123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Zo maakt u snel en makkelijk labels en etiketten

Zo maakt u snel en makkelijk labels en etiketten

Maakt u regelmatig etiketten en labels? En doet u dat met de hand of uw inkjet- of laserprinter? Dan weet u dat dit een tijdrovende klus is, met een aanzienlijke kans op fouten en - vooral bij handmatige productie - een onprofessioneel ogend eindresultaat. Fouten in etiketten en labels kunnen ernstige gevolgen hebben, zoals juridische problemen, financiële verliezen en reputatieschade voor uw bedrijf. Daarnaast verspilt u kostbare tijd, die u beter kunt besteden aan werkzaamheden die daadwerkelijk geld opleveren.

Het goede nieuws? Etiketten en labels maken kan sneller, professioneler en foutlozer. Hier ontdekt u hoe.

Labels voor verschillende doeleinden

Of het nu gaat om verzending, producten, adressen, prijzen of acties, labels zijn belangrijk voor het herkennen, ordenen en verstrekken van belangrijke informatie. Vooral in magazijnen en distributiecentra zijn ze essentieel om logistieke processen soepeler te laten verlopen. Denk aan verzendlabels, streepjescodes en etiketten voor opslagbakken. 
 

Veelvoorkomende soorten labels

  • Adreslabels voor verzending en post.
  • Barcode-etiketten voor inventarisbeheer en winkeldisplays.
  • Naamlabels voor kantoren, scholen of evenementen
  • Productetiketten met relevante informatie, zoals prijs, productcode, enz.
  • Organisatielabels voor mappen, archiefdozen en opbergbakken
  • Veiligheidsetiketten in industriële omgevingen
  • Laboratoriumlabels voor monsters en reageerbuizen.
  • Voedsel- en dranketiketten met informatie over ingrediënten, houdbaarheidsdatum, enz.

Wat is een labelprinter en wat kunt u ermee?

Welke etiketten of labels u ook maakt, een labelprinter is een handig hulpmiddel. In tegenstelling tot gewone printers, die vooral bedoeld zijn voor documenten en afbeeldingen, is een labelprinter speciaal ontworpen voor het afdrukken van labels, tags en stickers.

Labelprinters maken gebruik van rollen met labels die geschikt zijn voor specifieke doeleinden, zoals verzendetiketten, barcodelabels of productetiketten. Er zijn ook multifunctionele rollen, die u dus voor meerdere doelen gebruikt.

Naast tekst print u er scanbare barcodes, logo's en afbeeldingen (meestal alleen zwart) mee. U maakt de labels vaak met de meegeleverde software op uw pc, sluit de printer aan op uw pc en drukt ze vanaf daar af. Labelprinters drukken snel een groot aantal etiketten af. U koppelt ze makkelijk aan andere pc's en kunt ze dus delen. Ideaal voor professioneel gebruik! 

 


 


Voordelen van een labelprinter

Een labelprinter heeft veel voordelen ten opzichte van een inkjet- of laserprinter: 

  • Hogere afdruksnelheid 
  • Ideaal voor het afdrukken van grote aantallen labels 
  • Geen inktcartridges of toners nodig 
  • Compact en makkelijk draagbaar 
  • Veel opties om labels te personaliseren 

De voordelen ten opzichte van handmatig labelen zijn nog duidelijker. Met een labelprinter drukt u binnen enkele seconden meerdere labels af, terwijl handmatig schrijven en eventueel zelfs uitknippen meer tijd kost. Bovendien zien de labels er veel professioneler uit en vermindert het automatische afdrukproces de kans op fouten. Met labelprinters kunt u daarnaast ook barcodes en QR-codes afdrukken.
 

druppie geeft een tip
TIP!
Wilt u met name kabels en hardware labelen, dan is een beletteringssysteem beter geschikt. Beletteringssystemen werken met doorlopende tapes in diverse kleuren. Hierop drukt u labels met korte teksten af (maximaal enkele regels). Het label wordt automatisch op de juiste lengte afgesneden. Beletteringssystemen zijn draagbaar, hebben een toetsenbord en scherm en kunnen zelfstandig worden gebruikt, zonder dat u software nodig heeft.


Labelprinters gebruikt u dus onder andere voor adressen, zendingen, barcodes, producten en naambadges. Een waardevolle aanvulling voor een georganiseerde, efficiënte en professionele werkomgeving!
 

Heeft u nog vragen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord-pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.