123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
  • Home
  • Hoe print u de mooiste foto's?

Hoe print u de mooiste foto's?

Hoe print je de mooiste foto?

 

U bent net terug van vakantie en bladert door het digitale fotoalbum op uw telefoon. Wat een leuke herinneringen! Van staycation, met opblaaszwembad in de tuin, tot prachtige wijngaarden in Frankrijk. Er zitten pareltjes tussen deze foto’s en sommige exemplaren verdienen een plekje aan de muur. U kunt een bezoekje brengen aan de lokale foto-ontwikkelaar. Echter, u kunt ook gewoon zelf uw favoriete foto’s afdrukken! Hoe u dit doet? Bekijk onze tips!

Gebruik de juiste printer

Er zijn verschillende soorten printers, waarvan een laserprinter of inkjet printer de meestgebruikte printers zijn. Een laserprinter staat vooral bekend om zijn snelheid en de mogelijkheid om grote volumes te printen. Een inkjetprinter daarentegen wordt gekenmerkt door haarscherpe kleurenafdrukken. Als u vakantiekiekjes wilt printen, is de keuze tussen een laser- of inkjetprinter dus snel gemaakt! 

Fotoprinter of normale inkjetprinter?

Binnen de categorie inkjetprinters kunt u ook nog eens kiezen voor speciale fotoprinters. Deze fotoprinters hebben doorgaans een (veel) hogere resolutie dan de standaard inkjetprinters. Hoe hoger de resolutie van de printer, hoe nauwkeuriger en scherper de afdruk. Zo bent u dus verzekerd van het beste printresultaat. Sommige modellen hebben meer cartridges dan een standaard inkjetprinter. Dat kan oplopen tot maar liefst 8 of meer (!) verschillende kleurencartridges. Daarnaast wordt in veel gevallen een mobiele applicatie aangeboden door de printerfabrikant. Dat maakt het nog gemakkelijker om foto’s te selecteren, te bewerken en om te zetten naar het juiste formaat. Het is ook mogelijk om direct vanaf deze applicatie printopdrachten te verzenden naar de printer.

Resolutie is niet alles, het papier is cruciaal

Het kopen van een (foto)printer met hoge resolutie, betekent niet dat u automatisch verzekerd bent van de mooiste afdrukken. De papiersoort en het formaat van de foto hebben namelijk ook invloed op de afdrukkwaliteit. Normaal papier absorbeert meer inkt en wordt snel ‘nat’. Daarnaast wilt u voorkomen dat uw foto’s hun kleur verliezen of flets worden, doordat ze worden blootgesteld aan daglicht.

Om die redenen adviseren wij om gebruik te maken van fotopapier. Dit speciale papier is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Kies bijvoorbeeld uit:

  • mat
  • hoogglans
  • zijdeglans
  • canvas fotopapier 

De afmetingen variëren van 10 x 15 cm tot A3-formaat. Fotopapier is iets zwaarder en dikker dan normaal papier. Ook is het voorzien van een speciale coating die het vocht uit de inkt absorbeert, waardoor het pigment extra benadrukt wordt. De coating zorgt voor een glanzend effect, net zoals ‘echte’ foto’s. 

Fotopapier voor laserprinters

Hoewel u met een inkjetprinter de beste resultaten boekt op het gebied van foto’s en afbeeldingen, is het mogelijk om te experimenteren met een laserprinter. Als u die toch nog ergens heeft staan, weet dan dat er ook speciaal fotopapier voor laserprinters is. De afdrukkwaliteit zal niet hetzelfde zijn als met een inkjetprinter, maar oordeel vooral zelf!

Instant fotoprinters

Wist u dat er ook mobiele instant fotoprinters zijn? Deze zogeheten pocket printers worden vergeleken met de polaroid camera’s van 'vroeger'. U kunt deze camera met fotoprinter overal mee naartoe nemen. Ziet u een fantastisch landschap, spot u een pittoresk dorpje of wilt u een memorabele selfie maken? Maak die foto en druk deze ter plekke af met een fotoprinter in zakformaat! Voor deze allerkleinste fotoprinters is speciaal fotopapier ontwikkeld in verschillende afmetingen, ook wel bekend als ZINK fotopapier.

Het perfecte plaatje

U weet nu dat een inkjet- of fotoprinter de beste keuze is, wanneer u (vakantie)foto’s gaat afdrukken. Voor het mooiste resultaat maakt u gebruik van speciaal fotopapier. Controleer van tevoren het inktniveau van de printer. Is de inktcartridge bijna leeg en krijgt u een melding dat deze vervangen moet worden? Verwissel deze dan voordat u de foto afdrukt. Als de printer een tijdje niet meer gebruikt is, is het raadzaam om een reinigingsprogramma te draaien. Zo weet u zeker dat de spuitmondjes gevuld zijn met inkt en de printkoppen naar behoren werken. Als alles goed functioneert, kunt u uw mooiste herinneringen printen.

Tip: laat de foto’s na afloop goed drogen en leg deze niet op elkaar. Zo bent u verzekerd van de mooiste foto’s!
  Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant: