123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon:Ā 0294-787123
E-mail:Ā informatie@123inkt.nlĀ 
Vragen:Ā 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: ā‚¬Ā 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Printpapier kiezen

Printpapier kiezen

Printers en papier gaan hand in hand, maar met al die verschillende soorten op de markt is het soms lastig kiezen. Want welk papier is geschikt voor welke printer? Niet alle papiersoorten passen in alle afdrukapparaten. Daarom vertellen wij u graag welk papier u het beste kunt aanschaffen.

Papier voor verschillende type printers

Welk papier voor inkjetprinters?

U zit altijd goed met A4-printpapier dat een dikte tussen 80 en 160 g/mĀ² heeft. Standaard printpapier weegt altijd 80 g/mĀ² en is perfect voor het afdrukken van documenten en brochures. Maar u kunt ook kiezen voor dikker papier.

Hoe hoger de gramsaanduiding, hoe dikker het papier is. Bepaal wat voor document u wilt printen en baseer hierop uw keuze. Kijk ook altijd in de handleiding of uw printer de papierdikte aankan. In onderstaande tabel vatten we kort samen welk papier het beste is voor welke toepassing.
Aantal gram Toepassing
80 tot 90 g/mĀ² Documenten, briefpapier en brochures
100 tot 120 g/mĀ² Flyers, folders en affiches
160 tot 200 g/mĀ² Zakelijke folders en informatiesheets
250 g/mĀ² Kaften van brochures
280 tot 300 g/mĀ² Visite-, geboorte- en trouwkaartjes
 
Wilt u afdrukken op een groter formaat? Kies dan voor A3-printpapier. Deze grootte is perfect voor het printen van presentaties, grafieken en uitvergrotingen. Sommige inkjetprinters zijn geschikt voor papier op A3-formaat, maar niet allemaal. Deze informatie vindt u ook terug in de printerhandleiding.

Voor het afdrukken van fotoā€™s, posters en illustraties gebruikt u fotopapier. Fotopapier is beschikbaar in verschillende diktes van 160 tot 300 g/mĀ². De dikte zorgt ervoor dat het papier niet gaat krullen. Daarnaast heeft het een ultraglossy, glanzende of matte coating om inkt beter in te sluiten. Hierdoor krijgen fotoā€™s een mooie kleurweergave, diepe contrasten en kristalheldere lijnen. Wilt u fotoā€™s direct ergens op plakken? Kies dan voor zelfklevend fotopapier. Hiermee hoeft u niet meer te priegelen met lijm, maar plakt u fotoā€™s direct in een fotoalbum. 

Welk papier voor laserprinters?

In alle laserprinters past A4-papier met een gewicht tussen 80 en 160 g/mĀ². Dit papier is perfect voor standaard documenten en brochures. Wilt u graag zakelijke folders, visitekaartjes of brochurekaften printen? Kies dan voor dikker papier.

In onderstaande tabel somden wij alvast alle grammages en bijbehorende toepassingen op, zodat u de juiste keuze maakt.
 
Aantal gram Toepassing
80 tot 90 g/mĀ² Documenten, briefpapier en brochures
100 tot 120 g/mĀ² Flyers, folders en affiches
160 tot 200 g/mĀ² Zakelijke folders en informatiesheets
250 g/mĀ² Kaften van brochures
280 tot 300 g/mĀ² Visite-, geboorte- en trouwkaartjes

U kunt ook kiezen voor A3-papier als de laserprinter hiervoor geschikt is. Ook deze informatie vindt u terug in de handleiding. Papier op A3-formaat is ideaal voor het printen van grotere documenten, zoals presentaties, bouwtekeningen en fotoā€™s.

Voor het afdrukken van fotoā€™s en andere illustraties gebruikt u het speciale fotopapier voor laserprinters. Het witte oppervlak en de fijne papierstructuur zorgen voor gedetailleerde afdrukken met een prachtige kleurweergave.

Welk papier voor pocketprinters?

Fotoprinters drukken alleen fotoā€™s af en staan beter bekend als pocketprinters. Ze maken gebruik van speciale technologie en printen kleine, gedetailleerde fotoā€™s. Gebruik fotopapier voor mobiele printers van Canon, HP en Fujifilm om het beste uit uw printer te halen.

Goedkoop printpapier bestellen

Gaat u printpapier op A4- of A3-formaat bestellen van 80 gram? Kies voordelig en schaf 123inkt-kopieerpapier aan. Het papier is geschikt voor inkjet- en laserprinters en is van zeer hoge kwaliteit. Zo is het papier ontworpen met de speciale ColorLok-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de inktkleur in de bovenste laag blijft zitten, terwijl het water dieper doordringt in het papier. Hierdoor is het papier sterk absorberend en sneldrogend. Ervaar de voordelen en geniet van een lage prijs!

Veelgestelde vragen

Hoe dik is normaal printpapier?

Standaard A4 printpapier heeft een dikte van 80 g/mĀ². U gebruikt het voor het afdrukken van verslagen, formulieren, brochures en andere standaard documenten.

Kan elk papier in de printer?

Nee, niet elk papier kan in een printer. Standaard printpapier van 80 g/mĀ² kunt u wel in iedere printer gebruiken. Als u documenten op dikker printpapier wilt afdrukken, kijk dan in de handleiding van uw printer welke papierdiktes het apparaat aankan.

Welk printpapier moet ik gebruiken?

Er zijn diverse papierdiktes die u kunt gebruiken bij het afdrukken van uw documenten:
  • 80 tot 90 g/mĀ²: brochures, briefpapier, verslagen en formulieren
  • 100 tot 120 g/mĀ²: folders, affiches en flyers
  • 160 tot 200 g/mĀ²: informatiesheets en zakelijke folders
  • 250 g/mĀ²: kaften van brochures
  • 280 tot 300 g/mĀ²: visite-, trouw- en geboortekaarten
Hopelijk heeft dit artikel u geholpen bij het kiezen van het juiste papier en print u binnenkort de mooiste documenten en fotoā€™s. Heeft u toch nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact op met onze klantenservice, die dagelijks van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaarstaat!