123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

TN-243 serie

Alle drums en toners uit de Brother TN-243 serie vindt u hier. U kiest uit Brother toners in de kleuren zwart (BK), magenta (M), cyaan (C) en geel (Y), net zoals de drums. De Brother TN-243 toners vindt u van ons voordelige huismerk en origineel van Brother, in normale en hoge capaciteit. Bespaar meer op uw toners en drums en kies voor een multipack.

Brother TN-243 toner en drums bestellen met de laagsteprijsgarantie

De toners en drums uit de Brother TN-243 serie vindt u van ons voordelige huismerk of origineel van Brother. Wij bieden levenslange garantie op onze huismerktoners en -drums. Ook profiteert u van 100% tevredenheidsgarantie.

De Brother TN-243 serie werkt met verschillende Brother laserprinters uit de DCP-, HL- en MFC-serie:
  • Brother DCP-L3510CDW
  • Brother DCP-L3550CDW
  • Brother HL-L3210CW
  • Brother HL-L3230CDW
  • Brother HL-L3270CDW
  • Brother MFC-L3710CW
  • Brother MFC-3730CDN
  • Brother MFC-L3770CDW
De Brother TN-243 toner werkt met alle bovenstaande printertypes. Staat uw printer er niet bij? Dan heeft u een andere toner nodig uit onze lijst.

Het verschil tussen een Brother TN-243 toner en drum

De Brother TN-243 serie bestaat uit toners en drums voor uw Brother laserprinter. Heeft u een toner nodig, een drum of zelfs allebei? We leggen u uit wat de verschillen zijn.

Brother TN-243 toner

De Brother toner is verantwoordelijk voor het produceren van afdrukken op papier. Hij bevat een poederachtige stof die elektrisch wordt geladen en op het papier wordt aangebracht. Het papier wordt daarna verhit, waardoor het poeder smelt en aan het papier hecht.
  • De toner bevat de poederachtige stof die de afdrukken maakt
De Brother TN-243 toners vindt u in zwart, aangegeven met de afkorting (BK), magenta (M), geel (Y) en cyaan (C).

Brother TN-243 drum

De Brother TN-243 drum wordt gebruikt in combinatie met Brother toner. De drum is een cilindrische trommel die is bedekt met een lichtgevoelige laag. Tijdens het printen wordt de toner aangebracht op de drum door statische elektriciteit. De toner hecht zich aan de delen waar licht op valt, waardoor er tekst of afbeeldingen ontstaan. Het papier wordt vervolgens door de printer geleid. De toner wordt dan overgebracht van de drum naar het papier door hitte en druk.
  • De drum zorgt ervoor dat de toner op bepaalde plekken van het papier hecht.
Zonder drum kan de toner niet op het papier worden gedrukt. Het is dus een cruciaal onderdeel van iedere laserprinter. Iedere tonerkleur heeft zijn eigen Brother drum. De drum is geladen met statische elektriciteit, waardoor deze tijdelijk houdbaar is. Uw printer geeft vanzelf een melding op het scherm wanneer hij toe is aan vervanging.

Voordelige Brother TN-243 toner en drums van ons huismerk

Brother TN-243 toner en drums vindt u van ons voordelige huismerk of origineel van Brother. De huismerk Brother TN-243 toners hebben meer inhoud dan originele Brother toners, zoals u hieronder kunt zien:
 
Toner Origineel 123inkt huismerk Verschil
Brother TN-243 zwart en kleur 1.000 pagina’s 1.150 pagina’s 150 pagina’s
Brother TN-247BK (hoge capaciteit zwart) 3.000 pagina’s 3.450 pagina’s 450 pagina’s
Brother TN-247 (hoge capaciteit kleur) 2.300 pagina’s 2.650 pagina’s 350 pagina’s


Zoals u hierboven ziet, haalt u meer afdrukken uit onze huismerk Brother TN-243 toners. Bij de normale capaciteit zwarte en kleurentoner is dit een verschil van 150 pagina's. De hoge capaciteit zwarte Brother toner van het 123inkt-huismerk drukt 450 pagina’s meer af. De hoge capaciteit kleurentoner heeft een iets kleiner verschil van 350 pagina’s.

De Brother TN-243 drums koopt u in een multipack, van ons huismerk of origineel van Brother. Hier zit een drum in voor iedere aparte kleur, namelijk zwart, magenta, cyaan en geel. Een multipack drums van de Brother TN-243 serie heeft een afdrukcapaciteit van 18.000 pagina’s. Dit geldt voor ons huismerk en de originele Brother drums. Ons huismerk is wel goedkoper in aanschaf. Daarnaast ontvangt u altijd levenslange garantie op het gebruik van onze huismerkproducten.

Brother TN-243 tonerresten verwijderen uit uw laserprinter

In uw Brother laserprinter kan hier en daar wat toner achterblijven na het printen. Als u de toners of drums moet vervangen, kunnen er tonerresten aan uw handen blijven plakken, die moeilijk te verwijderen zijn. Met een laserprinter reinigingsdoek maakt u de binnenkant van uw Brother laserprinter schoon. De tonerdoek trekt het tonerpoeder aan als een magneet en houdt het in de doek vast. Zo heeft u geen last van tonerresten op uw handen.

Ook handig om mee te bestellen

Veelgestelde vragen

Wat is een Brother TN-243 drum?

Een Brother TN-243 drum zorgt ervoor dat de toner in uw printer op het papier terechtkomt. Een drum is een cilindrische trommel die is bedekt met een lichtgevoelige laag. Tijdens het printen wordt de toner aangebracht op de drum door statische elektriciteit. Het papier wordt door de printer geleid en vervolgens wordt met hitte de toner op het papier gehecht.

Waar koop ik Brother TN-243 toner?

Bij 123inkt.nl koopt u Brother TN-243 toner met de laagsteprijsgarantie. U kiest uit het voordelige 123inkt huismerk en de originele Brother toner. 123inkt biedt altijd levenslange garantie op het gebruik van huismerktoners en 100% tevredenheidsgarantie.


Heeft u nog vragen over het bestellen van Brother TN-243 toners en drums? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.