123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Pocket printers vergelijken

Pocket printers vergelijken


Altijd en overal foto’s printen? Dat kan met een pocket printer. Pocket printers zijn mobiele fotoprinters op broekzakformaat. U drukt er binnen een minuut foto’s mee af vanaf uw smartphone. Dat is ideaal voor het printen van vakantiekiekjes of uitdeelfotootjes op een feestje of festival.

Wat is het verschil tussen een pocket printer en een instant camera?

Met zijn snelheid, zakformaat en kleine foto’s is een pocket printer een goed alternatief voor een instant camera (ook wel Polaroid camera genoemd, naar het merk dat vroeger dit soort camera’s produceerde). De Fujifilm Instax camera en de Canon Zoemini S zijn voorbeelden van instant camera’s. Misschien heeft u deze weleens gezien op een feestje. Een instant camera is een leuk apparaat om spontane momentopnames mee te maken. Zonder vooraf het resultaat te zien, wordt de foto binnen een minuut geprint. Het resultaat is altijd een verrassing (en dat kan positief of negatief uitpakken).

Een pocket printer is net zo compact en print net zo snel foto’s. Het belangrijkste verschil is dat u de foto’s maakt met uw eigen smartphone. En dat levert een groot voordeel op: u heeft veel meer controle over het eindresultaat! Niet alleen kunt u de foto voor het printen eerst bekijken op uw telefoon, u kunt ‘m ook bewerken en opleuken met filters. Zo weet u zeker dat u geen foto’s print waarop iemand zijn ogen dicht heeft of waarop alles veel te donker is. Zo’n niet-perfecte foto kan ook zijn charme hebben. Maar omdat het fotopapier voor met name de Fujifilm Instax prijzig is, is het zonde om regelmatig foto’s te printen die niet aan uw wensen voldoen.

Bij een pocket printer selecteert u de foto’s op uw smartphone en kunt u de leukste foto’s ook direct meerdere malen printen, voor iedereen in de vriendengroep. Bij een instant camera zou u in dat geval moeten proberen om meerdere malen dezelfde foto te schieten. De pocket printer maakt het ook mogelijk om foto’s af te drukken die op een eerder moment zijn gemaakt. Selecteer ze eenvoudig uit uw filmrol of print rechtstreeks vanaf social media. U heeft met een pocket printer dus een stuk meer keuze bij het printen van foto’s.

De uitstraling van de uiteindelijke foto is een laatste verschil. Beide apparaten werken met prijzig fotopapier, maar de brede witte rand zien we alleen terug bij fotopapier voor bepaalde instant camera’s, zoals het Fujifilm instax fotopapier. Of u deze retro-uitstraling leuk vindt, is een kwestie van smaak. Pocket printers drukken uw foto’s juist bijna randloos af, waardoor het oppervlak van het fotopapier volledig wordt benut. Het fotopapier van de pocket printer is zelfklevend. Na het verwijderen van het achtervel kunnen fotootjes dus direct worden opgeplakt in een album, bullet journal, op een muur of op andere spullen. Liever geen fotostickers? Als u het achtervel laat zitten, kunt u de afdruk als normale foto gebruiken.

Welke pocket printer is het beste: Canon Zoemini of HP Sprocket Select?

Pocket printers winnen de laatste jaren aan populariteit. Diverse foto- en printerfabrikanten zijn een pocketprinterlijn gestart. Wij vergelijken twee populaire pocket printers voor u en zetten de voor- en nadelen van beide op een rijtje. Welke pocket printer is de beste keuze? Vergelijk hieronder de Canon Zoemini en de HP Sprocket Select.
 
Canon Zoemini

Canon Zoemini

De Canon Zoemini fotoprinter levert met een fotoformaat van 5 x 7,5 cm de kleinste fotootjes op. Hiermee hebben de fotostickers een ideaal formaat voor in een bulletjournal of agenda of als decoratie op een telefoonhoesje, laptop of andere gadget. Mede dankzij het kleine formaat, gaat het printen van een foto lekker snel. De Zoemini heeft een foto binnen 50 seconden afgedrukt. Niet alleen de foto’s zijn compact, maar de printer zelf ook. Het formaat is vergelijkbaar met het formaat van een smartphone, waardoor u de Zoemini heel makkelijk meeneemt in een handtas of ruime broekzak.

Om een printopdracht te kunnen geven, dient u de Canon Mini Print app te downloaden op uw smartphone. Vervolgens kunt u via Bluetooth verbinding maken. De app biedt direct de nodige bewerkopties: filters, tile print (een foto verdelen over meerdere stickers) en de mogelijkheid om teksten en tekeningen toe te voegen. Zo maakt u elk fotootje nog persoonlijker.

Pro's:
 Kleinste fotoformaat
 Compact formaat printer
 Verkrijgbaar in 3 kleuren

Zoemini bestellen | Zoemini fotopapier

Canon Mini Print app: Download voor iOS | Download voor Android
 
HP Sprocket Select

HP Sprocket Select

De HP Sprocket Select is een van de nieuwere modellen uit de HP Sprocket-lijn. In vergelijking met de eerdere Sprocket-modellen, kunt u met de Sprocket Select grotere foto’s afdrukken. Met een fotoformaat van 5,8 x 8,7 cm hebben de foto’s nog steeds een leuk uitdeelformaat, maar kunt u er net wat meer op zien. Dit is ideaal wanneer u groepsfoto’s wilt printen of tijdens een dagje uit ook nog wat achtergrond wilt terugzien op de foto’s. Het grotere formaat gaat wel wat ten koste van de snelheid; u print met dit model een foto in maximaal 68 seconden.

Om ruimte te bieden aan het grotere fotopapier, is ook de behuizing van de printer iets breder en hoger (8,8 x 13 cm). Daarmee heeft de HP Sprocket Select overigens nog steeds een prima meeneemformaat. Ook het gewicht is laag gebleven (180 gram; dat is minder dan de gemiddelde smartphone).

Voor het printen heeft u de HP Sprocket app nodig. Deze blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Voeg randen, themastickers of teksten toe of print (net als bij de Zoemini) één foto op meerdere vellen. HP maakt het makkelijk om dezelfde foto meerdere keren achter elkaar te printen (bijvoorbeeld voor iedereen die erop staat). En omdat de HP Sprocket app drie gebruikers tegelijkertijd laat verbinden via Bluetooth, kunnen ook gasten op uw feestje foto’s naar de HP Sprocket Select sturen. Dat zorgt voor verrassende resultaten!

Pro's:
 Groter fotoformaat
 Zeer gebruiksvriendelijke app
 1-3 gebruikers tegelijkertijd

HP Sprocket Select bestellen | HP Sprocket Select fotopapier

HP Sprocket app: Download voor iOS | Download voor Android
 
Foto's gemaakt met Canon Zoemini

ZINK fotopapier voor pocket printers

Pocket printers werken met thermisch fotopapier, het zogenaamde ZINK (Zero Ink) papier. Tijdens het maken van de afdruk, wordt de afbeelding door middel van warmte zichtbaar gemaakt. Dit systeem werkt prima, maar vereist wel prijzig fotopapier. Voor alle instant camera’s en pocket printers die met ZINK fotopapier werken, geldt dat u relatief veel betaalt per foto. De hoogste prijs per foto betaalt u met een Fujifilm Instax instant camera (vanaf 72 cent per foto), pocket printers zijn goedkoper (vanaf ongeveer 52 cent per foto). Het grote voordeel van dit systeem is wel dat u geen inkt hoeft bij te vullen, aan het ZINK-papier heeft uw fotoprinter genoeg.
Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!