123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Eetbare inkt

Roze taart met een naambordje met daarop het logo van 123inkt.nl

Kent u de heerlijke creaties in het populaire tv-programma Cake Boss? Of heeft u wel eens fototaart laten maken bij de plaatselijke bakkerij? Met eetbare inkt is het allemaal mogelijk! Deze speciale vloeistof zorgt voor prachtig gedecoreerde taarten en cupcakes. Van kleurrijke dessins op chocolade tot levensechte foto’s op muffins, eetbare inkt laat alle bakdromen uitkomen!

Maak de mooiste creaties met eetbare inkt en papier

Eetbare inkt, oftewel edible ink, klinkt wellicht niet erg smakelijk, maar het tegendeel is waar. Zo zorgt de inkt voor perfecte toevoegingen aan allerlei etenswaren. Eigenlijk is de benaming ‘inkt’ verkeerd, want in werkelijkheid is het een mix van water, alcohol, citroenzuur, kleurstoffen en conserveermiddelen.

Maar waar komt die naam dan vandaan? Door de manier waarop u de inkt gebruikt! Eetbare inkt print u op precies dezelfde manier als standaard inkt. Zo zit de vloeistof verpakt in een cartridge die u gebruikt in een speciale foodprinter. De cartridges hebben een houdbaarheidsdatum, zodat u precies weet tot wanneer de inkt eetbaar is.

Met de inkt print u op eetbaar papier patronen, foto’s en andere prachtige illustraties. Is uw creatie eenmaal afgedrukt? Dan plakt u het ontwerp op taarten, cupcakes of andere etenswaren. Maak bijvoorbeeld verjaardagscupcakes met kleurrijke prints. Of wat dacht u van een babyshowertaart met een wens of foto? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Gebruik eetbare inkt met een foodprinter

Foodprinters lijken op standaard printers, toch is er een klein verschil. Cartridges met eetbare inkt passen alleen in de daarvoor bestemde foodprinter. Benieuwd welke? U leest het antwoord bij veelgestelde vragen. Let op: als u uw printer al gebruikt heeft met normale inkt, is deze helaas niet meer geschikt voor eetbare inkt.

 

Wat de overeenkomsten dan zijn? De stuurprogramma’s en installatie. Dit betekent dat u op precies dezelfde manier afdrukt als met een gewone printer. Foodprinters hebben dezelfde drivers en dezelfde chips voor cartridges. Ideaal, want hierdoor gebruikt u eetbare inkt gewoon zoals u gewend bent!

Verschillende soorten eetbaar papier

We benoemden het hierboven al kort, maar u heeft eetbaar papier nodig om op te printen. Deze speciale sheets staan ook bekend als frosting paper en zijn in onze webshop verkrijgbaar in drie verschillende smaken: 

 

Voer de eetbare papiervellen in de invoerlade van uw printer en ga direct aan de slag. Druk haarscherpe afbeeldingen, foto’s en teksten af met eetvellen op A4-formaat.

Veelgestelde vragen

Waar koop ik eetbare inktstiften?

Eetbare inktstiften zijn perfect voor het aanbrengen van fijne details op taarten, cupcakes en andere lekkernijen. Bij 123inkt.nl bestelt u stiften met eetbare inkt in alle kleuren zoals zwart, rood, blauw, groen, geel, oranje en roze. De eetbare inktmarkers hebben twee stiftpunten. Met de dikke punt (2,5 mm) kleurt u grote oppervlakken in en met de dunne punt (0,5 mm) voegt u kleine details toe.

Welke foodprinter moet ik kopen?

Foodprinters zijn er in verschillende soorten, wij zetten de beste voor u op een rijtje:
  • Canon Pixma iP8750
  • Canon Pixma iX6850
  • Canon Pixma TS8350
  • Canon Pixma TS705
  • Canon Pixma TS6351
  • Canon Pixma TS8352
  • Canon Pixma TS6350
  • Canon Pixma TS6251
  • Canon Pixma TS9550
Heeft u nog vragen over de benodigde producten of kunnen we u op een andere manier van dienst zijn? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder!