123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Maak het verschil met duurzame cartridges

Maak het verschil met duurzame cartridges

Wilt u graag duurzaam printen? Dan denkt u vast goed na voordat u iets print, zodat u geen inkt en papier verspilt. Verder kiest u natuurlijk voor duurzaam printpapier, om het milieu zo min mogelijk te belasten. Een energiezuinige en/of tweedekans printer zijn ook opties waarmee u uw voetafdruk beperkt. Maar wist u dat u ook met uw inktcartridge-keuze een verschil kunt maken? Hieronder leest u meer over duurzame inktcartridges.

Jaarlijks verkopen (web)winkels in Nederland zo'n 8 miljoen inktcartridges. Hiervan belandt 45% op de vuilnisbelt. Dat zijn 3,6 miljoen inktcartridges per jaar! Het duurt zo'n 1.000 jaar voordat een inktcartridge helemaal is vergaan. Een flinke aanslag op het milieu dus.

Recyclebare inktcartridges

Alle inktcartridges en toners kunnen gerecycled worden. Ze worden vermalen tot korrels, waar weer nieuwe producten van gemaakt worden. Veel van deze inktcartridges en toners hebben daarnaast onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Denk aan een chip of een plastic behuizing. Veel 123inkt huismerktoners en -inktcartridges hebben een basis van gerecycled plastic. Waar mogelijk worden de chips en de plastic behuizing voor toners en inktcartridges met printkop opnieuw gebruikt bij de productie. Dit levert enorme besparingen op in olie en CO2-uitstoot.

Meer inhoud

Wist u dat veel fabrikanten van inktcartridges en toners deze maar voor een klein deel vullen met inkt of tonerpoeder? Dat ziet u natuurlijk niet aan de buitenkant ... Die halfgevulde cartridges en toners zorgen ervoor dat u vaker nieuwe inktcartridges bestelt. Die dus weer gemaakt, verpakt en bezorgd moeten worden.

Bij 123inkt doen we zoveel mogelijk inkt of tonerpoeder in de inktcartridges en toners van ons huismerk. Het is een stuk duurzamer om één volledig gevulde inktcartridge te laten maken, verpakken en bezorgen dan twee halflege inktcartridges. Door volle inktcartridges en toners te verkopen, verminderen we dus de CO2-uitstoot van transport, verpakkingen en plastic omhulsels.

   

Gebruik duurzame inktcartridges en steun een goed doel!

Bij 123inkt zamelen we herbruikbare inktcartridges in. Als u ze naar ons terugstuurt, kunt u het tegoed dat u daarvoor van ons ontvangt natuurlijk zelf houden. U krijgt dan korting op uw volgende bestelling. Maar u kunt er ook een goed doel mee steunen, zoals Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds, Vogelbescherming Nederland of een ander goed doel naar keuze. Zo doet u dus niet alleen iets goeds voor het milieu, maar helpt u ook een project, vereniging of stichting!
 
druppie geeft een tip
TIP!
Op onze website kunt u zien of we uw inktcartridge kunnen hergebruiken. Zo ja: meld hem via onze site aan, print het verzendlabel en stop de cartridge gratis in de brievenbus. Bij een bestelling met recyclebare producten ontvangt u standaard een groene recycle-envelop om ze terug te sturen.


Toners hebben helaas maar weinig herbruikbare onderdelen. Inktcartridges of toners die we niet kunnen hergebruiken, kunt u inleveren bij een openbaar inzamelpunt. Daar zorgen ze dat ze worden gerecycled én steunen ze met de opbrengst ook goede doelen.

 
Heeft u nog vragen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord-pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.