123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Win een PlayStation 5 t.w.v. € 550!

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Beste zakelijke printer

Welke printer is zakelijk het beste?

Op kantoor wordt er veel geprint, dus is het belangrijk dat er een goede printer staat. Welke printer is zakelijk het beste? Het antwoord daarop is voor elke organisatie anders. Dat betekent dat u eerst enkele keuzes moet maken. Het doel is om de ideale kantoorprinter te vinden die aan de eisen en wensen van úw organisatie voldoet.

Keuze 1: een inkjetprinter of een laserprinter?

Er bestaan verschillende soorten printers, waarvan inkjet- en laserprinters de meest voorkomende zijn. Inkjet printers maken gebruik van inktcartridges (tankjes met inkt), terwijl laserprinters gebruikmaken van een of meerdere toners (gevuld met tonerpoeder). Beide technieken zijn heel geschikt voor zakelijk gebruik, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. We bespreken ze hieronder.
 • Afdrukcapaciteit
Laserprinters zijn geschikt voor het printen van grote aantallen pagina’s en daarmee zijn ze de meest voor de hand liggende keuze voor een (groot) kantoor. Om de hoeveelheid afdrukken mogelijk te maken, hebben ze een grotere papierlade dan de meeste inkjetprinters. Ook gaan toners een stuk langer mee dan inktcartridges. Dat betekent dat toners minder vaak vervangen hoeven te worden, een klusje waar de meeste collega's niet dol op zijn.
 • Printsnelheid
Laserprinters, zeker zwart-wit modellen, bereiken de hoogste printsnelheden. Echter zijn er bij zowel inkjet- als laserprinters grote verschillen in de printsnelheid. Als dit voor uw bedrijf een belangrijk punt is, dient u dit zeker te vergelijken in de specificaties van de printers voordat u de knoop doorhakt.
 • Afdrukkwaliteit
Uw zakelijke afdrukken moeten er netjes en representatief uitzien. Gelukkig is zowel een laser- als inkjetprinter meer dan geschikt voor het afdrukken van professionele brieven, presentaties, contracten en andere belangrijke documenten. Als u veel foto’s of reclamemateriaal print, raden wij wel echt een inkjetprinter aan. Dit printertype blinkt namelijk uit in het printen van prachtige (kleuren)foto's.

Een groot bedrijf of een drukke afdeling profiteert vooral van de voordelen van laserprinters: de snelheid en de hogere capaciteit. Bent u ZZP’er of werkt u op een klein kantoor? Dan is een compacte, veelzijdige inkjet printer vaak het verstandigst.

Meer weten over de verschillen tussen inkjet- en laserprinters? Bekijk dan ook onze printerkeuzehulp.
 

Keuze 2: zwart-wit of kleur? (alleen voor laserprinters)

Bijna alle moderne inkjetprinters bevatten zowel zwarte als gekleurde inkt, dus deze tweede keuze is niet aan de orde als u voor een inkjetprinter kiest. Kiest u voor laser? Dan kan dat een zwart-wit laserprinter (monochroom) of een kleurenlaserprinter zijn.

Een zwart-wit laserprinter volstaat als u alleen teksten, pakbonnen of andere documenten voor intern gebruik print. U profiteert van een hoge printsnelheid, een lagere aanschafprijs en het gemak van slechts één tonercartridge te hoeven vervangen. Bedenk wel dat zelfs een logo boven een brief in grijstinten geprint zal worden. Als u ook documenten voor anderen print (extern gebruik), is een kleurenprinter al snel de betere keuze. Bij twijfel kunt u het beste kiezen voor de veelzijdigheid van de kleurenlaserprinter. Deze stelt u in staat om (nu of in de toekomst) een grotere verscheidenheid aan documenten te printen.

Keuze 3: een A4-printer of een A3-printer?

De meeste printers drukken af op A4-formaat (en kleiner), maar er zijn ook veel modellen verkrijgbaar waarmee u tot A3-formaat kunt printen. Zo kunt u posters, tekeningen, plannen, schema’s en plattegronden op A3 afdrukken. Als u kiest voor een A3-model, dan is het ook handig om voor een printer met meerdere papierladen te kiezen. Zo ligt er altijd A4- én A3-papier klaar voor een afdrukopdracht.

Keuze 4: aansluitmogelijkheden en netwerkopties

In veel kantoren zijn alle computers op één netwerk aangesloten en is het fijn als er vanaf elke computer geprint kan worden. U wilt de printer dan op het netwerk aansluiten. Kies voor een printer met Ethernet-aansluiting om de netwerkkabel direct in de printer te kunnen pluggen. Natuurlijk is het ook een optie om voor een wifi-printer te kiezen. Door de wifi-printer in te stellen op het kantoornetwerk kan er binnen dit netwerk ook mobiel worden geprint. Wordt de zakelijke printer maar vanaf één computer gebruikt? Dan volstaat de USB-aansluiting die u op bijna elke printer vindt.

