123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winactie zomer 2024 - bestel en maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Geldtelmachines


Hier vindt u ons assortiment geldtelmachines en muntentellers om te voorkomen dat er verkeerde bedragen worden berekend. Ook biljettelmachines met tweevoudige, drievoudige of zevenvoudige detectie bestelt u hier. Volgende werkdag in huis!

Geldtelmachine kopen? Bestel hem hier voordelig online

Geld tellen kan een tijdrovende klus zijn. Om een hoop kostbare tijd te besparen, gebruikt u daarom een handige geldtelmachine. Daarnaast weet u met een geldtelmachine zeker dat uw geld juist geteld wordt.

Geldtelmachines voor biljetten

Biljetten telt u gemakkelijk en snel met een geldtelmachine. De snelheid waarmee het geld geteld wordt, verschilt per machine. In ons assortiment vindt u biljettelmachines met een telsnelheid van 1.000 of 1.500 biljetten per minuut. Om vals geld te detecteren zijn de meeste machines voorzien van één- tot zevenvoudige detectie. Deze biljetdetectie is gebaseerd op de zeven echtheidskenmerken van bankbiljetten. Deze kenmerken worden bij geldtelmachines vaak aangegeven met behulp van een afkorting:
 
Afkortingen Betekenis
UV Ultravioletlicht
SD Biljetafmeting
TD Biljetdikte
CD Biljetkleur
MG Magnetische inkt
IR Infraroodinkt
MT Metaaldraad (veiligheidsdraad)

U kunt natuurlijk ook een valsgelddetector gebruiken in combinatie met uw geldtelmachine. Sommige van deze detectoren kunnen naast geld ook identiteitsbewijzen, rijbewijzen en creditcards controleren. Handig, want ook deze middelen kunnen vervalst worden.

Geldtelmachines voor verschillende valuta

Wanneer u met diverse valuta in aanraking komt, is een geldtelmachine die meerdere geldsoorten herkent zeer aan te raden. De biljettelmachines in ons assortiment zijn geschikt voor diverse of zelfs alle valuta.

Geldtelmachine voor munten

Om naast briefgeld ook uw muntgeld te tellen, kiest u voor een machine die geschikt is voor beide contanten. Met deze apparaten wordt de inhoud van uw kassalade of geldkist binnen enkele minuten nauwkeurig geteld. Onze geldtelmachines voor munten herkennen 11 of 13 verschillende valuta waaronder de euro, Britse pond en Amerikaanse dollar. Kies voor een muntenteller als u alleen muntgeld wilt tellen.

Misschien ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een geldtelmachine?

Zodra u een stapel biljetten in de machine plaatst, wordt de invoerrol automatisch geactiveerd. Deze rol creëert frictie waardoor er telkens slechts één biljet wordt ingevoerd. Speciale sensoren in de machine tellen vervolgens het aantal biljetten en de waarde hiervan. Vervolgens belanden de bankbiljetten in de uitvoerbak waar u ze uitneemt.

Hoe werkt een muntenteller?

Een muntenteller is voorzien van sensoren waarmee de dikte en diameter van iedere munt wordt gecontroleerd. U legt uw geld in de weegschaal en de machine weegt vervolgens nauwkeurig de inhoud. De muntenteller gebruikt het gewicht om de munten te tellen.

Hoe werkt valsgelddetectie van een geldtelmachine?

Vals geld wordt gedetecteerd door speciale sensoren in een geldtelmachine. Deze sensoren controleren de veiligheidskenmerken van bankbiljetten. Een machine kan voorzien zijn van sensoren om één tot zeven van de volgende kenmerken te detecteren: ultravioletlicht, biljetafmeting, -dikte en -kleur, magnetische inkt, infraroodinkt en metaaldraad (veiligheidsdraad).

Wat betekenen de afkortingen van valsgelddetectie?

De detectiemethoden om vals geld te herkennen worden vaak aangeduid met de volgende afkortingen:
  • CD: Biljetkleur
  • IR: Infraroodinkt
  • MG: Magnetische inkt
  • MT: Metaaldraad (veiligheidsdraad)
  • SD: Biljetafmeting
  • TD: Biljetdikte
  • UV: Ultravioletlicht
Als u nog vragen heeft over het bestellen van geldtelmachines, bekijk dan onze ‘Vraag en antwoord’ pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.