123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Win een PlayStation 5 t.w.v. € 550!

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

HP printer top 5

HP printer top 5


De beste HP printers vindt u hier. Op basis van meer dan 20 jaar ervaring hebben wij de top 5 HP printers uitgekozen. Deze 5 printers hebben wij geselecteerd, omdat ze goed presteren en met onze huismerk inktcartridges of toners werken. Ook hebben deze HP printers uitgebreide functionaliteiten en zijn ze snel en betrouwbaar.

Kiezen tussen HP printers - Inkjet of laserjet

De keuze tussen een inkjet- of laserprinter heeft voornamelijk te maken met hoeveel documenten u gaat printen.

HP inkjetprinter

Inkjetprinters gebruiken inktcartridges die de inkt nat op het papier aanbrengen. De inkt droogt snel op het papier. De hoeveelheid pagina’s die u kunt afdrukken verschilt per inktcartridge voor een HP inkjetprinter. Met een cartridge voor een inkjetprinter drukt u minder af dan met een toner voor een laserprinter. Wij raden u aan te kiezen voor een inkjetprinter als u af en toe een document print. Deze printers zijn ideaal voor thuis of op een klein kantoor.

HP laserprinter

Laserprinters werken met toners. Een toner bevat tonerpoeder, dat sneller aan papier hecht dan inkt. Daarnaast is uw geprinte document direct droog wanneer deze uit uw laserprinter rolt. HP laserprinters hebben een hoge printcapaciteit. Met een toner print u gemiddeld tussen de 1.000 en 20.000 pagina’s, voordat deze aan vervanging toe is. Een laserprinter is een uitstekende keuze als de printer dagelijks intensief wordt gebruikt. Laserprinters staan daarom vaak op middelgrote tot grote kantoren.

Waarom kiezen voor een all-in-one printer?

Een all-in-one HP printer, ook wel ‘multifunctional’ genoemd, kan naast printen ook kopiëren, scannen en soms zelfs faxen. Deze printers zijn verkrijgbaar als inkjet- of laserprinter. Een voordeel van een alles-in-één printer is dat u geen apart kopieerapparaat, faxapparaat of een scanner hoeft te kopen. Zo bespaart u een hoop ruimte op kantoor of uw thuiswerkplek. Bovendien is een all-in-one printer altijd goedkoper dan het kopen van meerdere apparaten.

De snelheid en resolutie van onze top 5 HP printers

Tegenwoordig moet iedere fabrikant voldoen aan standaarden die ontwikkeld en gelicenseerd zijn door de ISO (International Organisation for Standardization). De ISO-tests zorgen ervoor dat iedere printerfabrikant, dus ook HP, door dezelfde keuring moet. Hierdoor zijn de standaarden van alle printers gelijk, ongeacht het merk. De functies die u hieronder ziet worden zoal getest volgens de ISO-normen:

PPM: PPM is de afkorting voor ‘pagina’s per minuut’. Dit geeft aan hoeveel prints er per minuut gemaakt kunnen worden.

De PPM, ook wel printsnelheid genoemd, verschilt doorgaans bij printen in kleur en zwart-wit. De printsnelheid van zwart-wit documenten ligt vaak iets hoger dan bij kleur. Houd hier rekening mee als u een model uit onze HP printer top 5 uitzoekt. Kies een printer met een hoge printsnelheid als u vaak kleurrijke documenten afdrukt.

Dpi: dit geeft aan hoeveel druppels inkt per vierkante inch (2,54 centimeter) op het papier geprint worden. De dpi (dots per inch) wordt aangegeven met een getal, bijvoorbeeld ‘600 dpi’. Hoe hoger het getal, des te hoger de printkwaliteit is. Veel HP printers hebben ook de mogelijkheid om de dpi aan te passen. Dit kan via de printerinstellingen van uw HP printer.

Inkt en tonerkosten voor de beste HP printers

Het gebruik van een laserprinter is goedkoper dan een inkjetprinter, vooral als er grote hoeveelheden documenten worden afgedrukt. Dit komt doordat een toner langer meegaat en meer pagina’s kan afdrukken. Bij het afdrukken van kleurenfoto’s of afbeeldingen raden we aan om een inkjetprinter te gebruiken. Hiermee worden de mooiste foto’s en afbeeldingen gerealiseerd. Of u nu kiest voor toner of inkt: u bespaart altijd met ons huismerk. De 123inkt huismerk toners en inktcartridges worden door de printerspecialisten van onze kwaliteitsafdeling ontwikkeld en uitgebreid getest. Wij zijn zo overtuigd van ons huismerk dat wij altijd levenslange garantie bieden.

Duplex en ADF

Om de juiste printer uit onze HP printer top 5 te kiezen zijn er nog 2 functies die belangrijk zijn om te overwegen. Wij leggen u graag uit wat de voordelen zijn van duplex printen en ADF:
 • Duplex: een printer die duplex ondersteunt, biedt de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te printen. Hierdoor kan een vel aan beide zijden worden bedrukt, zonder dat u het papier zelf hoeft om te draaien. Duplex printen bespaart tijd en papier, maar is ook een duurzame manier van printen. U heeft namelijk minder papier nodig voor een printopdracht. Sommige printers kunnen ook dubbelzijdig kopiëren en scannen.
 • ADF: dit staat voor ‘automatische documentinvoer’. Dankzij deze functie kunt u meerdere pagina’s van een document achter elkaar printen, zonder dat u elk vel papier handmatig in de printer hoeft te plaatsen. De pagina’s worden automatisch door de invoerlade gevoerd. Dit is vooral handig bij het afdrukken van documenten met meerdere pagina’s, zoals offertes, verslagen en contracten. Zo bespaart u gemakkelijk tijd en houdt u de productiviteit hoog.
Kijk goed bij de productomschrijvingen en de specificaties van de HP printers in deze top 5 om te zien welke modellen zijn voorzien van duplex printen en ADF.

Verschillende papierformaten voor de top 5 HP printers

U kiest de juiste HP printer uit onze top 5 onder andere door na te gaan welke formaten papier u wilt gaan afdrukken. De HP printers die u bij ons kunt kopen kunnen in A4- of A3-formaat printen. A4 is het standaardformaat en wordt gebruikt voor de meeste documenten, zoals:
 • Rapporten
 • Brieven
 • CV's
 • Contracten
Alle printers kunnen documenten van A4-formaat afdrukken. Daarom is dit het meest gangbare formaat voor zakelijke papieren.

Printen op A3-formaat

Als een HP printer aangeeft dat deze op A3-formaat kan printen, dan kan de printer ook A4-documenten afdrukken. De HP printers die dit ondersteunen hebben gewoonweg een bredere papierlade, waardoor A3-formaat papier door de printer kan. A3 wordt vaak gebruikt voor posters, grafieken, technische tekeningen en andere grote documenten. Als u van plan bent dit soort documenten te printen, dan raden wij u aan te kijken naar een HP printer uit onze top 5 die het formaat A3 ondersteunt.

De capaciteit van de papierlade

Kies uit onze top 5 HP printers en houd rekening met de hoeveelheid papier die in elke printer past. Sommige printers hebben meerdere papierladen die geschikt zijn voor verschillende papierformaten, terwijl andere printers maar 1 papierlade hebben. Als u voornamelijk van plan bent om A4-formaat documenten af te drukken, kan 1 papierlade voldoende zijn. Gebruikt u uw printer intensief, bijvoorbeeld op kantoor, dan is een HP printer met meerdere papierladen ideaal. Zo hoeft u minder vaak het papier aan te vullen. Als u diverse documenten, zoals rapporten en posters wilt printen, heeft u een printer met meerdere papierladen nodig voor verschillende papierformaten. In onze HP printer top 5 ziet u de capaciteit van de papierlade(n) van de printers.

Uw HP printer draadloos of bedraad aansluiten

De manier van verbinden is belangrijk wanneer u een printermodel uit onze HP printer top 5 kiest. Stel uzelf daarom de volgende twee vragen:
 1. Vanaf welke locatie ga ik printen?
 2. Vanaf welke apparaten ga ik printen?
Alle HP printers in onze top 5 zijn voorzien van een bedrade aansluiting. Daarnaast hebben de printermodellen ook een aantal draadloze verbindingsmogelijkheden. We lichten de verschillende verbindingen toe, zodat u de juiste keuze kunt maken:
 • USB en ethernet: iedere printer kan aangesloten worden met een USB of ethernetkabel. Deze zijn los verkrijgbaar en zijn de bedrade opties om uw printer aan te sluiten. U heeft verder geen draadloze verbindingen nodig.
 • Wifi: dit is de draadloze netwerkverbinding, waarmee u de HP printer kunt koppelen aan een apparaat, zoals een laptop of computer. Als uw HP printer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw computer, dan zal de printer uw apparaat automatisch herkennen.
 • Bluetooth: hiermee verbindt u een HP printer direct met een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. U heeft geen netwerkverbinding nodig om bluetooth te gebruiken. Dit is een directe draadloze verbinding.
 • NFC: de afkorting NFC staat voor ‘Near Field Communication’. Dit zorgt ervoor dat als u in de buurt van uw HP printer bent, u gelijk kunt printen, zonder eerst de printer te koppelen. Vaak zit er een NFC-lezer op de printer, waar u uw mobiele apparaat tegenaan houdt. Zo herkent de printer uw apparaat en kunt u printen.
 • Cloud Printing: verschillende printers kunt u verbinden met cloudservices, zoals Google Cloud Print of Apple AirPrint. Met deze verbinding kunt u, waar u ook bent, documenten afdrukken. Zorg ervoor dat uw apparaat aanstaat, anders kan de cloudservice geen verbinding maken met de printer.
Dit zijn de verschillende draadloze verbindingen waar een printer gebruik van kan maken. De apparaten in onze HP printer top 5 beschikken vaak over één of meerdere draadloze functies. Kijk dan ook goed bij de specificaties van de printers of de functie erbij staat die u graag zou willen. Een USB-kabel voor een HP-printer wordt niet meegeleverd met uw apparaat. Houd hier rekening mee als u uw printer bekabeld wilt aansluiten op uw verschillende apparaten.

