123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Nieuwsbrief

TNT Post Klantcase: 123inkt.nl laat talloze tevreden klanten doorprintenKlantcases
123inkt.nl laat talloze tevreden klanten doorprinten

Webwinkel 123inkt.nl is gespecialiseerd in inktcartridges, fotopapier en toners. Een nichemarkt? Integendeel - het bedrijf is er meer dan succesvol mee. Sterker nog: het won onlangs een Nationale Thuiswinkel Award 2008, met het eindcijfer 8,06.

Fabrikanten van printers brengen continu nieuwe modellen op de markt, met telkens nieuwe toners of inktcartridges. En de vervanging daarvan is een markt van ongekende omvang. De oprichters van 123inkt.nl herkenden het al vroeg. In 2001 openden ze de webwinkel. De ervaring die ze sindsdien vergaarden, blijkt van grote waarde. Marketing manager Thijs Bregman: "We waren destijds actief op computerbeurzen met toebehoren: cd's, lege cd-doosjes, inktcartridges. Maar de bezoekersaantallen van die computerbeurzen namen af. Dus startten we met een webwinkel. Die liep zo goed dat we de beurzen hebben laten varen. Sindsdien hebben we ons steeds geconcentreerd op printersupplies. We ondersteunen echt alle printers, ook de oude types, met originele en eigen merk supplies, beide tegen concurrerende prijzen. Onze leveranciers kijken zelfs op onze website om te zien welke cartridge in welke printer gaat."

"123inkt.nl richt zich zowel op bedrijven als consumenten", haakt Managing Director Chris Kreuning in. Aanvankelijk vormden volgens hem consumenten de grootste doelgroep van de site. Maar het aantal bedrijven, voorheen goed voor circa 30 procent van de bezoeken aan 123inkt.nl, neemt gestaag toe. "De verhouding ligt nu dicht bij 50/50. Onze gunstige voorwaarden en het grote bestel- en betaalgemak trekken hen over de streep. Naast snelle levering en lage prijzen biedt 123inkt.nl meer. Zo kan via iDeal of achteraf per acceptgiro betaald worden. Klanten waarderen dit enorm."

Leidt achteraf betalen niet tot veel fraude? Welnee, aldus Kreuning. "In 2007 hadden we slechts 0,5 procent openstaande posten. Hoe we dat bereiken? We hanteren een uiterst strakke administratieve procedure met veel checks. Uiteraard houden wij die voor onszelf. Door onze ervaring weten we precies waar we op moeten letten."

Betrouwbaar en snel
123inkt.nl verwerkt door een uitstekend logistiek systeem bestellingen binnen 24 uur. De afgelopen jaren zijn diverse vervoerders getest. De meesten voldeden niet geheel, zo licht Kreuning toe, maar TNT Post Pakketservice wél. "We hebben een contract voor drie jaar afgesloten. TNT Post leverde namelijk de hoogste betrouwbaarheid en de snelste levering. We hebben de cijfers verzameld: via TNT Post kwam 97 procent van onze bestellingen in 2007 binnen 24 uur aan. Die kwaliteit halen andere postvervoerders niet. Ook het contact is beter, bijvoorbeeld met de accountmanager en met de chauffeurs. Als de chauffeur in de file staat en later bij ons is, laat hij dit ons even weten."

Maar is verzending via TNT Post Pakketservice ook een belangrijk argument voor klanten van 123inkt.nl? Bregman: "Dat varieert. Sommigen vinden het niet zo belangrijk. Anderen hechten eraan dat ze, als ze niet thuis zijn, hun bestellingen op het postkantoor kunnen ophalen, wat meestal lekker dichtbij is. Onze klanten zijn goed te spreken over de bezorging. Uit onafhankelijk onderzoek scoort 123inkt.nl op 'levering' zelfs beter dan de grote warenhuizen. We laten onze zendingen verzekerd vervoeren, waarmee TNT Post Pakketservice de aansprakelijkheid voor de aflevering volledig op zich neemt. Dat werkt prettig." Ook de duidelijke website van 123inkt.nl zélf oogst hoge cijfers, zo vervolgt Bregman. " De site is eenvoudig, met veel duidelijke tekst. Je weet waar je aan toe bent, wat het kost en wanneer je het krijgt. Eerlijk zakendoen is voor ons erg belangrijk. En dat werpt zijn vruchten af: steeds meer klanten sturen ons zelfs zonder aanleiding een bedankmailtje. 123inkt.nl doet echt wat zij belooft."