123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail:     info@123inkt.nl 
Vragen:   123inkt.nl/help
Meer dan 3 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Wat is HP Instant Ink?

Instant Ink voordelig? De gemiddelde consument blijkt duurder uit te zijn

HP legt de nadruk op een grote kostenbesparing, maar deze lijkt er voor de gemiddelde consument helemaal niet te zijn. Die betaalt vaak zelfs meer.

Wat is HP Instant Ink?

Wat is HP Instant Ink?

HP Instant Ink is een inkt-abonnement waarmee u voor een vast bedrag per maand een vast aantal pagina's print. U kiest voor 50, 100 of 300 pagina's per maand en HP stuurt automatisch een nieuwe cartridge als de oude cartridge bijna leeg is. Op het eerste gezicht niet verkeerd, maar HP Instant Ink pakt voor veel consumenten al snel duur uit.

Print u in sommige maanden meer dan andere? Bijvoorbeeld in de tijd van de schoolverslagen, vakantiefoto's of sinterklaasgedichten? Dan bent u met uw wisselende printgedrag al snel duurder uit met HP Instant Ink. In de drukke maanden moet u bijbetalen, terwijl u in de rustige maanden pagina's overhoudt waar u wel voor betaald heeft. Dan gooit u dus geld weg.

Heeft HP Instant Ink dan niets goeds te bieden? Toch wel; u hoeft geen inkt meer te bestellen of na te denken over het type cartridge. Daarnaast bent u bij het veelvuldig printen van foto's mogelijk goedkoper uit met HP Instant Ink. Maar dan moet u wel elke maand precies het aantal gekochte pagina's printen. Bij foto's is de paginadekking hoger en wordt meer inkt per pagina gebruikt, de kosten van losse cartridges zullen daardoor hoger liggen. 

De voor- en nadelen van HP Instant Ink (abonnement)

Nadelen HP Instant Ink Voordelen HP Instant Ink
U betaalt ook als u niet print. U hoeft geen inkt meer te bestellen. 
Als u te veel print, betaalt u extra. Niet meer nadenken over type cartridge.
Vooral tekst? U betaalt altijd te veel. 
Vaak zwart-wit prints? U betaalt altijd te veel.
HP kan de cartridges onklaar maken. 

De HP Instant Ink cartridges zijn hetzelfde als de standaard HP cartridges die u kunt kopen. Alleen bevatten de Instant Ink cartridges meer milliliters inkt en minder lucht dan de originele cartridges die u normaal koopt. De 123inkt huismerk cartridges bevatten op hun beurt het hoogste aantal milliliters inkt.

De voor- en nadelen van losse cartridges (zonder abonnement)

Nadelen losse inktcartridges Voordelen losse inktcartridges
U moet zelf cartridges bestellen. Print u niet? Dan betaalt u ook niet! 
Een maand veel printen? U betaalt niets bij. 
U mag zo lang met uw inkt doen als u wilt.
Minder betalen per pagina.
Bij zwart-wit prints betaalt u niet voor kleur.
Niemand kan uw cartridges onklaar maken.
Kies zelf het merk, bijvoorbeeld huismerk.

Tip: bestel uw inktcartridges zelf bij 123inkt.nl en bestel het papier direct mee.

Wij vergeleken de prijs van HP Instant Ink met cartridges van 123inkt.nl

Bij HP betaalt u per maand één van onderstaande bedragen.
 
Abonnement Pagina's per maand Kosten per maand Kosten per pagina Kosten buiten de bundel
HP Print Soms 50 pagina's € 2,99 6 cent 10 pagina's voor € 1
HP Print Regelmatig 100 pagina's € 4,99 5 cent 15 pagina's voor € 1
HP Print vaak 300 pagina's € 9,99 3,3 cent 20 pagina's voor € 1

Hoe staat dit in verhouding tot losse inktcartridges? We nemen de HP Officejet Pro 8610 als voorbeeld. Deze gebruikt HP 950(XL) en HP 951(XL) cartridges.

