123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Papierversnipperaar kiezen


Werkt u de afgelopen jaren vaker thuis? Of is het thuiskantoor uw standaard werkplek? Dan is het wel zo fijn als u thuis efficiënt en veilig kunt werken. Een bureaustoel, computer en printer spreken voor zich, maar een papiervernietiger is voor velen niet minder belangrijk. Om het risico op een datalek, met alle gevolgen van dien, zo klein mogelijk te maken, is een papiershredder noodzakelijk voor het versnipperen van documenten. Zo laat u ook thuis geen vertrouwelijke papieren rondslingeren. Wilt u niet uren zoeken naar de juiste versnipperaar? Begrijpelijk! Met de informatie in dit artikel heeft u binnen no time een goed model gevonden.

Waarom heb ik een papierversnipperaar nodig?

Als u over papieren met gevoelige data beschikt, helpt een papierversnipperaar u bij het voldoen aan de regels van de AVG-privacywet. U voorkomt dat vertrouwelijke gegevens, zoals persoonsgegevens, bankafschriften en bepaalde bedrijfsinformatie, in verkeerde handen komen. Daarnaast voorkomt een versnipperaar dat papier onnodig veel ruimte inneemt in de papierbak of container.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat niet alleen over digitale data, maar ook over fysieke, papieren documenten. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat 40% van de datalekken juist door geprinte documenten veroorzaakt wordt. Door zulke documenten na gebruik te veranderen in onleesbare snippers, wordt het risico op een datalek aanzienlijk kleiner.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een papierversnipperaar?

  • Het aantal gebruikers van de versnipperaar en dus de grootte van de opvangbak.
  • De manier van invoeren: automatisch of handmatig.
  • Het veiligheidsniveau van de snippers: hoe hoger het P-niveau, hoe veiliger.
In dit artikel op 123inkt.nl worden deze drie aandachtspunten uitvoerig besproken.

Aantal gebruikers van de versnipperaar

Het aantal gebruikers speelt een grote rol bij de doorvoercapaciteit van de vernietiger. Werkt u thuis of met maximaal 5 anderen? Dan voldoet een vellencapaciteit van 100 tot 300. Wordt de papiervernietiger door meer dan 10 personen gebruikt? Kies dan een uitvoering met een capaciteit van minimaal 600 vellen. Voor echt grote kantoren zijn er zelfs papierversnipperaars met een opvangbak van 175 liter (ruim 2000 vel)!
 

Automatisch of handmatig papier vernietigen

Daarnaast heeft u de keuze uit een versnipperaar met een handmatige invoer of een automatische invoer. Bij een automatische papiervernietiger hoeft u slechts de stapel te vernietigen papieren in de invoer te plaatsen. Het apparaat regelt de juiste dosering en werkt zelf de stapel af. Bij handmatige invoer dient u zelf de juiste hoeveelheid papier aan te bieden. Dit kan vaak alsnog met veel vellen papier tegelijkertijd. Het verschil zit dus vooral in het gemak.

Veiligheidsniveau van papierversnipperaars

Het veiligheidsniveau is tot slot het belangrijkste aandachtspunt bij het kopen van een papierversnipperaar. Het veiligheidsniveau geeft aan in hoeveel snippers het apparaat het vel snijdt. Dit wordt aangegeven met een DIN P-cijfer. Hoe hoger de P-waarde, hoe meer snippers, dus hoe veiliger. Veiligheidsklasse P-3 is het kantelpunt, waarbij stroken veranderen in snippers. Sommige shredders vernietigen zelfs paperclips, creditcards en nietjes.

Welk veiligheidsniveau moet mijn papierversnipperaar hebben?

Bij 123inkt adviseren we voor vertrouwelijke data minimaal veiligheidsniveau P4, met 400 snippers per vel. Beschermde of geheime data kunt u zelfs tot 12.500 snippers per vel laten vernietigen. Bekijk de tabel op onze website om te zien welke veiligheidsklasse bij uw situatie past.
 
Veiligheid Aantal snippers Veilig voor...
P-1 18 Niet-gevoelige, algemene data
P-2 35 Niet-gevoelige, interne data
P-3 200 Vertrouwelijke algemene data, zoals adressen
P-4 400 Vertrouwelijke data, zoals bankgegevens en gevoelige bedrijfsinformatie
P-5 2.000 Zeer vertrouwelijke data: financieel, persoonlijk of strategisch
P-6 6.000 Beschermde, geheime data: juridisch, financieel of militair
P-7 12.500 Hoogst geheime data van overheid en defensie

Wat is de beste papierversnipperaar voor thuis?

Een papierversnipperaar voor thuis moet compact zijn, maar ook veilig. Zeker wanneer u thuis zakelijke documenten wilt vernietigen. Kies daarom voor een versnipperaar met een veiligheidsniveau van minimaal P4 en een opvangbak tussen de 10 en 20 liter.

Dat zijn, in het kort, de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een papierversnipperaar. In onze webshop vindt u een ruim assortiment papierversnipperaars, zodat er altijd een naar uw wens te vinden is. Heeft u nog vragen of wilt u een advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!