123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Nieuwsbrief

Persbericht: 123inkt.nl wint octrooi kort geding van Samsung

123inkt.nl wint octrooi kort geding van Samsung123inkt.nl heeft een octrooigeschil gewonnen van Samsung. In een vonnis van 30 oktober jl. stelde de rechter in een door Samsung aangespannen kort geding 123inkt.nl in het gelijk. Samsung  wilde een verbod op de verkoop van sommige huismerk-cartridges van 123inkt voor de door het Koreaanse bedrijf geproduceerde printers, vanwege het gebruik van een bepaalde chip. Daarmee zou inbreuk worden gemaakt op een deze zomer verleend Europees patent van Samsung.
 
123inkt.nl is van mening dat het patent op de chip niet inventief is en dat het patent door Samsung daarom ten onrechte gebruikt wordt om een monopolie te krijgen  op de verkoop van cartridges die geschikt zijn voor bepaalde Samsung printers. De rechter oordeelde in kort geding dat het patent van Samsung waarschijnlijk niet inventief is en dat er een grote kans is dat in een bodemprocedure het patent nietig wordt verklaard. Alle vorderingen van Samsung werden dan ook afgewezen.
 
"Onze huismerkcartridges zijn gemaakt met respect voor intellectuele eigendommen zoals patenten.  Onze klanten vinden het belangrijk dat er een betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig alternatief wordt geboden voor hun printercartridges. De rechter is het met ons eens dat het octrooi van Samsung waarschijnlijk nietig is en wij kunnen onze huismerkcartridges dus blijven verkopen", zegt Gerben Kreuning, 123inkt.nl-directeur.
 
123inkt.nl vindt dat patenten niet misbruikt mogen worden om de keuzevrijheid van consumenten ten onrechte te beperken. Deze poging van Samsung om een monopolie op cartridges voor zijn printers te verwerven is mislukt. "De klanten van 123inkt.nl zijn de grote winnaars in dit geschil: voordelig printen - ook met Samsung printers - blijft mogelijk", aldus Kreuning.
 
Over 123inkt.nl:  
Met bijna anderhalf miljoen klanten marktleider op het gebied van online-verkoop van inktcartridges, toners en fotopapier. Sinds de start in het jaar 2000 is de webwinkel één van de snelst groeiende en meest succesvolle van Nederland.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Voor verdere informatie:
Thijs Bregman - Marketing Communications Director
thijs@123inkt.nl
0294-787123

Technische details staan ook op Boek9.nl

Dit persbericht is gepubliceerd op 4 november 2014.