123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Bekijk al onze kerstverlichting

Gereedschap accu's

In ons assortiment vindt u hoogwaardige accu’s voor al uw gereedschap. Dit zijn zowel originele accu’s als compatibele accu’s van ons 123accu-huismerk. Met een langer uithoudingsvermogen en voor merken als Bosch, Makita, Black & Decker en Dewalt. Vandaag besteld, is morgen in huis!

Gereedschap accu's

Bestel bij ons een nieuwe of tweede accu. Morgen al in huis!

Accugereedschap wordt vandaag de dag veel gebruikt. Zowel door professionals als thuisklussers. Het voorkomt problemen wanneer er te weinig stroompunten in de buurt zijn of als u moeilijke hoeken wilt bereiken. En heeft u ook een reserve accu? Dan loopt u helemaal nooit vast. De één laadt op, terwijl u met de ander werkt! Omdat het gereedschap volledig afhankelijk is van de werking van deze accu(‘s), is het van groot belang dat u een goede aanschaft. Met de accu's van 123accu bent u verzekerd van de beste accu voor uw gereedschap. Voor de bekendste merken accugereedschap bieden wij originele en 123accu-huismerk accu’s. Het voornaamste verschil tussen die twee is de capaciteit, uitgedrukt in Ah of mAh (1 Ah = 1000 mAh). De 123accu-huismerkaccu’s hebben meer Ah/mAh, waardoor u er langer mee kunt klussen.

Wilt u een vervangende of een extra accu kopen, maar weet u niet precies welke u moet hebben? Dan helpen wij u op deze pagina verder.

Hier let u op bij het kopen van een nieuwe gereedschap accu

Een accu moet natuurlijk wel passen, dus u let bij de aanschaf van een nieuwe op de aansluiting. Maar dat niet alleen, ook de voltage en de capaciteit zijn van groot belang. We leggen het hieronder uit.

Check de voltage van de oude en nieuwe accu van uw gereedschap

Let bij het kopen van een nieuwe accu op de voltage, oftewel de spanning. Deze moet altijd hetzelfde zijn als die van de huidige accu/het elektrische gereedschap. Is de voltage hoger of juist lager? Dan is de kans op schade aan de accu en/of het apparaat groot.

Varieer in capaciteit: hoe meer capaciteit, hoe langer het uithoudingsvermogen

In capaciteit kunt u wel variëren. De capaciteit van de accu in ampère-uur (Ah)/milliampère-uur (mAh) (1 Ah = 1000 mAh) geeft aan hoeveel vermogen de accu volledig opgeladen kan leveren. Hoeveel uur u het gereedschap vervolgens kunt gebruiken met die accu, hangt af van de capaciteit die uw gereedschap vraagt. Bijvoorbeeld: een accu met een capaciteit van 3000 mAh kan 30 uur lang energie leveren aan een apparaat dat 100 milliampère per uur vraagt. Een 500 mAh accu kan dit maar 5 uur volhouden. Vraagt uw gereedschap meer mAh per uur? Dan kan diezelfde accu uw gereedschap uiteraard minder uren van energie voorzien.

Hoe meer Ah of mAh, hoe langer u per keer dus gebruik kunt maken van uw accugereedschap. Een groot verschil tussen de capaciteit van uw gereedschap en die van de accu raden we echter wel af, omdat dit ten koste kan gaan van de levensduur van uw accu.

Bestel een accu van ons 123accu-huismerk voor grotere capaciteit

Nu rest alleen nog de vraag: moet u een originele accu aanschaffen of voldoet een huismerk ook? Dat laatste is het geval. De accu’s van ons 123accu-huismerk worden geproduceerd door een ISO 9001 gecertificeerde fabrikant, en dus volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De accu’s voldoen net als originele accu’s aan alle Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ze zijn alleen een stuk voordeliger en hebben bovendien een hogere capaciteit. U merkt het dus zowel tijdens het klussen als in uw portemonnee!

Vind hier binnen enkele minuten een nieuwe gereedschap accu

Er zijn natuurlijk heel wat merken en type machines. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos (of Bosch haha😉) niet meer ziet, hebben we de accu’s gesorteerd op merk. U klikt het merk aan waarvoor u een accu zoekt. Daarna krijgt u de optie om te zoeken op nummer of trefwoord, bijvoorbeeld het type accugereedschap. Het laatste is handig als u niet exact weet welke accu er in uw gereedschap zit. Weet u het serienummer van de accu waarvan u een extra exemplaar wilt kopen, dan zoekt u daarop. In het overzicht dat verschijnt nadat u verder klikt, staan zowel originele als compatibele accu’s van het 123accu-huismerk. Omdat deze accu’s een hogere capaciteit hebben, kunt u er langer mee klussen. En nu is het slechts een kwestie van bestellen!

Wanneer vervangt u de accu van uw gereedschap?

Of uw accu aan vervanging toe is, merkt u aan het volgende:
  • de prestaties van uw gereedschap zijn sterk verminderd;
  • de accu laadt niet meer volledig op;
  • de accu is sneller leeg, u kunt uw gereedschap minder lang gebruiken;
  • het duurt langer voordat de accu opgeladen is.
Vanuit de fabrikant wordt vaak een technische levensduur meegegeven. Deze kan verschillen van de werkelijke gebruiksduur, oftewel de economische levensduur. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Hoe vaak u het gereedschap gebruikt bijvoorbeeld. En of u de accu volledig leeg laat lopen of dat u hem juist heel vaak oplaadt.

U ontkomt niet aan het vervangen van uw gereedschap accu. Wél kunt u proberen de levensduur te verlengen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de accu niet volledig leegloopt. U kunt de accu het beste opladen zodra het oplaadniveau is gedaald tot 20%. Bewaar de accu daarnaast op een droge, niet te koude plek.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Waar staat Ah voor bij een accu?

Ah staat voor ampère-uur en wordt gebruikt om de capaciteit van een accu aan te geven. Hoe meer Ah, hoe langer de accu meegaat per keer. Dit geldt bijvoorbeeld voor accugereedschap. Bent u op zoek naar een accu met hogere capaciteit voor uw gereedschap, omdat u er zo lang mogelijk mee wilt klussen? Dan raden we een accu van ons 123accu-huismerk aan.

Hoe weet ik welke gereedschap accu ik moet hebben?

Het voltage moet exact hetzelfde zijn als die van de oude accu. Is deze hoger of lager? Dan is de kans op schade groot. In mAh kunt u wel variëren. Wilt u zeker weten dat een accu geschikt is voor uw gereedschap? Zoek dan bij 123inkt.nl op model- of accunummer.

Hoe lang gaat de accu van mijn gereedschap mee?

Bij regelmatig gebruik van uw accugereedschap gaat de accu ongeveer 3 jaar mee. Het komt vaak voor dat accu’s al eerder vervangen moeten worden. Een aantal factoren speelt hierbij een rol: intensief gebruik, extreme weersomstandigheden (kou, warmte en vocht) en verkeerd laden.
 

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, is morgen al in huis! Heeft u nog aanvullende vragen over het bestellen? Bekijk onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag even verder.