123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

USB sticks

Bestel hier een goedkope USB stick om al uw data veilig op te bewaren. U kunt kiezen tussen de standaard variant en de veel snellere USB stick 3.0. Beide sticks zijn verkrijgbaar met diverse geheugencapaciteiten.

1 - 0 van 0

USB sticks

Bestel hier uw goedkope USB sticks

Voor USB sticks met grote óf kleine opslagcapaciteit bent u hier aan het juiste adres. We bieden een ruim assortiment voor al uw dataopslag. Onze producten zijn bovendien geschikt voor zowel Windows- als Apple-computers en u heeft de keuze uit standaard of snelle USB sticks. Hieronder leest u meer over het verschil.

Data bewaren op en delen via USB sticks

Een USB stick gebruikt u om media en/of documenten veilig te bewaren, bijvoorbeeld als back-up van uw laptop of computer. Met een beletteringssysteem, zoals de Dymo LetraTag, maakt u eenvoudig kleine labels om op de USB sticks te plakken. Zo houdt u ze eenvoudig uit elkaar.

Daarnaast zijn USB sticks ideaal om bestanden over te zetten van het ene apparaat naar het andere. Wilt u bijvoorbeeld foto’s of video’s delen met iemand, maar zijn de bestanden te groot om te mailen? Geef diegene een stick met een selectie van de bestanden, zodat hij of zij ze op de eigen computer kan zetten.

Verschil tussen USB 2.0 en USB 3.0

Het verschil tussen een USB stick 2.0 en een USB stick 3.0 zit in de snelheid. Dankzij nieuwe technologie is de USB 3.0 een stuk sneller dan zijn voorganger: deze sticks kunnen data overbrengen met een snelheid van 5 Gbit/sec. Ter vergelijking: voor USB 2.0 is dat slechts 480 Mbit/sec. Vooral voor grote bestanden, zoals films of foto’s van zeer hoge kwaliteit, raden wij daarom de 3.0 aan. U kunt deze aansluiten op de blauwe USB-poort van uw pc of laptop.

Opslagcapaciteit van uw USB stick

Een andere belangrijke keuze is de hoeveelheid geheugen die u denkt nodig te hebben. Wij verkopen onder andere USB sticks met 128GB, 64GB en 32GB. Bij de keuze is ook het soort bestanden dat u wilt opslaan van groot belang. Een foto en een Word-bestand hebben zeer verschillende bestandsgroottes. Bekijk onderstaande tabel voor een richtlijn van de opslagcapaciteit per memory stick.
 
Geheugen +/- aantal bestanden +/- aantal foto's
128GB 111.300 36.570
64GB 55.650 18.285
32GB 27.825 9.140
16GB 13.915 4.570
8GB 6.955 2.285

Let op: dit zijn gemiddelden. We rekenen 1,15 MB voor een bestand, gebaseerd op het gemiddelde voor een Word-document (25 KB), een PowerPoint-presentatie (2,5 MB), een Excel-sheet (50 KB) en een pdf (2 MB). Voor een foto van een smartphone met een 10 megapixel camera, houden we een gemiddelde bestandsgrootte van 3,5 MB aan.

Mogelijk ook interessant voor u:

Veelgestelde vragen

Wat is de snelste USB stick?

De Sandisk USB 3.0 Ultra is de snelste USB stick in het assortiment van 123inkt. Dankzij de bovengemiddelde schrijfsnelheid (55 MB/sec) én leessnelheid (100 MB/sec) is het opslaan of downloaden van bestanden in een mum van tijd gebeurd.

Hoeveel GB moet er op mijn USB stick passen?

Dat hangt ervan af welke bestanden u erop wilt bewaren, en wat voor bestanden het zijn:
  • Voor het opslaan van foto’s, video’s en films raden we minimaal 32GB aan.
  • Een back-up van uw pc is meestal groot, dus dan is 64GB of 128GB wenselijk.
  • Voor het bewaren van tekstdocumenten voldoet 8GB of 16GB.
U heeft natuurlijk liever ruimte over dan ruimte tekort, dus kies bij twijfel altijd de hogere opslagcapaciteit.

Past een gewone USB stick in een nieuwe generatie MacBook?

Nee, Apple is in 2016 begonnen met het doorvoeren van kleinere USB-c aansluitingen op alle nieuwe MacBooks. Een gewone stick past hier niet in. Wel kunt u een speciale USB hub voor Apple aanschaffen. Deze heeft aan de ene zijde een USB-c aansluiting voor uw MacBook en aan de andere zijde de standaard USB-poorten. Zo kunt u al uw apparaten alsnog inpluggen.


Heeft u vragen over het bestellen? Bekijk onze Vraag en antwoord pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag even verder.