123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Al 10 jaar lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Brother printer error

Brother printer foutmelding


Verschijnt er een foutcode op het scherm van uw Brother printer en kunt u niet meer verder printen? Vervelend! We helpen u graag bij het vinden van een oplossing, zodat u zo snel mogelijk weer kunt afdrukken. Hieronder vindt u de oplossing voor veelvoorkomende Brother foutmeldingen, maar ook voor andere errorcodes die u misschien tegenkomt. Lukt het nog steeds niet om het probleem te verhelpen? Neem dan contact op met onze klantenservice: we helpen u graag!

Veelvoorkomende Brother errorcodes

Wat betekent een Brother E50 foutmelding?

Deze errorcode komt voor bij laserprinters en wijst op een probleem met de temperatuur van de fuser. Schakel de printer uit en laat hem minimaal vijf minuten afkoelen. Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact op met Brother.

Wat betekent een Brother A5 foutmelding?

De scanner kan het document dat u probeert te faxen, niet lezen. Het kan ook dat u een te groot bestand probeert te faxen. Comprimeer indien mogelijk uw bestanden tot een kleiner formaat. Soms helpt het om de printer uit te schakelen en na tien seconden opnieuw aan te zetten.

Wat betekent een Brother 7D foutmelding?

Deze foutcode geeft aan dat de laserprinter vuil op de drum heeft gedetecteerd. De drum is een kwetsbaar onderdeel. Lees in de handleiding van uw printer hoe u deze voorzichtig kunt reinigen.

Wat betekenen de Brother 26, 27, 28 en 29 foutcodes?

De printer kan een van de cartridges niet detecteren. Verwijder en herinstalleer de cartridges. Mocht dit niet werken, reset dan de printer zonder de cartridges en plaats ze daarna opnieuw.

Overzicht van Brother foutmeldingen

Krijgt u een andere foutmelding op uw Brother printer? Bekijk dan onderstaande tabel. Hierin vindt u een overzicht van diverse foutcodes die bij inkjet- én laserprinters van Brother kunnen verschijnen.
 
Code Probleem Oplossing
E50 Er is een probleem met de temperatuur van de fuser. Schakel de printer uit en laat hem minimaal vijf minuten afkoelen. Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact op met Brother.
E51
E52
Er is een probleem met de laser unit van de printer. Schakel de printer uit en zet hem opnieuw aan.
E54 Er is een probleem met de motor van de printer, bijvoorbeeld bij de doorvoer van het papier. Schakel de printer uit en zet hem opnieuw aan.
E60 Er is een probleem met de ventilator van de printer. Schakel de printer uit en zet hem opnieuw aan.
20
21
22
23
Er is een probleem met het onderdeel dat het tonerpoeder op de drum overbrengt. Schakel de printer uit en zet hem opnieuw aan.
31 De sensor voor de afdrukdichtheid heeft een storing. Schakel de printer uit en zet hem opnieuw aan.
32 De sensor voor de afdrukdichtheid is mogelijk defect. Als het probleem blijft aanhouden, kan dit alleen opgelost worden door een reparateur.
50 De drum moet vervangen worden. Bestel de juiste Brother drum en installeer deze in de printer.
51
52
Er is een probleem met de handmatige of automatische papierinvoer. Vervang het onderdeel dat de handmatige (51) of automatische (52) papierinvoer regelt. Dit kunt u het best laten doen door een reparateur.
54 De fuser moet vervangen worden. Een reparateur kan u helpen bij het vervangen van de fuser. Doe dit niet zelf, om eventuele schade te voorkomen.
55 De laserunit moet vervangen worden. Een reparateur kan u helpen bij het vervangen van de laser unit. Doe dit niet zelf, om eventuele schade te voorkomen.
57 Er is een papierstoring ontstaan door het dubbelzijdig printen. Open de klep van de printer en verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.
5E De transferriem moet vervangen worden. Een reparateur kan u helpen bij het vervangen van de transferriem. Doe dit niet zelf, om eventuele schade te voorkomen.
68
69
Er is een probleem ontstaan doordat de temperatuur van de fuser te hoog of te laag is. Schakel de printer uit en schakel hem daarna opnieuw in. Probeer vervolgens opnieuw te printen.
6A
6B
6C
6D
6E
6F
Er is een probleem ontstaan doordat de temperatuur van de fuser te hoog of te laag is. Schakel de printer uit en schakel hem daarna opnieuw in. Probeer vervolgens opnieuw te printen.
7D De printer heeft vuil op de drum gedetecteerd. De drum is een gevoelig onderdeel van uw printer. Lees in de handleiding van uw printer hoe u deze kunt reinigen.
CF De opvangbak voor overgebleven toner is vol. Een deel van het tonerpoeder wordt opgevangen in een speciale opvangbak. Die dient u bij deze foutcode te legen.
71 Er is een probleem met de scanmotor. Probeer de printer uit te schakelen en opnieuw aan te zetten. Werkt dat niet? Neem dan contact op met Brother.
72 De laserunit heeft een mechanisch probleem. Probeer de printer uit te schakelen en na tien seconden opnieuw aan te zetten. Werkt dat niet? Neem dan contact op met Brother.
74 De toner is op. Bestel nieuwe Brother toners en vervang de lege exemplaren.
76
78
Een probleem met de temperatuur van de fuser beïnvloedt de performance van de hele printer. Probeer de printer uit te schakelen en na tien seconden opnieuw aan te zetten. Werkt dat niet? Neem dan contact op met Brother.
83
84
88
Er is papier vastgelopen binnenin de printer. Open de klep van de printer en verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.
A2
A3
Tijdens het inscannen is er papier vastgelopen in de ADF (automatische papierinvoer). Verwijder het vastgelopen papier en probeer het document opnieuw in te scannen.
A5 De scanner kan het document dat je probeert te faxen, niet lezen. Het kan ook dat je een te groot bestand probeert te faxen. Soms helpt het om de printer uit te schakelen en na tien seconden opnieuw aan te zetten.
B9 De scanlamp functioneert niet. Probeer de printer uit te schakelen en opnieuw aan te zetten. Gaat de scanlamp nog steeds niet aan? Dan moet deze vervangen worden. U kunt dit het best door een reparateur laten doen.
30
33
34
35
36
37
38
Er is een probleem met de beweging van de printkoppen. Open de klep en controleer of de printkop vrij kan bewegen. Verwijder eventuele obstakels. Blijft de foutmelding staan? Neem dan contact op met Brother.
41 Er is een probleem met het functioneren van de printkoppen. Dit probleem is alleen op te lossen door een reparateur.
46 Het absorptiekussen is vol. Overige inkt wordt opgevangen in het absorptiekussen. Als dit vol is, kan een reparateur u helpen om dit onderdeel te vervangen.
82 Er is een storing bij de papierlade. Mogelijk is er papier vastgelopen of is er een onbekend object in de papierlade gedetecteerd. Controleer of het papier correct in de papierlade ligt en of er geen objecten in terecht zijn gekomen, zoals nietjes of een paperclip.
DF Er is een probleem met het modem van de printer. Schakel de printer uit en zet hem opnieuw aan.
26
27
28
29
De printer kan een van de cartridges niet detecteren. Verwijder en herinstalleer de cartridges. Mocht dit niet werken, reset dan de printer zonder de cartridges en plaats ze daarna opnieuw.
Replace PF kit De onderdelen voor de papierinvoer moeten vervangen worden. Een reparateur kan u helpen met het vervangen van de onderdelen.
Replace Fuser Unit De fuser moet vervangen worden. Een reparateur kan u helpen bij het vervangen van de fuser. Doe dit niet zelf, om eventuele schade te voorkomen.
Replace Laser Unit De laserunit moet vervangen worden. Een reparateur kan u helpen bij het vervangen van de laser unit. Doe dit niet zelf, om eventuele schade te voorkomen.
Clean Drum Unit De printer heeft vuil op de drum gedetecteerd. De drum is een gevoelig onderdeel van uw printer. Lees in de handleiding van uw printer hoe u deze kunt reinigen.

Brother printer resetten

Hoewel bovenstaande oplossingen in veel gevallen uitkomst bieden, is het soms niet duidelijk wat de Brother errorcode veroorzaakt heeft. In zulke gevallen is het handig om enkele basisprocedures te proberen, die wellicht een oplossing kunnen bieden. Eén daarvan is het resetten van de Brother printer.

Hoe reset ik mijn Brother printer?

De resetprocedure verschilt per printertype, maar veel printers kunt u via het menu resetten. Volg hiervoor de volgende stappen:
  1. Druk op Instellingen > Alle instellingen > Standaard instellingen > Reset
  2. Selecteer of u de gehele printer wil resetten, of alleen bepaalde instellingen
  3. Druk minimaal twee seconden op OK. De printer zal nu opnieuw opstarten.
Werkt dit niet op uw printer? Raadpleeg dan de handleiding of neem contact op met de klantenservice van 123inkt.

Kunt u zelfs na een reset nog steeds niet printen of staat de Brother foutmelding die u zoekt, hier niet tussen? Neem contact met ons op en dan proberen we samen de errorcode op uw Brother printer te verhelpen.
 

123inkt kopieerpapier 1 pak van 500 vel A4 - 80 grams FSC(R)  390000
vergroten
Omschrijving 1 pak van 500 vel A4 - 80 grams

A-kwaliteit papier
Dit kopieer- en printpapier heeft een zeer hoge kwaliteit tegen een erg lage prijs. Het papier is extra wit (witter dan Double A) en werkt probleemloos in elke printer. Dankzij ColorLok-technologie ervaart u een snellere droogtijd, diepere zwarttinten en helderdere kleuren. Bij ons papier is er bovendien geen CO2-uitstoot afkomstig van fossiele brandstoffen tijdens de productie. Het papier draagt het EU Ecolabel en het FSC-keurmerk voor duurzaam bosbeheer.

- CO2-neutraal en duurzaam geproduceerd
- Haarscherp printen en kopiëren
- Extra wit papier (witheid 168)
- Tweezijdig te gebruiken 
- Storingsvrij

Ook verkrijgbaar op mini pallet en pallet.
Specificaties
Merk: 123inkt Papierformaat: A4
Papiergewicht: 80 g/m² Aantal vel: 500 vel
Aantal pakken: 1 pak Ons artikelnr: 390000
Winstpakker!

123inkt kopieerpapier 1 doos van 2.500 vel A4 - 80 grams FSC(R) voor € 33,50

Milieulabels en -keurmerken
Dit papier is FSC-gecertificeerd
Dit papier is gecertificeerd met het EU Ecolabel. 
Dit papier is gecertificeerd met het ColorLok-keurmerk
Morgen in huis
€ 7,25 (Incl. 21% btw)
( € 5,99 excl. 21% btw )
direct leverbaar
USB printerkabel zwart lengte 5 meter CCGP60100BK50 MRCS102 053411
vergroten
Omschrijving De zwarte USB printerkabel met lengte van 5 meter is ideaal voor het aansluiten van uw printer op uw computer. Deze extra lange USB 2.0 kabel garandeert de snelste printresultaten en maakt het mogelijk om uw printer op grote afstand van uw computer te plaatsen.

Let op: elke nieuwe printer wordt door de fabrikant zonder printerkabel geleverd.
Specificaties
Type: USB printerkabel Lengte: 5 m
Tip: kabelhouder meebestellen

Durable Cavoline clip pro 1 kabelhouder grafiet (6 stuks) voor € 9,95

Morgen in huis
€ 7,95 (Incl. 21% btw)
( € 6,57 excl. 21% btw )
direct leverbaar

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Voordelige zelftests! Voor 23.59 uur besteld, is morgen in huis