123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Hoe moet ik een Brother printer installeren?

 

Snel printen met uw nieuwe Brother printer? Wij helpen u graag met de installatie! Zo hoeft u niet de hele gebruikershandleiding door te lezen en bent u snel klaar om aan de slag te gaan. Naast de printer zelf is het van belang dat u ook papier, de bijbehorende inktcartridges, uw laptop of computer en optioneel een printerkabel bij de hand heeft. Brother levert meestal geen printerkabel, maar hiervoor kunt u uiteraard terecht bij 123inkt.

Begin met de voorbereiding van uw Brother printer

Het is van belang dat u uw printer eerst voorbereidt op de installatie, voordat u aan de slag kunt. U begint uiteraard met het uitpakken van de printer en het verwijderen van het verpakkingsmateriaal. Houd er rekening mee dat ook in de printer zelf beschermingsmateriaal verwijderd moet worden. Twijfelt u of u alles heeft verwijderd? Raadpleeg dan de handleiding om te zien waar het beschermingsmateriaal is geplaatst. 

Hoe plaats ik de cartridges in mijn Brother printer?

Wellicht heeft u de klep al gevonden tijdens het verwijderen van het beschermingsmateriaal, maar de inktcartridges zitten normaliter aan de voorkant van de Brother printer. Op deze plek is ook materiaal toegevoegd ter bescherming. Open de klep, zodat u de meegeleverde cartridges kunt vastklikken op de juiste plaats. Elke kleur heeft een vaste plek in de printer en dient goed vastgeklikt te worden. De printer geeft een foutmelding indien de cartridges niet goed vastgeklikt zijn, zodat u dit nogmaals kunt controleren. Zodra de cartridges geïnstalleerd zijn, maakt de printer een testprint om de inkt te testen. 

Graag willen wij u erop wijzen dat de bijgeleverde inktcartridges slechts een klein beetje inkt bevatten en alleen geschikt zijn voor het printen van de testpagina’s. Op onze Brother inktcartridgepagina vindt u op basis van het printernummer of cartridgenummer welke 123inkt huismerk inktcartridges geschikt zijn voor uw Brother printer.

Hoe installeer ik de Brother printersoftware?

Nu de cartridges zijn geplaatst, is het tijd om de Brother printersoftware te installeren. De juiste software voor uw printer vindt u op de website van Brother. Hier kiest u de printercategorie en vervolgens de printerserie van uw printer om het complete pakket van drivers en software te downloaden. Wanneer het bestand binnen is, start u het programma op en doorloopt u de installatiewizard. Vervolgens kunt u kiezen of u de printer wilt verbinden met een kabel of via wifi. 

Hoe verbind ik mijn Brother printer met wifi?

U kunt uw printer makkelijk verbinden met het wifi-netwerk door gebruik te maken van de geïnstalleerde software. Klik op het kopje ‘Type verbinding’ in het menu en dan kunt u kiezen om uw printer draadloos te verbinden. Doorloop vervolgens de stappen om de verbinding tot stand te brengen.
 

De printer kunt u ook verbinden met het wifi-netwerk vanuit het menu van de printer zelf. Tik op het wifi-symbool om bij de instellingen voor het internet te komen. Via ‘instellingen wijzigen’ komt u terecht bij de installatiewizard en kunt u uw netwerk selecteren. Na het invoeren van het wachtwoord van uw netwerk zal uw printer verbinden met wifi.

Verbind uw Brother printer met een printerkabel

U kunt er ook voor kiezen om uw printer te verbinden via een printerkabel (USB-B kabel). Deze plugt u in de USB-aansluiting van uw computer en aan de achterkant van uw printer. Via de printersoftware kunt u de stappen doorlopen om de verbinding tot stand te brengen. De Brother printers worden meestal geleverd zonder printerkabel, maar hiervoor kunt u uiteraard bij 123inkt terecht.

Aan de slag met uw Brother printer

Heeft u de printer succesvol aan uw computer of laptop verbonden? Dan kunt u nu beginnen aan uw eerste printopdracht. Indien de printer niet in de bestemmingslijst staat, kiest u voor de optie ‘meer weergeven’ (Google Chrome) of ‘printer toevoegen’ (Word). Vervolgens voegt u de printer toe aan de bestemmingslijst, zodat u uw nieuwe Brother printer in gebruik kan nemen.
 

Heeft u uw printer bij 123inkt gekocht, en komt u er nog niet helemaal uit? Onze klantenservice staat voor u klaar om u te helpen.
 
Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!