123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winactie zomer 2024 - bestel en maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Touw


Hier vindt u stevig touw van verschillende materialen, zoals sisal, kunststof en polypack. Kies voor een lengte tussen 20 en 750 meter en ga direct zelf aan de slag. Vandaag besteld, is morgen geleverd!


Bestel voordelig verschillende soorten touw!

Touw of koord is een handig hulpmiddel om verschillende zaken vast te binden of te knopen. Er zijn verschillende doeleinden waarvoor u touw kunt gebruiken. Denk aan het dichtbinden van pakketjes, het vervangen van krabpaaltouw of het decoreren van knutselwerken. Hieronder leggen wij uit welk touw u waarvoor gebruikt.

Sisaltouw

Sisaltouw is zeer ruw en dik en bestaat uit agavevezels. Veel doe-het-zelvers hebben sisaltouw in hun werkkamer liggen. Zij gebruiken dit als bindtouw voor het dichtknopen van o.a. vuilniszakken en pakketjes of voor het maken van knopen en krabpalen.

Kunststoftouw

Touw van kunststof is dun, soepel en licht van gewicht. Het touw bestaat uit open vezels en is minder sterk dan sisaltouw. Kunststoftouw is bestand tegen schimmel en rot, maar het is raadzaam om het jaarlijks te vervangen.

Polypacktouw

Polypacktouw is een sterke touwsoort en bestaat uit gevlochten vezels. Het is gemaakt van polypropyleen en is zeer glad. Dit touw is goed bestand tegen weersinvloeden en kan niet rotten. Het heeft een matige rekbaarheid, is redelijk slijtbestendig en kan drijven.

Folia-touw

Touw van het merk Folia is geschikt als decoratietouw. U gebruikt het bijvoorbeeld voor het decoreren van knutselwerken, zelfgemaakte handwerken en cadeaus. Het Folia-touw is dun en gemaakt van kunststoftouw en jutetouw.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Welke soorten touw zijn er?

Op 123inkt.nl vindt u sisal-, polypack-, kunststof- en Folia-touw. Sisaltouw is ruw en dik, kunststoftouw is soepel en licht, polypacktouw is sterk en glad en Folia-touw dient ter decoratie.

Waar kan ik touw voor gebruiken?

Touw wordt in het algemeen gebruikt om zaken dicht of in te binden, voor sportactiviteiten en voor decoratiedoeleinden. Er zijn verschillende touwsoorten verkrijgbaar die u o.a. gebruikt voor de volgende zaken:
  • Polypacktouw: wordt voornamelijk gebruikt in de verpakkingswereld en agrarische sector. Ook voor machinaal gebruik is polypacktouw ideaal. Dit soort touw wordt ook gebruikt bij watersporten.
  • Sisaltouw: is zeer ruw en dik. Hierdoor gebruikt u het bijvoorbeeld voor het vervangen van versleten krabpaaltouw. Het is niet geschikt voor sportactiviteiten, zoals touwtrekken.
  • Folia-touw: gebruikt u om mee te knutselen en te decoreren. Daarnaast bindt u met dit touw pakjes mooi dicht. Het dient voornamelijk als decoratiekoord of cadeaulint.

Welk touw is geschikt voor buiten?

Polypacktouw is weerbestendig touw en dus ideaal voor buitengebruik. Kunststoftouw kan ook buiten gebruikt worden, maar moet u jaarlijks vervangen.

Heeft u vragen over het bestellen van touw? Kijk op onze ‘Vraag en antwoord’-pagina waar veelgestelde vragen worden beantwoord. Staat uw antwoord er niet tussen? Dan helpt onze klantenservice u graag verder.