123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Verfhulpmiddelen

Met deze verfhulpmiddelen maakt u prachtige creaties. Prepareer het doek met een primer, bescherm uw werk met vernis of vertraag de drogingstijd met een retarder: onze webshop heeft de juiste benodigdheden voor uw kunstproject!
1 - 0 van 0

Verfhulpmiddelen

Verfhulpmiddelen nodig? Bekijk ons uitgebreide assortiment

Voor elk kunstproject is verf en een doek nodig. Tegenwoordig bestaan er ook allerlei handige tools waarmee u een prachtig eindresultaat bereikt. Zo zorgt een primer voor een optimale verfhechting, creëert u met kwasten zwierige penseelstreken en past u eenvoudig reliëftechnieken toe met een modelleerpasta. Nieuwsgierig geworden naar onze verfhulpmiddelen? Wij vertellen u graag welke benodigdheden voor het mooiste eindresultaat zorgen.

De ideale voorbereiding met een primer

Een primer zorgt voor een goede hechting van bijvoorbeeld acryl- of olieverf. De verf wordt niet opgezogen door de met primer geprepareerde ondergronden als papier, schildersdoek, karton of beton. Daarnaast hebben primers vele andere bijzondere eigenschappen. Zo egaliseren ze ondergronden, voorkomen ze dat er vocht binnendringt en beschermen ze oppervlakken tegen uv-licht. Breng de laag primer aan en wacht tot deze is opgedroogd, hierna kunt u beginnen met schilderen.

Vertraag de drogingstijd met een retarder

Acrylverf staat bekend om de razendsnelle drogingstijd. Dit kan fijn zijn wanneer u snel verschillende lagen aan wilt brengen, maar misschien wilt u wat meer tijd voor aanpassingen en correcties. Een retarder biedt de uitkomst: deze zorgt voor een vertraagde drogingstijd, waardoor u extra tijd heeft voor het aanbrengen van verf op de gewenste plekken. Vermeng de retarder met een klodder verf en verleng uw droogtijd tot wel 20%. Ideaal voor iedereen die graag de nat-in-nat-techniek toepast.

Voeg reliëf toe met een modelleerpasta

Wilt u graag structuur en reliëf toevoegen aan uw creaties? Dan is een textuurgel ideaal! U brengt deze rechtstreeks aan op het doek of andere ondergronden. Wanneer de pasta eenmaal is opgedroogd, begint u direct met werken aan uw reliëfschilderij. U kunt ook de modelleerpasta mengen met acrylverf en dit mengsel met een paletmes aanbrengen op de schilderondergrond. Het effect van het reliëf zorgt voor fantastische vormen en is ideaal voor abstracte creaties. 

Bescherm uw schildering met vernis en lak

Invloeden van buitenaf zoals licht, vocht of schimmels kunnen uw kunstproject na verloop van tijd beschadigen. U voorkomt dit door bij de afwerking een vernis of lak aan te brengen. Deze bevatten chemische stoffen die negatieve effecten van weersinvloeden tegengaan en uw creatie beschermen tegen stof en vuil. In ons assortiment vindt u diverse soorten die uw creatie beschermen en een prachtige glansafwerking geven. Zodra de verf droog is, kunt u een vernislaag aanbrengen.

Een professioneel penseel of schildersmes

Creëer zwierige penseelstreken en haarfijne details met onze kwalitatieve penselen en schildersmessen. U vindt hier speciale acrylverf-, plakkaatverf-, aquarelverf en olieverfpenselen die niet mogen ontbreken in uw schilderkist. Kies voor een exemplaar in ronde, platte of kattentong vorm gemaakt van varkenshaar of synthetische haren. Met een ronde penseelpunt brengt u precieze details aan, met een plat penseel creëert u brede lijnen en een kattentong punt zorgt voor organische penseelstreken. Ook het paletmes is een fijn middel dat in uw kist thuishoort, hiermee brengt u prachtige details aan en creëert u abstracte vormen door middel van de reliëf techniek.

Bent u op zoek naar een plek om uw verf op te vermengen of te verdunnen? Kies dan voor een verfpalet en houd uw kleuren binnen handbereik. Op 123inkt.nl vindt u deze in de vorm van hout, metaal of kunststof. Bent u op zoek naar een specifieke verfkleur? Kijk dan bij ons uitgebreide verfassortiment waar u voordelige verf koopt.


Heeft u aanvullende vragen over het bestellen van verfhulpmiddelen? Bekijk onze 'Vraag en antwoord' pagina. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Komt u er toch niet uit? Dan helpt onze klantenservice u graag verder.