123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Hoe moet ik een HP printer installeren?

HP printer installerenWij helpen u graag met het installeren van uw HP printer. Heeft u de HP printer, de benodigde cartridges, papier, een laptop of computer en eventueel een printerkabel (USB-B) of netwerkkabel klaar liggen? Dan kunnen we aan de slag. HP levert vaak geen printerkabel mee, maar deze kunt u bij ons uiteraard los bestellen.

HP printer voorbereiden voor installatie

De eerste stap is om uw printer uit de verpakking te halen. Het is hierbij belangrijk om al het verpakkingsmateriaal te verwijderen, ook het beschermingsmateriaal in de printer zelf. Twijfelt u of u alles heeft verwijderd? Raadpleeg dan de handleiding. Hierin staat aangegeven waar in de printer extra beschermingsmateriaal is aangebracht.

Wanneer de printer geheel is uitgepakt, sluit u het netsnoer aan en verbindt u de printer eventueel met de USB-b kabel of de netwerkkabel. Mocht u draadloos kunnen en willen verbinden, is het niet nodig de printerkabel aan te sluiten. Vul nu de papierlade met papier en plaats de cartridges. Bij het aanzetten van uw HP printer zal het apparaat vragen om een taal te selecteren. U kunt de gewenste taal selecteren via de instructies op het scherm van uw printer. Laat vervolgens de printer de opstartprocedure doorlopen, waaronder het afdrukken van de uitlijningspagina (indien van toepassing).

Hoe plaats ik cartridges in mijn HP printer?

Open de klep waar de cartridges onder zitten. Kijk goed of u de juiste hendels gebruikt voor het openen, zodat u de klep niet forceert. Wanneer u de cartridges heeft uitgepakt, maar niet meer weet welke cartridge welke kleur bevat, vindt u dit terug op de cartridge. Kijk voor het plaatsen goed naar de houders voor de cartridges: elke kleur heeft namelijk een eigen plek en kan alleen daar geplaatst worden. Verwijder de bescherming van de cartridge en klik hem vervolgens in de juiste houder. Wanneer alle cartridges zijn geplaatst, sluit u de klep weer.

Graag willen wij u erop wijzen dat de bijgeleverde inktcartridges slechts een klein beetje inkt bevatten en alleen geschikt zijn voor het printen van de testpagina’s. Op onze HP inktcartridgepagina vindt u op basis van het printernummer of inktcartridgenummer welke 123inkt huismerk inktcartridges geschikt zijn voor uw HP printer.

HP printer verbinden met wifi

Heeft u gekozen voor een HP printer met wifi? Dan is een printer- of netwerkkabel overbodig. Een ander bijkomend voordeel is dat u vanaf meerdere apparaten kunt printen, bijvoorbeeld vanaf uw telefoon. Klik op uw scherm het symbool voor wifi aan. Vervolgens gaat u naar ‘instellingen’ en kiest u voor de ‘Wizard draadloze installatie’ en vult u uw wifi-wachtwoord in. Het verbinden met wifi zal ongeveer een minuut duren. Indien u liever op een ander moment uw printer met wifi verbindt, is het ook mogelijk om dit later te doen met behulp van de gedownloade printersoftware.

Verbind de HP printer met printerkabel

Kiest u ervoor om uw printer te verbinden met een printerkabel (USB-b kabel)? Plug deze dan in uw computer en in de printer. Als u een Apple besturingssysteem gebruikt, kunt u dit direct verbinden. Heeft u een Windows apparaat? Wacht dan met aansluiten tot na het downloaden van de benodigde software.

Vaak worden de HP printers geleverd zonder printerkabel, maar hiervoor kunt u uiteraard bij ons terecht.

Aan de slag met de HP software

Om de printer te kunnen besturen, heeft uw computer de juiste software nodig. Voor de benodigde software gaat u naar 123.hp.com. Selecteer het juiste printertype en download het bijbehorende HP EasyStart bestand. U vindt het printertype op de printer zelf, op de doos waar de printer in zat en op de voorkant van de bijgeleverde handleiding. Kies bij het openen van het bestand voor de optie ‘Volledige software en stuurprogramma’s’ of ‘Basisstuurprogramma’s’, afhankelijk van welk pakket u wilt installeren. Het installeren van de software kan enkele minuten duren. Na het installeren, kunt u de printer verbinden met het internet via wifi of de netwerkkabel, indien u dit nog niet gedaan heeft.

Bedien uw HP printer met mobiel of tablet

Heeft u uw HP printer verbonden met het wifi-netwerk? Dan kunt u niet alleen vanaf uw laptop of computer printen, maar ook vanaf uw mobiele telefoon of tablet. Dit doet u met behulp van de HP Smart App, die u kunt downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store. Om vanaf uw apparaat te printen, hoeft u alleen verbonden te zijn met hetzelfde wifi-netwerk. De app zorgt ervoor dat uw HP printer gevonden wordt door uw apparaat, zodat u ook vanaf deze devices printopdrachten kunt verzenden.

Aan de slag met uw HP printer

Heeft u het complete installatieproces doorlopen? Dan bent u klaar voor uw eerste printopdracht. Indien de printer niet in de bestemmingslijst staat, kiest u voor de optie 'meer weergeven' (Google Chrome) of ‘printer toevoegen’ (Word). Vervolgens voegt u de printer toe aan de bestemmingslijst, zodat u uw nieuwe HP printer in gebruik kan nemen.  
 
Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!