123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: â‚¬Â 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Wat is toner?

wat is toner

U heeft een nieuwe laserprinter gekocht en bent natuurlijk heel blij met uw aankoop! Na een tijdje begint een onheilspellend icoontje in beeld te knipperen: de toners zijn bijna leeg en aan vervanging toe. Tijd voor nieuwe, maar wat is een toner precies? En welke moet u aanschaffen? Wij leggen het u graag uit!

Wat is een toner?

Waar inkjetprinters gebruikmaken van inktcartridges, drukken laserprinters documenten af met behulp van toners. Hierin bevindt zich de kleurstof in de vorm van een poeder. De meeste printers maken gebruik van de kleuren cyaan, magenta, geel en zwart, net als inktcartridges. Sommige laserprinters hebben zelfs nog meer opties: hiervoor zijn bijvoorbeeld ook goud en zilver beschikbaar.

Laserprinters gebruiken een laser om tekst of beeld op een elektrisch geladen rol te projecteren: de zogenoemde drum. De drum is negatief en positief geladen. Het tonerpoeder blijft plakken aan de delen die negatief geladen zijn. Let er daarom op dat u geen andere elektromagnetische apparaten, zoals speakers, in de buurt van de printer plaatst. Deze verstoren de werking van de drum. Doordat de drum met het tonerpoeder over het papier rolt, komt het poeder op het papier. De hitte van de printer zorgt ervoor dat het poeder op het papier wordt gedrukt. Hierdoor komen de mooiste afdrukken uit uw printer. Nieuwsgierig naar de werking van een laserprinter? In ons uitgebreide artikel over wat een laserprinter is, leest u alles over hoe dit apparaat werkt, uit welke onderdelen het bestaat Ă©n de voor- en nadelen van een laserprinter.
 

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de printer goed blijft werken, moet u de printer af en toe reinigen. Mocht u per ongeluk de drum hebben aangeraakt, dan dient u deze schoon te maken. Het kan namelijk zijn dat er strepen op de drum zijn gekomen. Dit kan resulteren in vage of onduidelijke afdrukken. Gebruik een schone, katoenen doek met 99% isopropyl-alcohol om de drum weer schoon te maken. De rest van de printer reinigt u eenvoudig met een speciale reinigingsdoek

Waar moet ik op letten bij het kopen van een toner?

Wanneer uw laserprinter aangeeft dat de toner bijna leeg is, wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen. U zult dit ook merken aan de afdrukken: vaak worden deze dan iets vager. Waar moet u dan precies op letten bij het aanschaffen van een nieuwe toner? Zorg er altijd voor dat de toner bij uw printer past. Gebruikt u geen passende toners, dan gaat uw printer kapot.

Bij 123inkt.nl vindt u eenvoudig de juiste toners voor uw apparaat. Ga daarvoor naar ons ruime aanbod van laserprinter merken en selecteer het merk en het type van uw printer. Vervolgens ziet u een compleet assortiment van toners die geschikt zijn voor uw model. Naast vele originele toners, verkopen wij ook 123inkt.nl huismerk toners. Deze zijn vaak goedkoper Ă©n hebben een hogere capaciteit dan originele toners. Daarnaast krijgt u levenslange garantie op de toners van ons huismerk!

In de handleiding van uw printer staat hoe u de toner van uw laserprinter vervangt. Meestal is dit zeer eenvoudig. Heeft u de meegeleverde handleiding al weggegooid? Geen probleem: de handleiding is vaak op internet terug te vinden wanneer u zoekt op “printernaam + handleiding”. Haal de oude toner uit uw printer, verwijder de zekering en de plastic beveiligingsstrips van de nieuwe exemplaren en plaats deze in uw printer. U kunt nu weer de mooiste afdrukken maken!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen inkt en toners?

Inktcartridges worden gebruikt in inkjetprinters en bevatten vloeibare inkt. Deze inkt wordt tijdens het printen over het papier verspreid. Toners zitten in laserprinters bevatten fijn kleurenpoeder. Dit droge poeder wordt door middel van hitte op het papier gedrukt. Lees het artikel over het verschil tussen toners en cartridges om alles te weten te komen over de verschillen tussen deze twee printeronderdelen.

Hoe lang doe ik met een toner?

De capaciteit verschilt per toner. Met sommige toners drukt u ongeveer 1.500 pagina’s af. Andere toners hebben een capaciteit van maar liefst 20.000 pagina’s. Welke toner u kiest, hangt af van welke geschikt is voor uw printertype en hoe vaak u uw laserprinter gebruikt. 123inkt raadt u aan om de toners van ons huismerk te gebruiken. Deze hebben een hogere capaciteit, zijn goedkoper én u heeft met deze producten levenslange garantie.
 
Wij hopen dat u nu de juiste toners voor uw laserprint kunt vinden. Indien u nog twijfelt welke toner in uw printer past, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan dagelijks van 8.00 tot 00.00 uur klaar!