123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winactie zomer 2024 - bestel en maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Aquarel potloden


Hier bestelt u aquarelpotloden in alle kleuren, van merken als Eberhard Faber, Derwent en Staedtler. In ons assortiment vindt u aquarelpotlodensets voor beginners, gevorderden en professionals.


Bestel aquarelpotloden van professionele merken

Aquarelpotloden lijken op het eerste gezicht op standaard kleurpotloden. Het verschil is dat aquarelpotloden een toegevoegde emulgator hebben, die de potloodstift wateroplosbaar maakt. Zodra de droge kleurstof in aanraking komt met water, verandert hij in verf. Ontdek alle toepassingen en mogelijkheden in ons blog ‘Welke kleurpotloden moet ik gebruiken?

Voordelen van aquarelpotloden

Waterverfpotloden zijn een goede keuze voor het maken van een gedetailleerde aquarel. Ze hebben verschillende voordelen ten opzichte van aquarelverf:
 • U houdt het potlood comfortabel vast
  Aquarelpotloden gebruikt u op dezelfde manier als kleurpotloden. Ze liggen comfortabel in de hand, waardoor u langer kunt aquarelleren dan met bijvoorbeeld een kwast.
 • U maakt nauwkeurige schilderingen
  De potloodpunt kunt u scherp slijpen. Hierdoor is het mogelijk om zeer kleine details te tekenen en te schilderen. 
 • U maakt aquarellen met intense kleuren
  Aquarelpotloden staan bekend om hun bijzonder hoge kleurintensiteit. Hierdoor maakt u aquarellen met levendige kleuren. Schilderingen spatten dus nóg meer van het papier af.
 • U combineert verschillende technieken
  De potloden gebruikt u zowel nat als droog, hierdoor kunt u unieke effecten creëren. Gebruik bijvoorbeeld tegelijkertijd aquarelpotloden en kleurpotloden voor een speels resultaat. Of doop het potlood in water en aquarelleer direct in natte vorm. Ook kunt u het papier eerst nat maken en daarna aan de slag gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Welk merk aquarelpotloden past bij mij?

In ons assortiment vindt u aquarelpotloden van verschillende merken, voor zowel kinderen als volwassenen. Elk merk heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor een specifieke doelgroep.
 
Merk Geschiktheid en voordelen
Derwent Van Derwent verkopen we aquarelpotloden in de Derwent Academy-lijn. Ze zijn geschikt voor beginners tot professionals, omdat ze starter- en uitgebreide sets hebben. De potloden zijn goed mengbaar en staan bekend om hun hoge kleurintensiteit. Ze zitten verpakt in een metalen blik of houten doos, waardoor u ze makkelijk meeneemt.
Eberhard Faber Onze Eberhard Faber aquarelpotloden zijn geschikt voor schilder- en tekenlessen. Ze zijn iets goedkoper dan de Derwent aquarelpotloden en perfect om mee te experimenteren. Eberhard Faber heeft aquarelpotloden in starter- en uitgebreide sets. U neemt ze makkelijk mee naar schilderlessen, omdat de potloden verpakt zitten in een metalen blik.
Staedtler Onze Staedtler aquarelpotloden zijn speciaal ontworpen voor kinderen. De potloden zijn dikker en korter, waardoor kinderen ze goed kunnen vasthouden.

Starter- of uitgebreide set: welke aquarelpotloden heb ik nodig?

Of u nu een beginner of professional bent: voor elke aquarellist hebben wij de juiste set aquarelpotloden. De sets gaan van 12 t/m 36 stuks. Hieronder leest u welke aquarelpotlodenset het beste bij u past.

Aquarelpotloden voor beginners

Beginners kiezen het beste voor een starterset met 12 potloden. Hierin zitten genoeg basiskleuren om mee te beginnen. Deze basiskleuren kunt u ook mengen, waardoor weer nieuwe kleuren ontstaan.

Aquarelpotloden voor gevorderden

Gevorderden kunnen werken met een potlodenset met 24 stuks. Deze is uitgebreider dan de starterset. Ze bevatten niet alleen alle basiskleuren, maar ook lichtere en donkerdere kleurvarianten. Deze sets zijn perfect om uw aquarellen naar een hoger niveau te tillen.

Aquarelpotloden voor professionals

Professionals kunnen aan de slag met de uitgebreidste set van 36 stuks. Hierin zitten alle basiskleuren, lichtere en donkerdere kleurvarianten en andere nieuwe kleuren om mee te schilderen. Met deze set heeft u alle mogelijkheden voor het maken van een professionele aquarelschildering.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Wat zijn aquarelpotloden?

Aquarelpotloden zijn wateroplosbare kleurpotloden. De potloodstift heeft dezelfde eigenschappen als aquarelverf. Zodra deze in contact komt met water kunt u met het potlood schilderen.

Hoe gebruik ik aquarelpotloden?

Met waterverfpotloden maakt u eerst een tekening op aquarelpapier. Vervolgens doopt u een penseel in een kommetje water en strijkt u hiermee over de tekening. Hierna ontstaat een aquarel. U kunt zo vaak als u wilt laagjes aanbrengen totdat het gewenste resultaat is bereikt.

Wat zijn de beste aquarelpotloden?

De beste aquarelpotloden voor zowel beginners als professionals zijn van de merken Derwent en Eberhard Faber. De potloden hebben een hoge kleurintensiteit en zijn comfortabel te gebruiken. Daarnaast blijven kleuren lang mooi op papier.

Kan je met aquarelpotloden ook normaal kleuren?

Ja, met aquarelpotloden kunt u hetzelfde kleuren als met een standaard kleurpotlood. U gebruikt het aquarelpotlood dan in zijn droge vorm op papier, zonder toevoeging van water.