Printen in zwart met de HP 950XL cartridge:
*prijs per pagina
 
HP Instant Ink
abonnement
HP origineel
HP store
HP origineel
123inkt.nl
123inkt huismerk
123inkt.nl
50 pagina's per maand* 6 cent 1,7 cent 1,2 cent 0,5 cent
100 pagina's per maand* 5 cent 1,7 cent 1,2 cent 0,5 cent
300 pagina's per maand* 3,3 cent 1,7 cent 1,2 cent 0,5 cent
  
Printen in kleur met de HP 950XL en HP 951XL cartridges:
*prijs per pagina
 
HP Instant Ink
abonnement
HP origineel
HP store
HP origineel
123inkt.nl
123inkt huismerk
123inkt.nl
50 pagina's per maand* 6 cent 5,8 cent 4,6 cent 1,8 cent
100 pagina's per maand* 5 cent 5,8 cent 4,6 cent 1,8 cent
300 pagina's per maand* 3,3 cent 5,8 cent 4,6 cent 1,8 cent

De beoogde besparing kan volgens HP oplopen tot wel 70% ten opzichte van de adviesprijs van originele, standaard HP cartridges in de losse verkoop (hierboven aangegeven als HP Store-prijs. Wij maken in onze vergelijking echter ook een vergelijking met de veel lagere prijs van HP cartridges bij 123inkt.nl (prijspeiling 03-07-2019). Bij 123inkt.nl profiteert u van de laagsteprijsgarantie, waardoor de mogelijke besparing met HP Instant Ink er in de meeste gevallen niet meer is.

Bovenstaande kosten zijn berekend volgens de ISO/IEC 24711-standaard. Deze testmethode maakt gebruik van standaard testdocumenten met 5% dekking per kleur. Dit komt overeen met het gemiddelde printgedrag van consumenten.

Wat is ISO/IEC 24711?
ISO-testdocumenten

'Gratis' HP Instant Ink abonnement?

Voor enkele printers biedt HP een 'gratis' abonnement aan. Hiermee kunt u zeer beperkt gratis printen; namelijk 15 pagina's per maand. Niet-gebruikte pagina's vervallen direct en kunnen niet meegenomen worden naar de volgende maand. Voor extra pagina's betaalt u flink bij: € 1 per 10 (of gedeelte van 10) pagina's. Gaat u meer printen en wilt u tijdelijk naar een betaald abonnement over? Dan mag u nooit meer terug naar uw gratis abonnement. HP heeft overigens in de voorwaarden staan dat het gratis programma te allen tijde opgeheven kan worden.

Neemt u dit voor lief en wilt u het 'gratis' abonnement zo lang mogelijk behouden? Dan moet u voor extra pagina's diep in de buidel tasten. Gaat u een verslag of scriptie printen? Dan doet u dat natuurlijk niet in stukken van 15 pagina's per maand. Mogelijk komt u zelfs uit op 100 pagina's. Dat kost u dan € 10 (10 x 10 extra pagina's van € 1). Blijkt er een fout in het verslag te zitten en print u het opnieuw? Dat kost u weer € 10! Moet het verslag in tweevoud worden ingeleverd? Weer € 10! Zo gratis is het 'gratis' abonnement dan niet meer... Met normale (hoge capaciteit) inktcartridges van 123inkt.nl was u een stuk goedkoper uit geweest.

HP Instant Ink cartridges blijven eigendom van HP

HP Instant Ink cartridges zijn en blijven eigendom van HP, ook als ze in uw printer zitten en al deels gebruikt zijn. U geeft HP ook toestemming om de cartridges onklaar te mogen maken. Gebruikte HP Instant Ink cartridges moeten met de door HP geleverde en gefrankeerde recyclingmaterialen worden geretourneerd.

Bij 123inkt kunt u cartridges recyclen voor een goed doel of korting op uw volgende aankoop. Wat u bij ons koopt is ook echt van u.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% btw)
Laagsteprijsgarantie!