123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Hoe moet ik een Epson printer installeren?U wilt aan de slag met uw nieuwe Epson printer, maar waar te beginnen? Geen zorgen, wij helpen u graag op weg. Heeft u de Epson printer, de bijbehorende cartridges, papier, een laptop of computer en eventueel een printerkabel (USB-B) of netwerkkabel bij de hand? Dan kunnen we aan de slag!

Het begin van uw Epson printer installatie

Als u de printer uit de verpakking gehaald heeft, vergeet dan niet om bij het verwijderen van het verpakkingsmateriaal ook in uw printer te kijken. De printer zelf kan namelijk ook van binnen beschermingsmateriaal bevatten. Indien dit het geval is, zal het ook in de handleiding vermeld staan.

Nu de printer is uitgepakt, en alle beschermingsmaterialen verwijderd zijn, sluit u het netsnoer aan en verbindt u de printer eventueel met de USB-b kabel of de netwerkkabel. Mocht u draadloos kunnen en willen verbinden, is het niet nodig de printerkabel aan te sluiten. Vul nu de papierlade met papier en plaats de cartridges. Bij het aanzetten van uw Epson printer, zal het apparaat vragen om een taal te selecteren. U kunt de gewenste taal selecteren via de instructies op het scherm van uw printer.

Hoe plaats ik de cartridges in mijn Epson printer?

Open de klep waar de cartridges onder zitten. Kijk goed of u de juiste hendels gebruikt voor het openen, zodat u de klep niet forceert. Wanneer u de cartridges heeft uitgepakt, maar niet meer weet welke cartridge welke kleur bevat, vindt u dit terug onder op de cartridge. Let er tijdens het plaatsen op dat u de juiste kleur op de hiervoor bestemde plek plaatst. Verwijder de bescherming van de cartridge en klik hem vervolgens in de houder. Wanneer alle cartridges zijn geplaatst, sluit u de klep weer.

Graag willen wij u erop wijzen dat de bijgeleverde inktcartridges maar een klein beetje inkt bevatten voor het printen van de testpagina’s. Op onze Epson inktcartridgepagina vindt u op basis van het printernummer of inktcartridgenummer welke 123inkt huismerk inktcartridges geschikt zijn voor uw Epson printer.

Na het plaatsen van de cartridges gaat de printer initialiseren. Dit duurt gemiddeld zo’n 5 à 10 minuten. Na afloop van het initialiseren zal de printer vragen om het maken van een testafdruk.

Hoe verbind ik de Epson printer aan mijn computer?

Bepaal of u de printer wilt verbinden met een netwerkkabel, via een printerkabel (USB-b kabel) of, indien mogelijk, met het wifi-netwerk. Geef ook op het printerscherm aan welke verbinding hij moet maken. Bij gebruik van de netwerkkabel ziet u via het controlepaneel of de printer verbonden is met het netwerk. Vaak worden Epson printers geleverd zonder netwerkkabel en USB-kabel, hiervoor kunt u uiteraard bij 123inkt terecht.

Hoe kom ik aan de juiste Epson printersoftware?

Wanneer de Epson printer verbonden is met uw computer, installeert u de benodigde printersoftware. Als uw computer een cd-rom drive heeft, maakt u gebruik van de meegeleverde installatie-cd. Een andere optie is het downloaden van de software via de website van Epson. Hier voert u de productnaam van uw printer in en downloadt u vervolgens de benodigde software. De beginstappen kunt u overslaan. Deze betreffen het voorbereiden van de printer, wat u al gedaan heeft in voorgaande stappen.

Installeer uw Epson printersoftware

Open de gedownloade printersoftware en accepteer de licentieovereenkomst. Vervolgens start de installatie automatisch. Dit kan enkele minuten duren. Hierna geeft u aan hoe u de printer wilt verbinden en volgt u de bijbehorende stappen van het installatieproces.

Is het installatieproces voltooid? Dan bent u klaar om uw eerste printopdracht te starten. Indien de printer niet in de bestemmingslijst staat, kiest u voor bijvoorbeeld de optie ‘meer weergeven’ (Google Chrome) of ‘printer toevoegen’ (Word). Vervolgens voegt u de printer toe aan de bestemmingslijst, zodat u uw nieuwe Epson printer in gebruikt kan nemen.  
Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!