123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winactie zomer 2024 - bestel en maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Duct tape


Op deze pagina koopt u duct tape voor elke toepassing. We verkopen diverse soorten krachtige duct tape van merken zoals 3M, Tesa en ons eigen 123inkt huismerk. Bestel uw rollen op werkdagen voor 23:59 en u ontvangt ze de volgende dag al!


1 - 17 van 17

Bestel uw duct tape online en ga morgen aan de slag

Duct tape is sterk, gemakkelijk af te scheuren en olie- en waterbestendig. Deze witte, zwarte of grijze tape is inzetbaar voor diverse praktische oplossingen en daarom is het handig om altijd een rol in huis te hebben. De tape is in verschillende kleuren en formaten beschikbaar. U bestelt de diverse varianten met laagsteprijsgarantie in onze webshop en ontvangt deze razendsnel bij u thuis!

De kracht van duct tape

Duct tape staat bekend als een van de sterkste tapes. Deze tapesoort is erg sterk in de lengterichting, maar toch eenvoudig af te scheuren in de breedte. Het programma MythBusters toonde deze kracht in de praktijk aan: het is hen gelukt om met duct tape een kapot vliegtuig weer vliegklaar te maken!

De combinatie van kleefkracht en gebruiksvriendelijkheid maakt duct tape een van de populairste tapes in huis, op kantoor of tijdens het klussen. Gebruik deze grijze tape onder andere om een verhuis- of archiefdoos dicht te plakken of noodreparaties uit te voeren. Doordat duct tape olie- en waterbestendig is, komt de tape ook buitenshuis van pas. Zo repareert u snel een klein gat in de rubberboot van uw kinderen of plakt u uw bagagedrager weer aan elkaar.

Speciale soorten duct tape

Hoewel de standaard duct tape breed inzetbaar is, is er ook duct tape die voor specifieke doeleinden ontworpen is. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Ducttape die goed hecht op glas en kunststof
  • Ducttape voor het vastplakken van tapijt of stof
  • Ducttape voor extra ruwe ondergronden
  • Ducttape die geschikt is voor extreme temperaturen (hoog of laag)

Bekijk ook deze tapes

Veelgestelde vragen

Is het duck tape of duct tape?

De officiële Nederlandse schrijfwijze is duct tape, maar de variant ‘duck tape’ is ook niet fout. Deze komt namelijk uit het Engels. De tape werd oorspronkelijk gemaakt van een soort katoen, die in het Engels ook wel duck wordt genoemd.

Waar is duct tape van gemaakt?

Duct tape bestaat uit drie onderdelen:
  • Een laag textiel. Deze laag bepaalt hoe sterk de duct tape is en hoe makkelijk deze af te scheuren is.
  • Een polyethyleen coating, ook wel drager genoemd. Deze maakt de tape water- en slijtvast en zorgt dat deze ook plakt op een onregelmatige ondergrond.
  • Een lijmlaag. Voor duct tape is deze extra bindend en wordt deze bovendien veel dikker aangebracht, zodat de tape extra goed blijft plakken.

Hoe sterk is duct tape?

De sterkte van duct tape hangt af van de ‘mesh’ van de tape. Dit staat voor de weefdichtheid, oftewel het aantal draden per inch: hoe meer draden, hoe sterker de duct tape. De meeste basis duct tapes hebben minimaal 30 mesh, maar sommige extra sterke duct tapes hebben zelfs 80 mesh.


Heeft u vragen over het bestellen van duct tape? Bekijk onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag even verder