123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Inkjetprinters

Must haves 2024

Bestel inkjetprinters van Canon, Epson en HP met een laagsteprijsgarantie. Hier vindt u fotoprinters, standaard inkjetprinters en all-in-one printers van de merken Canon, Epson en HP. 


1 - 24 van 53

Inkjetprinter kopen? Bestel hier verschillende soorten!

Inkjetprinters zijn een uitstekende keuze voor thuis en kleine kantoren. Ze zijn goedkoop in aanschaf, printen in hoge resolutie en zorgen voor een mooie kleurweergave. In onze webshop vindt u drie soorten inkjetprinters:
  • Standaard inkjetprinters: staan bekend om hun hoofdfunctie, het printen van documenten. Dit type is geschikt voor kleinverbruikers. Het ene model heeft meer features dan het andere model. Wat deze verschillende opties zijn en waar u op moet letten? Dat leest u verderop op deze pagina.
  • All-in-one inkjetprinters: kunnen printen, scannen en kopiëren. De nieuwste modellen kunnen vaak ook faxen. Dit type is ideaal voor kleine kantoren, omdat ze multifunctioneel zijn. Het grootste voordeel van een all-in-one printer is dat u kosten, tijd en ruimte bespaart. U heeft namelijk alle functionaliteiten in één apparaat.
  • Fotoprinters: printen foto’s van hoge kwaliteit. Dat betekent dat u niet naar een lab of winkel hoeft te gaan wanneer u hoge kwaliteit foto’s wilt afdrukken. Fotoprinters drukken foto’s af met een levensechte kleurweergave en een hoge resolutie. Daarnaast werken ze met een grote verscheidenheid aan papiersoorten, zoals mat, glans, canvas en ga zo maar door. Ideaal voor het maken van bijvoorbeeld fotoboeken en posters.

Welke features heeft een inkjetprinter?

Elke inkjetprinter is uniek en heeft zijn eigen set aan functionaliteiten. Uitgebreide inkjetprinters hebben bijvoorbeeld meer opties: dit maakt ze ook prijziger dan een minder uitgebreide variant. Daarom is het slim om de kosten en het gebruik van functies tegen elkaar af te wegen. Welke feature heeft u nodig en welke niet? Of misschien heeft u wel alle opties nodig. Wij leggen hieronder alle functionaliteiten uit, zodat u de beste keuze maakt.

Inkjetprinters die dubbelzijdig afdrukken

Inkjetprinters die automatisch dubbelzijdig afdrukken hebben een duplex-optie. Elk A4-tje wordt automatisch bedrukt aan twee kanten. Handig, want hierdoor bespaart u kosten en tijd. Printers zonder duplex-optie kunnen alleen handmatig dubbelzijdig printen. Dit heet ‘handmatige duplex’ of ‘simplex’.

Inkjetprinters met automatische documentinvoer

Schaft u een all-in-one inkjetprinter aan? Dan kunt u kijken of deze een ADF-optie heeft. ADF is de afkorting van Automatic Document Feeder. Printers met een ADF-optie verwerken automatisch meerdere documenten achter elkaar. Hierdoor hoeft u niet meer handmatig documenten te scannen en te kopiëren. Dit betekent dat u meer tijd overhoudt voor het uitvoeren van andere belangrijke taken en werkzaamheden.

Inkjetprinters met wifi, USB, ethernet en Wi-Fi Direct

Bij het uitkiezen van een inkjetprinter is het belangrijk om te letten op de verbindingsmogelijkheden. In onderstaande tabel vatten wij kort samen wat elke verbinding inhoudt en welke voordelen deze heeft.
 
Verbindingsoptie Voordelen
USB Printers met USB-verbinding sluit u met een USB-kabel snel en eenvoudig aan op de computer. Daarna kunt u op deze computer opdrachten verzenden naar de printer. Let wel op: printers worden meestal niet geleverd met een printerkabel. Deze bestelt u dus het beste mee.
Ethernet Ethernet-printers sluit u direct aan op het netwerk. Het installeren gaat iets lastiger dan met een USB-verbinding, maar het grote voordeel is dat Ethernet-interfaces efficiënter zijn. Zo kunnen meerdere gebruikers werken met de printer.
Wifi Met wifi verzendt u draadloos opdrachten naar de printer. Dit kan vanaf verschillende apparaten, zoals tablets, telefoons en computers: als ze maar aangesloten zijn op hetzelfde wifi-netwerk als de draadloze printer.
Wi-Fi Direct Met Wi-Fi Direct is er een directe verbinding tussen de printer en het apparaat (dus zonder modem). Wi-Fi Direct lijkt op Bluetooth, maar werkt op grotere afstanden en is stukken sneller. Ideaal wanneer u, zonder draadloos netwerk, opdrachten wilt versturen vanaf smartphones, tablets en computers.
Mobiel printen Met de optie mobiel printen kunt u documenten afdrukken via uw tablet of smartphone. Dit kan op verschillende manieren. Het Mopria protocol werkt met Android smartphones en tablets, terwijl Apple AirPrint mobiel printen met iPhones en iPads mogelijk maakt. Daarnaast maken veel printerfabrikanten zelf apps om mobiel printen te vergemakkelijken.

Resolutie van inkjetprinters

De print- en scanresolutie wordt weergegeven in een aantal dpi. Hoe hoger het dpi, hoe scherper de print of scan is. Als u hoge kwaliteit documenten en foto’s wilt produceren, kiest u dus het beste voor een hoge resolutie. Wilt u standaarddocumenten snel printen? Dan is een model met een resolutie van 600 dpi meer dan genoeg.

Let op: het afdrukproces van prints met een hoge dpi kost meer tijd. Scans met een hoge resolutie hebben een groter bestandsformaat.

Papiercapaciteit van inkjetprinters

Kijk ook goed naar de capaciteit van de papier- en uitvoerlade. De invoerlade gebruikt u voor het bewaren van papier en de uitvoerlade gebruikt u voor afdrukken die uit de printer rollen. Bent u een grootverbruiker? Overweeg dan een papierlade met ruimte voor minstens 200 vel en een papieruitvoer van 60 vel. Kleinverbruikers hebben genoeg aan een papierlade met ruimte voor 100 vel en een papieruitvoer van 30 vel.

A4- of A3-inkjetprinter kiezen?

Bij het bestellen van uw inkjetprinter is het ook belangrijk om te weten op welk papierformaat u wilt afdrukken.
 

Kies voor een A4-inkjetprinter wanneer u...

  • standaard documenten wilt printen. 
  • op zoek bent naar een goedkope printer.

  • op ruimte wilt besparen: A4-printers zijn compacter dan A3-printers.

Populaire A4-inkjetprinters zijn bijvoorbeeld de Canon Pixma TS6350a en de Epson Expression Home XP-2200. 

Kies voor een A3-inkjetprinter wanneer u…
  • naast standaard documenten ook foto’s en posters wilt printen.

  • plannen, diagrammen en overzichten wilt afdrukken en presenteren.

  • genoeg ruimte heeft voor het plaatsen van de printer.

Populaire A3-inkjetprinters zijn bijvoorbeeld de HP OfficeJet Pro 7740 en de Epson Expression Photo XP-970. 

Mogelijk interessant voor u

Veelgestelde vragen

Wat is een inkjetprinter?

Een inkjetprinter gebruikt vloeibare inkt uit cartridges. Hij spuit deze druppeltjes inkt op het papier, waarna er een afdruk ontstaat. Inkjetprinters zijn goedkoop in de aanschaf, zorgen voor een mooie kleurweergave en printen in een hoge resolutie. Hierdoor zijn ze populair voor thuis, kleine kantoren of als fotoprinters.

Welke printer print het goedkoopst?

Bij kleine tot middelgrote hoeveelheden prints bent u het goedkoopst uit met een inkjetprinter. Deze is goedkoop in de aanschaf en verbruikt bij gemiddeld gebruik niet veel inkt. Vervangt u uw originele cartridges voor cartridges van het 123inkt huismerk, dan bent u gegarandeerd het goedkoopst uit.

Wat is de beste inkjetprinter?

Dit hangt af van uw wensen en waarvoor u de printer gaat gebruiken. Zo bestaan er onder andere goedkope standaardmodellen, inkjetprinters speciaal voor haarscherpe foto’s en inkjetprinters die ook kunnen scannen en kopiëren. Bij 123inkt vindt u een groot assortiment inkjetprinters van merken zoals Canon, HP, Brother en Epson.

Welke inkjetprinter voor foto’s?

Epson en Canon staan bekend om hun hoogwaardige fotoprinters. Deze inkjetprinters zorgen voor foto’s met een levensechte kleurweergave en haarscherpe details. Hierdoor drukt u eenvoudig zelf professionele foto’s af, die rechtstreeks uit een fotolab lijken te komen.

Waarom zijn zoveel inkjetprinters uitverkocht?

Wereldwijd is er een chiptekort ontstaan, omdat er een grote vraag naar elektronica was tijdens de coronaperiode. Hierdoor zijn sommige inkjetprinters voor langere tijd uitverkocht en kan het weken of zelfs maanden duren voordat deze printers weer leverbaar zijn.

Heeft u nog vragen over het bestellen van uw nieuwe inkjetprinter? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.