123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
bijna 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Hoe moet ik een Canon printer installeren?Snel aan de slag met uw nieuwe Canon printer? Wij helpen u graag op weg met installeren! Met onze hulp hoeft u de bijgeleverde handleiding bijna niet te gebruiken en bent u snel klaar om te printen. Zorg ervoor dat u naast de printer ook papier, de bijbehorende inktcartridges, uw laptop of computer en optioneel een printerkabel bij de hand heeft. Canon levert vaak geen printerkabel mee. Bestel deze los bij 123inkt.

Voorbereiding voor uw Canon printer installatie

Voordat u met de installatie van uw Canon printer kan beginnen, is het van belang dat de printer voorbereid wordt voor installatie. Hier begint u mee door, na het uitpakken van de printer, al het verpakkingsmateriaal en beschermingsmateriaal te verwijderen. Kijkt u hierbij ook goed in de printer zelf, hier vindt u vaak ook beschermingsmateriaal. Mocht u in twijfel zijn of u alles heeft verwijderd, dan kunt u de handleiding raadplegen. Hierin wordt aangegeven waar in de printer u beschermingsmateriaal vindt.

Vervolgens steekt u de stekker in het stopcontact, legt u een stapel papier in de papierlade en plaatst u de cartridges in de Canon printer. Bij het aanzetten van uw Canon printer, zal het apparaat vragen om een taal te selecteren. U kunt de gewenste taal selecteren via de instructies op het scherm van uw printer.

Hoe plaats ik de cartridges in mijn Canon printer?

De cartridges zitten in de printer en zijn toegankelijk via een klep. Omdat deze goed dicht moet zitten en niet open mag klappen tijdens het printen, heeft deze klep een eigen grip of hendel om het open te maken. Let er goed op dat u deze klep op de juiste manier opent en niet forceert. Haal vervolgens de cartridges uit de verpakking en zorg ervoor dat u weet welke kleur u gaat plaatsen. Het is van belang dat de juiste kleur op de daarvoor bestemde plek wordt geplaatst. De inktcartridges zijn voorzien van een beschermende tape die ervoor zorgt dat de cartridge niet gaat lekken in de verpakking. Verwijder de bescherming voordat u de inktcartridge in de printer plaatst. Zodra alle kleuren in de printer zijn geplaatst, sluit u de klep weer. Zet nu de printer aan en indien de printer het vraagt, selecteert u de gewenste taal.

Op onze Canon inktcartridgepagina vindt u op basis van het printernummer of inktcartridgenummer ook welke 123inkt huismerk inktcartridges geschikt zijn voor uw Canon printer. Vaak zijn de bijgeleverde inktcartridges niet geheel gevuld en bevatten slechts genoeg inkt voor het printen van de testpagina’s.

Hoe verbind ik mijn Canon printer met wifi?

Veel Canon printers kunnen draadloos verbonden worden met uw computer of laptop door gebruik te maken van het wifi-netwerk. Hiervoor kiest u op het scherm van de printer voor de optie ‘instellingen’ en gaat u vervolgens naar ‘instellingen wifi’. Door te tikken op het symbool van wifi selecteert u uw netwerk, ofwel SSID. Na het invoeren van uw wifi wachtwoord zal uw Canon printer verbinding maken met het wifi-netwerk.

Hoe installeer ik de Canon software op de computer?

De printersoftware is afhankelijk van uw printertype. U vindt het printertype op de printer zelf, op de doos waar de printer in zat en op de voorkant van de bijgeleverde handleiding. Om de juiste software te downloaden en installeren gaat u naar www.canon.nl/support en zoekt u uw printer op. Vervolgens kiest u het ‘operating system’ waarmee u werkt en downloadt u de software. Open het bestand, zodat de installatie voltooid kan worden.

Hoe verbind ik mijn Canon printer met mijn mobiele telefoon?

U kunt uw draadloze printer ook verbinden met uw mobiele telefoon. Dit doet u door op uw smartphone de Canon PRINT-app te installeren. Iedereen in uw huishouden of op kantoor kan de printer koppelen aan hun telefoon met deze app. Zo deelt u de Canon printer gemakkelijk met elkaar.

Heeft u de app geïnstalleerd? Open dan de app en tik op het teken van de printer. Zorg ervoor dat uw telefoon met het wifi-netwerk is verbonden en dat bluetooth is ingeschakeld. Vervolgens kiest u voor de optie ‘Toev./schakelen’ en registreert u de printer. Verbind nu uw printer via wifi aan uw telefoon. U bent nu klaar om documenten of afbeeldingen vanaf uw telefoon af te drukken met uw Canon printer.

Aan de slag met uw Canon printer

Is het installatieproces voltooid? Dan bent u klaar om uw eerste printopdracht te starten. Indien de printer niet in de bestemmingslijst staat, kiest u voor bijvoorbeeld de optie ‘meer weergeven’ (Google Chrome) of ‘printer toevoegen’ (Word). Vervolgens voegt u de printer toe aan de bestemmingslijst, zodat u uw nieuwe Canon printer in gebruik kan nemen.
Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Back to work starts here!