123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

7 duurzame kantoorartikelen

7 duurzame kantoorartikelen

Van de meest eenvoudige producten kunt u tegenwoordig al duurzame varianten kiezen. Zo wordt het steeds makkelijker om met kleine dingen het verschil te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar uw werkplek en de spullen die u gebruikt. Grote kans dat het duurzamer kan. Van markeren tot noteren; met deze leuke en o zo handige items creëert u in een handomdraai een duurzame werkplek!

1. Duurzaam markeren

Een behuizing van gerecycled kunststof, geen penetrante inktgeur en ze gaan lang mee: ecomarkers. Sommige markers kunt u eenvoudig navullen als de inkt op is, zodat u ze keer op keer kunt gebruiken. Extra milieuvriendelijk en rendabel dus.

2. Verpakkingstape

We versturen steeds meer pakketten en daarmee tapen we wat af in ons leven. Goed idee om op zoek te gaan naar duurzame alternatieven. Wist u bijvoorbeeld dat veel soorten verpakkingstape onnodig gebleekt zijn? Ongebleekte tape heeft een bruine kleur en plakt net zo goed.

3. Duurzaam noteren

Even snel iets opschrijven. Ondanks het gemak van alle digitale notitiemogelijkheden, geniet papier vaak nog wel de voorkeur. Het is vaak sneller en door dingen op te schrijven, onthouden we het makkelijker. Met een duurzaam notitieboek hoeft u zich niet 'schuldig' te voelen over eventueel papierverspilling. En het ontwerp mag er zijn.
 


4. Oplaadbare batterijen

Hoewel de meeste elektronica beschikt over een accu, zijn er ook nog items die een batterij nodig hebben. Denk aan draadloze computeraccessoires, zoals uw muis en toetsenbord. Oplaadbare batterijen zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar op termijn ook goedkoper. Ze behouden hun lading goed, ook na vaak opladen. Oplaadbare batterijen zijn verkrijgbaar in de meest gangbare varianten.

5. Recycle ordners

We kunnen steeds meer en vaker zonder papier. Maar helemaal zonder, zover zijn we nog niet. Er zijn altijd papieren die een opbergplek nodig hebben. Daarom is nummer 5 in de categorie duurzame kantoorartikelen toegekend aan ... jawel ... ordners! Want ook deze zijn er in CO2-neutrale varianten. Grotendeels gemaakt van gerecycled karton en staan als een huis.
 
druppie geeft een tip
TIP!
Werken met duurzame kantoorartikelen is een goede eerste stap. Daarnaast kunt u natuurlijk nog andere dingen doen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Zoals afval scheiden, dubbelzijdig printen en elektronische apparaten uitschakelen als ze niet gebruikt worden.


6. Verantwoord printpapier

Witter dan wit en ook nog eens verantwoord geproduceerd: 123inkt huismerkpapier heeft meerdere keurmerken op zijn naam staan waar zowel de natuur als de mens blij van wordt. Facturen, offertes en contracten komen haarscherp naar voren op dit duurzame papier. En dankzij de ColorLok-technologie doen ook foto's en afbeeldingen het uitstekend.

7. Tweedekans printers

Soms wordt een printer retour gestuurd omdat de koper zich bedenkt. Bijvoorbeeld omdat diegene toch liever een ander merk of type wil. De printer is dan heel kort of zelfs helemaal niet gebruikt. In dat laatste geval is alleen de verpakking geopend. Kortom, tweedekans printers zijn zo goed als nieuw en kunnen extra voordelig naar een andere eigenaar. Hiermee bespaart u flink op de aanschafkosten en u geeft de printer een tweede kans. Een duurzame keuze dus!
 
 
Heeft u nog vragen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord-pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.