123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Schaalstokken


Het op schaal maken van een technische tekening is een ingewikkelde en tijdrovende klus, maar met een schaalstok wordt dit een fluitje van een cent. Bestel vandaag nog uw schaalstok!


Schaalstok kopen? Bestel eenvoudig online

Maakt u vaak bouwtekeningen, constructietekeningen of andere technische tekeningen op schaal? Met behulp van een schaallat of schaalstok leest u de afmetingen eenvoudig af en rekent u ze nauwkeurig om. Zo zorgt u niet alleen voor de juiste verhoudingen en een correcte tekening, maar bespaart u ook veel tijd tijdens het tekenen.

Schaalstok met verschillende verhoudingen

Om het omrekenen met de schaalstok of schaalliniaal zo efficiënt mogelijk te maken, heeft de liniaal een stervormige doorsnede met drie zijden. Op elke zijde zijn twee grote schaalaanduidingen afgebeeld, waardoor aflezen zeer eenvoudig is. Schaalstokken hebben verschillende schaalaanduidingen: van kleine verhoudingen zoals 1:2500 of 1:1000, tot grotere schalen zoals 1:5 of 1:20. Afhankelijk van het formaat van uw papier en het object dat u wilt tekenen, kiest u voor een bijpassend exemplaar. Voor een technische tekening van een hoog gebouw heeft u bijvoorbeeld een schaalstok met een kleinere schaal nodig dan voor een tekening van een slaapkamer.

Ook handig: tekensjablonen

Bij het op schaal tekenen van ruimtes kunnen ook tekensjablonen goed van pas komen. Deze helpen u bij het tekenen van symbolen voor sanitair, keuken, raam- en deuropeningen en allerlei meubilair op verschillende schalen, zoals 1:100 of 1:50.

Accessoires bij het tekenen

Heeft u nog meer hulpmiddelen nodig voor uw technische tekening? In ons assortiment vindt u onder andere millimeterpapier en handige fineliners waarmee u scherpe lijnen kunt tekenen.
Heeft u nog aanvullende vragen over het bestellen? Bekijk onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.