De beste HP printers vergelijken

Er zijn veel factoren die meespelen in het kiezen van de juiste printer. Houd dus rekening met deze factoren om de juiste keuze te maken. Heeft u hulp nodig met uw keuze? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

De oprichting van HP

Printerfabrikant Hewlett Packard, ofwel HP, werd in 1939 opgericht door de twee vrienden William Hewlett en David Packard in een garage in de Verenigde Staten. Na bijna dertig jaar bracht het bedrijf zijn eerste computer uit. Nu, ruim 80 jaar later, is HP een wereldwijd bekend merk dat o.a. laptops, software, inktcartridges, toners en natuurlijk inkjet- en laserprinters op de markt brengt.

Printen met de HP Smart-app

Mobiel printen is een handige functie om opdrachten naar uw printer te sturen via een tablet of smartphone. Gebruik daarvoor de gratis HP Smart-app in combinatie met een van de HP printers uit deze top 5. Download de applicatie in de Google Play Store voor uw Android-device of Apple App Store voor uw iOS-device en maak verbinding met wifi. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van de app kunt u nu gemakkelijk verschillende opdrachten uitvoeren:
 • Printen, scannen, kopiëren en faxen
 • Documenten scannen met de camera van uw smartphone
 • Bestanden opslaan in verschillende bestandsindelingen
 • Bestanden delen via e-mail of de cloud
 • Foto’s bewerken en verbeteren met o.a. bijsnijden, filters en tekst
Naast de diverse opties is mobiel printen uitermate handig wanneer het apparaat door meerdere personen in uw huis of op kantoor wordt gebruikt. Iedereen kan printen en andere taken uitvoeren waar en wanneer ze maar willen. De HP Smart-app maakt het namelijk mogelijk documenten af te drukken wanneer u niet in de buurt van uw printer bent. U verstuurt dan printopdrachten via de cloud.

Top 5 HP printers

Met een van de bovenstaande HP printers weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt. Onze printerspecialisten hebben ze natuurlijk niet voor niets in deze top 5 geplaatst! Zijn deze modellen niet wat u zoekt of wilt u zich ook oriënteren op andere merken? Bekijk dan ook onze top 5 voor Canon, Epson en Brother.
 

Veelgestelde vragen

Wat is de beste HP printer voor thuis?

Kies een HP printer die weinig ruimte inneemt en goede verbindingsmogelijkheden heeft. Bij 123inkt.nl adviseren we bovendien om een inkjetprinter te kiezen, want bij gemiddeld printgedrag is dit de goedkoopste optie. De HP OfficeJet en DeskJet series bevatten veel modellen die ideaal zijn voor thuis. Op deze pagina selecteerden wij de 5 beste HP printers.

Welke HP printer werkt goed met huismerkcartridges?

Bij 123inkt.nl hebben we huismerkcartridges voor het overgrote deel van de HP printers! Bekijk op deze pagina de top 5. Hierin staan onze keuzes voor een HP printer die goed werkt met huismerkcartridges.

Hoelang gaat een HP printer mee?

Gemiddeld gaat een HP printer drie tot vijf jaar mee, maar dit is sterk afhankelijk van hoe intensief u het apparaat gebruikt. Bekijk het grote aanbod printers op 123inkt.nl als u op zoek bent naar een nieuw exemplaar. Gegarandeerd de laagste prijs!

Als u nog vragen heeft over het bestellen van HP printers, bekijk dan onze ‘Vraag en antwoord’ pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.