123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Bestel & maak elke dag kans op een iPhone 15 of iPad Air

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Bekijk al onze kerstverlichting

Papiergewicht

Papiergewicht wordt altijd uitgedrukt in grams per vierkante meter (g/m²). Dit betekent niet dat een A4-papier van 80g/m² 80 gram weegt, maar dat een vel A0-papier (met een oppervlakte van precies 1 vierkante meter) wél 80 gram weegt. Een vel A4-papier met hetzelfde papiergewicht zal dus 5 gram wegen. 

Kopieerpapier (inkjet- en laserprinters) 
Standaard kopieerpapier heeft een gewicht van 80 g/m². Dit volstaat voor het printen van tickets, concepten of formulieren. Voor het afdrukken van zakelijke rapporten of verslagen is het aan te raden om wat zwaarder papier te gebruiken. Doordat dit papier iets dikker is, legt het document dan letterlijk en figuurlijk meer gewicht in de schaal. Daarnaast kreukt zwaarder printpapier minder snel en blijft het langer mooi.

De meeste printers kunnen een papiergewicht aan tot 120 g/m², maar controleer dit altijd eerst in de handleiding van uw printer. 

Fotopapier (inkjet- en laserprinters)
Fotopapier is speciaal papier dat behandeld is met een coating, waardoor de inkt zich nog beter aan het papier hecht. Hierdoor komen de kleuren van uw foto’s nog beter tot hun recht en blijven ze langer mooi. Het papier is door deze coating vaak ook iets zwaarder dan normaal kopieerpapier. 

Papierrollen (grootformaat printers)
Papierrollen zijn geschikt voor het printen van werktekeningen, banners of om een reeks foto’s achter elkaar te printen. De rollen zijn voornamelijk geschikt voor grootformaat printers.