123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Algemene productinformatie

 • Wat is duplex printen?
  printer met duplexMet duplex printen wordt automatisch dubbelzijdig printen bedoeld. Een duplex printer kan automatisch op twee kanten van het papier printen; zonder dat u zelf het papier hoeft om te draaien. Door duplex te printen, bespaart u tot 50% papier. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

  Een eenvoudige duplex printer voor thuisgebruik of zakelijk gebruik, heeft een duplex unit die elk vel papier na het bedrukken omdraait. Dit gebeurt automatisch en in de printer zelf. Na het draaien wordt de pagina aan de andere kant bedrukt; elke pagina wordt dus twee keer bedrukt. Zeer grote printers die bedoeld zijn voor hoge volumes, kunnen een pagina soms gelijktijdig aan twee kanten bedrukken. Met zo'n printer gaat het dubbelzijdig afdrukken dus een stuk sneller.

  Veel printers hebben een duplex-unit om dubbelzijdig te printen. Maar ook dubbelzijdig scannen, kopiëren en faxen is soms mogelijk. Hiervoor is een speciale duplex-unit vereist, dus dit is niet met elke printer mogelijk. De meeste printers die dubbelzijdig scannen, doen dit door elke pagina na het scannen van één zijde om te draaien. Vervolgens wordt de andere kant gescand.

  Bent u op zoek naar een printer die automatisch dubbelzijdig kan printen en/of scannen? Bekijk dan de printers op 123inkt en let op de term duplex in het specificatieblok.

  Wat is handmatige duplex?

  Met handmatig duplex printen wordt bedoeld dat u een geprinte pagina zelf omdraait en terugplaatst in de printer. De printer is dus niet voorzien van een duplex unit of andere technologie voor automatisch dubbelzijdig afdrukken. Handmatig dubbelzijdig printen is met iedere printer mogelijk. U kunt in uw afdrukinstellingen kiezen voor handmatig dubbelzijdig. Dan drukt uw printer eerst alle oneven pagina's af. Na het omdraaien van de geprinte pagina's, worden de even pagina's geprint op de achterzijde. Voor enkelzijdig printen wordt de term 'simplex' ook wel gebruikt.

Terug Terug naar boven