123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Netwerk

Aansluiting
Een printer moet aangesloten zijn op een bekabeld of draadloos netwerk om uw taken uit te kunnen voeren. Er zijn verschillende soorten netwerken. In de specificaties staat aangegeven op welke netwerken de printer kan worden aangesloten. Mogelijke aansluitingen zijn Ethernet, Wi-Fi, Wi-Fi Direct en Bluetooth.
 
Aansluiting
Ethernet Bekabeld
Wi-Fi  Draadloos
Wi-Fi Direct Draadloos
Bluetooth Draadloos

•    Ethernet
Een bekabelde aansluiting is de meest stabiele en betrouwbare manier van werken. Sluit de printer aan op de router via een netwerkkabel. Nu is de printer te benaderen via uw netwerken en is het mogelijk om direct te printen.

•    Wi-Fi
Een printer met Wi-Fi maakt het mogelijk om draadloos te printen. Dit verhoogt het gebruiksgemak. De printer wordt verbonden zonder tussenkomst van de computer. Hierdoor is de Wi-Fi-printer beschikbaar voor alle computers in uw netwerk. Doordat de printer niet met een kabel verbonden hoeft te worden, kunt u zelf kiezen waar u het apparaat plaatst

•    Wi-Fi Direct
Met Wi-Fi Direct kunt u zelfs zonder netwerk draadloos printen. Bij Wi-Fi Direct wordt er, zonder tussenkomst van een draadloze router of toegangspunt, een draadloze netwerkverbinding gemaakt met uw printer. U heeft dus geen wachtwoord of modem nodig om op afstand printopdrachten te verzenden naar de printer. Het is vergelijkbaar met bluetooth, maar werkt op grotere afstanden en is sneller. 

•    Bluetooth
Staat er in de specificaties dat u via Bluetooth kunt printen? Dan is de printer voorzien van een bluetooth-adapter en kunt u via deze functie draadloos printen. Let op: het is hierbij belangrijk dat ook uw computer of laptop is voorzien van een bluetooth-adapter. Een specifieke versie van Bluetooth is Bluetooth Low Energy (BTLE). BTLE is geschikt voor laag energieverbruik en kleinere bandbreedtes.