123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Epson ReadyPrint

Epson ReadyPrint

In navolging van HP is ook Epson gestart met een inkt-abonnement. Volgens de printerfabrikant wordt tot 90% bespaard op inktkosten, maar is dat wel echt zo?

Wat is Epson ReadyPrint?

Epson ReadyPrint is een printplan waarmee u voor een vast bedrag per maand, een vast aantal pagina's afdrukt. Er zijn drie verschillende abonnementsvormen:
  • ReadyPrint EcoTank
  • ReadyPrint Flex
  • ReadyPrint Go
Per printplan kiest u het gewenste aantal pagina's om vervolgens automatisch nieuwe inkt te ontvangen, nog voordat uw oude inkt op is. Best handig! Toch blijkt uit de praktijk dat de gemiddelde gebruiker bij dergelijke abonnementen duurder uit is.

U heeft zich namelijk te houden aan een vast aantal pagina's per maand. Weet u echter hoeveel bladzijdes u afdrukt in een maand? We kunnen ons voorstellen dat u de ene maand meer print dan de andere maand. Tijdens drukke periodes gaat u met gemak over de gestelde limiet heen, terwijl u in de rustige maanden misschien pagina's overhoudt. U heeft wel voor deze pagina's betaald. Bij Epson ReadyPrint geldt dat u deze niet geprinte pagina's twee maanden mag meenemen. Gaat u over de limiet heen? Dan betaalt u tot € 0,10 per extra geprinte pagina.

Het voordeel daarentegen van abonnementen als deze: u hoeft geen inkt meer te bestellen of na te denken over het type cartridge of inkttank. U ontvangt de levering rechtstreeks aan huis, voordat de oude inkt op is.

Hoe flexibel zijn de ReadyPrint printplannen?

Als u nergens aan vast wilt zitten, kiest u voor het ReadyPrint Go-printplan. In dit geval bent u niet gebonden aan een maandelijks contract en kunt u dus op elk gewenst moment uitstappen. Met ReadyPrint Go betaalt u alleen voor de inkt die u nodig heeft. Bij de andere printplannen betaalt u een vast bedrag per maand. Tussentijds up- of downgraden kan, maar u betaalt nog steeds voor het initiële aantal pagina's. Een voorbeeld: u begon de maand met 100 pagina's, maar wilt overstappen op 30 pagina's. Dan betaalt u in diezelfde betalingscyclus nog steeds voor 100 pagina's. Pas bij de volgende factureringstermijn gaat u over op het andere tarief.

Onderzoek Consumentenbond Epson abonnementen

Nederland is één van de eerste landen waar deze dienst wordt uitgerold. Sinds april 2020 is Epson ReadyPrint op de markt en ook de Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar dit inkt-abonnement. Zo geeft de consumentenorganisatie aan dat het Epson ReadyPrint-abonnement nog een aantal 'kinderziekten' heeft waar aan gewerkt kan worden:
  • De online teller, die bijhoudt hoeveel pagina's u print, is niet altijd up-to-date.
  • U ontvangt geen melding als u buiten uw bundel print.
  • Online hulp laat vooralsnog te wensen over.
Doordat de teller niet accuraat is en u geen melding krijgt zodra het tegoed op is, zijn extra kosten bijna onvermijdelijk. Pas als de printer uit- en ingeschakeld wordt, ziet u het werkelijke aantal geprinte pagina's. Daarnaast dient uw printer altijd verbonden te zijn met het internet. Zodra de printer 24 uur lang niet verbonden is, wordt deze automatisch uitgeschakeld. Het is op dat moment onmogelijk om te scannen, totdat de verbinding hersteld is. Zonder internetverbinding kunnen Flex-cartridges na 24 uur zelfs gedeactiveerd worden. Dat betekent dat u telefonisch contact moet opnemen met de helpdesk, die alleen bereikbaar is op werkdagen.

De voor- en nadelen van Epson ReadyPrint (abonnement)

Nadelen Epson ReadyPrint Voordelen Epson ReadyPrint
   U betaalt ook als u niet print    U hoeft geen inkt meer te bestellen
   Als u te veel print, betaalt u extra    Niet meer nadenken over type cartridges
   Downgraden? U betaalt toch hetzelfde tarief
   Epson kan plots het abonnement beëindigen
   Alleen betaling via creditcard mogelijk
   Printer moet verbonden zijn met internet
   Geen XL cartridges beschikbaar
   Online paginateller werkt niet realtime
   Geen melding als uw bundel op is
   Cartridges kunnen gedeactiveerd worden

De voor- en nadelen van losse cartridges (zonder abonnement)

Nadelen losse inktcartridges Voordelen losse inktcartridges
   U moet zelf cartridges bestellen    Print u niet? Dan betaalt u ook niet!
   Een maand veel printen? U betaalt niets bij
   U mag zo lang met uw inkt doen als u wilt
   Minder betalen per pagina
   Bij zwart-wit prints betaalt u niet voor kleur
   Kies zelf het merk, bijvoorbeeld huismerk

Prijsvergelijking Epson ReadyPrint versus losse cartridges bij ons

Bij Epson kunt u kiezen uit twee verschillende abonnementen: EcoTank of Flex. Wij hebben de kosten per pagina van de verschillende printplannen vergeleken met de kosten per pagina van originele en 123inkt huismerkcartridges. Bent u voordeliger uit met een inkt-abonnement, of toch met losse cartridges? Oordeel zelf!
 
ReadyPrint EcoTank Kosten / mnd Kosten / pagina Kosten buiten de bundel
150 pagina's per maand € 4,99 3,3 cent 15 pagina's voor € 0,45
300 pagina's per maand € 7,99 2,6 cent 30 pagina's voor € 0,90
500 pagina's per maand € 9,99 2 cent 50 pagina's voor € 1,50
1000 pagina's per maand € 14,99 1,5 cent 100 pagina's voor € 3,00
3000 pagina's per maand € 29,99 1 cent 300 pagina's voor € 9,00
   
 
ReadyPrint Flex Kosten / mnd Kosten / pagina Kosten buiten de bundel
10 pagina's per maand € 0,99 10 cent 5 pagina's voor € 0,50
30 pagina's per maand € 2,49 8,3 cent 10 pagina's voor € 1,00
50 pagina's per maand € 3,99 8 cent 15 pagina's voor € 1,50
100 pagina's per maand € 5,99 6 cent 30 pagina's voor € 3,00
300 pagina's per maand € 11,99 4 cent 50 pagina's voor € 5,00
500 pagina's per maand € 18,99 3,8 cent 100 pagina's voor € 10,00

Naast de maandelijkse kosten worden bij het EcoTank abonnement ook nog eenmalig activeringskosten in rekening gebracht. Dit bedrag betaalt u voor de meegeleverde printer en kan oplopen tot € 129,99. De printer huurt u als het ware van Epson en dient bij beëindiging van het abonnement in goede staat teruggestuurd te worden. Mocht blijken dat het apparaat niet meer naar behoren functioneert, kan Epson een schadeclaim indienen.

Printen in zwart met de Epson 603XL cartridges

Nu alle kosten inzichtelijk zijn, is het tijd om te kijken hoe de verschillende prijzen zich verhouden tot losse inktcartridges. Om een goede vergelijking te kunnen maken, nemen wij het Flex-abonnement onder de loep. In dit voorbeeld gaan we uit van de zwarte Epson 603XL inktcartridges.

*prijs per pagina
 
Epson ReadyPrint
abonnement
Epson origineel
Epson store
Epson origineel
123inkt.nl
123inkt huismerk
123inkt.nl
10 pagina's per maand* 10 cent 6,7 cent 5,3 cent 2 cent
30 pagina's per maand* 8,3 cent 6,7 cent 5,3 cent 2 cent
50 pagina's per maand* 8 cent 6,7 cent 5,3 cent 2 cent
100 pagina's per maand* 6 cent 6,7 cent 5,3 cent 2 cent
300 pagina's per maand* 4 cent 6,7 cent 5,3 cent 2 cent
500 pagina's per maand* 3,8 cent 6,7 cent 5,3 cent 2 cent

De beoogde besparing kan volgens Epson oplopen tot wel 90% ten opzichte van de adviesprijs van originele, standaard Epson cartridges in de losse verkoop (hierboven aangegeven als Epson store prijs). Wij maken echter ook een vergelijking met de lager geprijsde Epson cartridges bij ons (prijspeiling 29-11-2023). Bij ons profiteert u van de laagsteprijsgarantie, waardoor de mogelijke besparing met Epson ReadyPrint er helemaal niet is.

Bovenstaande kosten zijn berekend volgens de ISO/IEC 24711-standaard. Deze testmethode maakt gebruik van standaard testdocumenten met 5% dekking per kleur. Dit komt overeen met het gemiddelde printgedrag van consumenten.

Wat is ISO/IEC 24711?
ISO-testdocumenten 

Eigendom van Epson

Om gebruik te kunnen maken van Epson ReadyPrint, wordt u verplicht om de printersoftware up-to-date te houden. Daarnaast is het zo dat Epson te allen tijde eigenaar blijft van alle verbruiksartikelen en eventuele apparatuur. Ook kunnen zij onaangekondigd en op elk willekeurig moment uw inkt-abonnement beëindigen.

Met losse cartridges weet u zeker dat u ook in de toekomst kunt blijven printen. Als u niet zonder inkt wilt komen te zitten, zult u tijdig nieuwe cartridges moeten bestellen. Wat u bij ons koopt, is en blijft uw eigendom. Zijn uw cartridges op? Vergeet dan niet uw oude inktcartridges te recyclen! Hiermee kun u een goed doel naar keuze steunen, of korting op uw volgende aankoop ontvangen.
 

Veelgestelde vragen

Wat is Epson ReadyPrint?

Epson ReadyPrint is een abonnementsmodel van Epson. Hiermee betaalt u vast bedrag per maand om een vast aantal pagina's af te drukken. U krijgt met een abonnement automatisch inktcartridges opgestuurd. In dit artikel leest u alles over de voor- en nadelen van deze printservice.

Is Epson ReadyPrint voordelig?

De prijs per pagina ligt met een abonnement op Epson ReadyPrint hoger dan wanneer u zelf cartridges aanschaft. Een dergelijk printplan is dus niet voordeliger. Wij raden u daarom aan om uw eigen inktcartidges te kopen. Om nóg goedkoper uit te zijn, kiest u voor de cartridges van het 123inkt huismerk. Daarnaast krijgt u altijd levenslange garantie op deze producten.
 
U weet nu precies wat de voor- en nadelen zijn van Epson ReadyPrint. Heeft u nog vragen over deze printservice, het aanschaffen van losse cartridges of over andere benodigde producten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Hier kunt u terecht voor al uw vragen en persoonlijk advies. Onze klantenservice staat dagelijks van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar!