123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Brother printer installeren

Brother printer installeren

Snel printen met uw nieuwe Brother printer? Wij helpen u graag met de installatie! Zo hoeft u niet de hele gebruikershandleiding door te lezen en bent u snel klaar om aan de slag te gaan. Naast de printer zelf is het van belang dat u ook papier, de bijbehorende inktcartridges, uw laptop of computer en optioneel een printerkabel bij de hand heeft. Brother levert meestal geen printerkabel, maar hiervoor kunt u uiteraard terecht bij 123inkt.

Begin met de voorbereiding van uw Brother printer

Het is van belang dat u uw printer eerst voorbereidt op de installatie, voordat u aan de slag kunt. U begint uiteraard met het uitpakken van de printer en het verwijderen van het verpakkingsmateriaal. Houd er rekening mee dat ook in de printer zelf beschermingsmateriaal verwijderd moet worden. Twijfelt u of u alles heeft verwijderd? Raadpleeg dan de handleiding om te zien waar het beschermingsmateriaal is geplaatst.

Hoe plaats ik cartridges in mijn Brother printer?

Open de klep aan de voorkant van uw Brother printer. Omdat elke inktcartridge een vaste plek heeft in de printer, dient u goed te kijken welke kleur cartridge u wilt plaatsen. Haal de inktcartridges vervolgens uit de verpakking en verwijder het beschermingsmateriaal. Klik iedere cartridge goed vast in uw printer. Wanneer de cartridges niet goed vastgeklikt zijn, geeft de printer een foutmelding. Sluit de klep weer als alle inktcartridges zijn geplaatst.

Graag willen wij u erop wijzen dat de bijgeleverde inktcartridges slechts een klein beetje inkt bevatten en alleen geschikt zijn voor het printen van testpagina’s. Wij raden u daarom aan om op onze website te kijken naar 123inkt huismerk cartridges die geschikt zijn voor uw Brother printer. Deze vindt u op basis van het printernummer of cartridgenummer. Onze huismerk cartridges zijn goedkoper én gaan langer mee zodat u nog meer documenten kunt afdrukken.

Hoe kan ik software op een Brother printer installeren?

De juiste software voor uw printer vindt u op de website van Brother. Hier kiest u de printercategorie en vervolgens de printerserie van uw printer om het complete pakket van drivers en software te downloaden. Wanneer het bestand is gedownload, start u het programma op en doorloopt u de installatiewizard. Vervolgens kunt u kiezen of u de printer wilt verbinden met een kabel of via wifi.

Hoe verbind ik mijn Brother printer met wifi?

Tik via het scherm van uw printer op het wifi-symbool. Via ‘instellingen wijzigen’ komt u terecht bij de installatiewizard en kunt u uw netwerk selecteren. Voer het wachtwoord van uw wifi-netwerk in zodat uw printer verbinding kan maken. U kunt uw printer ook makkelijk verbinden met wifi door gebruik te maken van de geïnstalleerde software. Klik op het kopje ‘Type verbinding’ in het menu om uw printer draadloos te verbinden. Doorloop vervolgens de stappen om de verbinding tot stand te brengen.

Hoe verbind ik mijn Brother printer met een printerkabel?

Plug de printerkabel (USB-B kabel) in de USB-aansluiting van uw computer en aan de achterkant van uw printer. Via de printersoftware doorloopt u de stappen om uw printer te verbinden. Brother printers worden meestal geleverd zonder printerkabel, maar deze kunt u uiteraard bij 123inkt.nl bestellen.

Aan de slag met uw Brother printer

U kunt nu beginnen met het afdruken van uw eerste documenten. Indien de printer niet in de bestemmingslijst staat, kiest u voor de optie ‘meer weergeven’ (Google Chrome) of ‘printer toevoegen’ (Word). Vervolgens voegt u de printer toe aan de bestemmingslijst, zodat u uw nieuwe Brother printer kunt gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe installeer ik mijn Brother printer?

Om uw printer van Brother te installeren volgt u een aantal stappen. Deze kunt u vinden in uw handleiding. Geen zin om deze door te lezen? Volg de eenvoudige stappen in dit artikel van 123inkt.nl om snel documenten af te drukken met uw nieuwe printer.

Hopelijk is de installatie van uw Brother printer gelukt. Komt u er nog niet helemaal uit? Onze klantenservice staat dagelijks van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar om u te helpen!