Keuze 5: besparende printerfuncties

Op drukke kantoren wordt veel geprint. De papiervoorraad gaat er dan snel doorheen. Gelukkig kunt u het papierverbruik aanzienlijk verlagen door te kiezen voor een printer met automatisch dubbelzijdig printen (duplex). Een bijkomend voordeel van dubbelzijdig printen is dat de papierlade maar de helft zo vaak hoeft te worden bijgevuld. Dat is weer goed voor de productiviteit.

Kiest u voor een printer met scanner en verwacht u dat er regelmatig gescand gaat worden? Dan bespaart u tijd door te kiezen voor een printer met ADF (Automatic Document Feeder). U kunt hiermee een volledig document in één keer invoeren en de printer scant elke pagina, terwijl u iets anders doet.

Keuze 6: andere handige printerfuncties

Deze printerfuncties zijn mogelijk ook interessant voor uw kantoorprinter:
 • Scanner
 • Fax
 • Printen vanaf een telefoon
 • Grote papierlade (minder vaak papier bijvullen)
 • Meerdere papierladen (bijvoorbeeld een extra lade voor briefpapier met logo)
 • Veilig printen met een pincode
 • Scannen naar e-mail
Of een printer (een van) deze opties heeft, ziet u bij ons direct in de specificatielijst van de printer.

Keuze 7: welke inkt of toners?

Voor het maken van de laatste selectie, is het slim om te kijken naar de printkosten waar uw bedrijf straks mee te maken krijgt. Deze zijn namelijk grotendeels gebaseerd op het verbruik van uw printer en niet op de aanschafprijs. Op lange termijn bespaart u meer door te kiezen voor een printer met een lage prijs per pagina. Dit wordt bepaald door de kosten van de toner of inktcartridge en het aantal pagina’s dat u daarmee kunt printen. Hier kan een behoorlijk verschil in zitten en daar profiteert u straks bij elke afdruk van. De komende jaren blijft u besparen, vooral als uw afdeling of bedrijf groeit en er meer geprint wordt.
  
Zijn huismerk toners en inktcartridges ook geschikt voor zakelijke printers?
Ja, het 123inkt huismerk is ook voor zakelijke printers een heel goede keuze. Door te kiezen voor 123inkt huismerk toners of inktcartridges betaalt u minder voor uw toners en inkt, terwijl de afdrukkwaliteit niet onderdoet voor origineel. Niet alleen de kostenbesparing is zakelijk interessant, maar de hogere capaciteit zorgt er ook voor dat uw collega’s minder vaak een toner of inktcartridge hoeven te vervangen. Zo kan er efficiënt worden doorgewerkt!

Veelgestelde vragen

Waar moet een goede zakelijke printer aan voldoen?

Een goede zakelijke printer:
 • Heeft een afdrukcapaciteit die past bij uw bedrijf
 • Heeft een afdrukkwaliteit die past bij de documenten die u wilt printen (zwart-witte tekstdocumenten vs. kwaliteitsfoto’s)
 • Heeft naast een redelijke aanschafprijs ook lage afdrukkosten per pagina
 • Beschikt over diverse verbindingsmogelijkheden voor medewerkers en gasten, zowel draadloos als bekabeld
 • Biedt mogelijkheden voor beveiligd printen, bijvoorbeeld met een pincode

Wat kost een zakelijke printer?

Dat hangt ervan af welke functies u noodzakelijk acht. Bij 123inkt zijn dit ongeveer de prijzen:
 • Een eenvoudige inkjetprinter bestelt u al vanaf € 60,-
 • Een zwart-wit laserprinter voor tekstdocumenten kost tussen de € 180,- en € 500,-
 • Voor een veelzijdige kleurenlaserprinter betaalt u tussen de € 250,- en € 700,-
 • Daarnaast verkoopt 123inkt ook professionele printers die tot wel € 2500,- kosten

Welke printer voor thuiskantoor?

In uw thuiskantoor print u waarschijnlijk maar voor één persoon. Een inkjetprinter is dan de beste keuze. Een laserprinter en de benodigde toners zijn namelijk veel duurder in aanschaf. Deze investering is alleen de moeite waard als u hoge afdrukvolumes verwacht.

Heeft u de keuze gemaakt?

Nu u precies weet waar uw printer aan dient te voldoen, is het tijd om te gaan kijken welke printer zakelijk het beste is voor úw organisatie. Uw zakelijke printer bestelt u in onze webshop altijd met de laagsteprijsgarantie.
 
Bekijk alle printers