123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen
  • Home
  • Wat kan ik doen om de kwaliteit van mijn laser printer te verbeteren?

Wat kan ik doen om de kwaliteit van mijn laser printer te verbeteren?Snel printen, een scherpe afdrukresolutie en een mooie kleurdichtheid: het zijn allemaal eigenschappen die bij een goede laserprinter horen. Maar wat moet u doen als er wazige documenten uit uw printer blijven rollen? Raak in ieder geval niet in paniek, wij zijn hier om u te helpen! Volg onderstaande zes tips en u drukt binnen no-time weer prachtige prints af.

Tip 1: Reinig de laserprinter regelmatig

De eerste stap is om de printer regelmatig schoon te maken. Uw laserprinter bevat namelijk toners met stofpoeder, waarin kleine stofdeeltjes zich ophopen met een slechte afdrukkwaliteit als gevolg. Krijgt u het benauwd wanneer u denkt aan het schoonmaken van uw printer? Geen zorgen, het is heel eenvoudig! Controleer eerst de printerhandleiding of er specifieke instructies zijn voor het schoonmaken van uw laserprinter. Zijn die er niet? Schakel uw apparaat dan uit en het reinigen kan beginnen!

Haal de stekker uit het stopcontact of ontkoppel de printer van de overspanningsbeveiliging en pak een laserprinter reinigingsdoek en schoonmaakmiddel voor kunststof oppervlakken. Wrijf met de zachte doek over de buitenkant van uw printer. Haal de papierladen en toners uit de printer en maak de binnenkant schoon met een droge doek. Vervang de lege toners door nieuwe exemplaren en druk een reinigingspagina af via de reinigingsmodus van uw printer. Bent u niet tevreden met de resultaten? Herhaal dan het reinigingsproces, totdat u de gewenste uitkomst heeft.

Tip 2: Bewaar toners op een veilige plek

Toners beschadigen snel, bewaar deze daarom in hun originele verpakking op een veilige en koele plek om een optimale kwaliteit te behouden.

Tip 3: Wijzig de DPI-instellingen

Wilt u heldere afbeeldingen of foto’s printen? Vermijd dan verkleinde plaatjes in uw documenten en gebruik een zo hoog mogelijke resolutie. Hoe hoger de resolutie, oftewel dots per inch (dpi), hoe beter de kwaliteit van uw prints. In de applicatie- en printerinstellingen past u de dpi-instellingen eenvoudig aan. Kies voor de hoogst beschikbare optie en er liggen weer perfecte afdrukken in uw printer.

Tip 4: Schaf het juiste papier aan

Goed printerpapier is dé oplossing voor het verbeteren van uw printer. Laserprinters zijn vooraf gekalibreerd en hebben papier nodig van goede kwaliteit voor een mooie kleurverzadiging. Ons huismerk kopieerpapier is geschikt voor alle laserprinters en zorgt voor een perfecte afdrukkwaliteit.

Tip 5: Wijzig de afdruksnelheid van uw laserprinter

Wist u dat de afdruksnelheid een grote invloed heeft op de kwaliteit van uw prints? Zo resulteert een te hoog tempo voor verkleuringen en een te laag tempo voor overmatige kleurverzadiging. Pas dit eenvoudig aan in de printerinstellingen en experimenteer met verschillende afdruksnelheden, tot u het gewenste effect bereikt.

Tip 6: Zet de laserprinter neer op een koele plek

Laserprinters zijn allergisch voor warmtebronnen en functioneren het beste op koele, donkere en vochtvrije plekken. Plaats de printer daarom niet naast andere computers en/of apparaten die warmte afgeven. Toners drogen hierdoor uit met een slechte afdrukkwaliteit als gevolg. Kortom: zonde, want u voorkomt al die printproblemen eenvoudig door uw laserprinter op een verkoelend plekje te plaatsen.

Heeft u bovenstaande tips opgevolgd, maar print u nog steeds wazige documenten? Geen paniek! Onze klantenservice staat klaar voor al uw vragen.

Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!