123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Brother printerseries

Brother printerseries

De printerseries van Brother

Wilt u een nieuwe Brother printer aanschaffen? Dan kunt u kiezen uit een ruim aanbod inkjetprinters en laserprinters. Al deze printermodellen zijn onderverdeeld in drie printerseries. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze series? We begrijpen het helemaal als u het niet direct kunt zien; de Brother printerseries lijken namelijk een beetje op elkaar. De duidelijkste verschillen komen naar voren in het aantal functies en de geschikte toepassing. Om de keuze tussen de verschillende opties makkelijker te maken, zetten wij hieronder alle Brother printerseries op een rij.

Brother HL: eenvoudige printers met één functie

De Brother HL serie bestaat uit printers met slechts één functie: printen. U kunt dit dan ook als de meest eenvoudige productlijn beschouwen. Als u nooit documenten hoeft te kopiëren, scannen of faxen, is het natuurlijk onnodig om een complexere printer te kopen. De Brother HL serie is dan de juiste keuze voor u. Als u naast printen ook behoefte heeft aan andere functies, sluit een andere printerserie beter aan bij uw wensen. Lees dan de informatie over de Brother MFC en DCP series.

HL printers zijn verkrijgbaar als inkjetprinter, led-printer en als kleuren- of zwart-wit laserprinter. Zo kunt u kiezen of het produceren van monochrome afdrukken voldoet of dat u ook kleurrijke teksten en afbeeldingen op papier wilt zetten.

Brother MFC: all-in-one printers

De Brother MFC serie biedt meer mogelijkheden dan de HL serie. De printers die in deze categorie vallen, zijn allemaal all-in-one printers. Dat betekent dat u met deze apparaten niet alleen kunt printen, maar ook kopiëren, scannen en soms zelfs faxen. We noemen dit ook wel multifunctionele printers, aangezien deze modellen drie of zelfs vier functies vervullen. De naam van de serie, MFC, staat dan ook voor Multifunction Copier.

In de MFC serie vinden we zowel inkjetprinters als laserprinters, waaronder voornamelijk kleurenprinters. De printermodellen zijn geschikt voor thuisgebruik en voor licht tot middelmatig intensief gebruik op kantoren.

Brother DCP serie: all-in-one printer voor intensief gebruik

Kies voor deze printerserie als u op zoek bent naar een alles-in-één printer voor intensief gebruik op kantoor. De Brother DCP (Digital Copier Printer) serie bevat namelijk multifunctionele printers die de stroom van afdruktaken op drukke kantoren goed aankunnen. DCP printers zijn over het algemeen voorzien van een grotere behuizing dan de printers in de andere Brother series. In de grote papierlade kunt u genoeg papier plaatsen voor grote printopdrachten. Ook bij de DCP serie kunt u kiezen uit inkjetprinters, led-printers en kleuren- of zwart-wit laserprinters.
 

Veelgestelde vragen

Wat is een goede Brother printer?

Kies voor de Brother HL-L2375DW A4 laserprinter als u alleen tekstdocumenten wilt afdrukken. Met de zwart-wit printer houdt u de productiviteit hoog dankzij dubbelzijdig printen (duplex) en de grote papierlade voor 250 vel. De Brother MFC-J5740DW A3 inkjetprinter is ideaal voor kleine kantoren. Met dit apparaat kunt u (dubbelzijdig) printen, kopieëren, scannen en faxen. Ook is de printer voorzien van o.a. wifi, mobiel printen en Wi-Fi Direct.

Hoe lang gaat een Brother printer mee?

Hoe lang een printer van Brother meegaat, hangt af van uw gebruik. Over het algemeen gaat een printer zo'n 5 jaar mee. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Uiteraard gaat een printer nog langer mee als u slechts twee keer per week een paar tekstdocumenten afdrukt. Een printer die op kantoor staat en wekelijks door grote aantallen mensen intensief wordt gebruikt, heeft een kortere levensduur.

Weet u dankzij dit overzicht welke Brother printerserie het beste bij u past? Dan is het tijd voor de volgende stap: het perfecte printermodel vinden! Door de specificaties van de modellen te vergelijken, vindt u de printer die aan al uw wensen voldoet. Wilt u meer hulp bij het kiezen van een printer? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een persoonlijk printeradvies. Wilt u meer weten over de verschillende printerseries van andere merken, zoals Canon, Epson en HP? Bekijk dan onze artikelen over print- en printer informatie in het Helpcentrum.