123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Canon printer installeren

Canon printer installeren

Snel aan de slag met uw nieuwe Canon printer? Wij helpen u graag op weg met installeren! Met onze hulp hoeft u de bijgeleverde handleiding bijna niet te gebruiken en bent u snel klaar om te printen. Zorg ervoor dat u naast de printer ook papier, de bijbehorende inktcartridges, uw laptop of computer en eventueel een printerkabel bij de hand heeft. Canon levert vaak geen printerkabel mee, maar deze kunt u uiteraard bij 123inkt.nl bestellen!

Voorbereiding voor uw Canon printer installatie

Voordat u met de installatie van uw Canon printer kan beginnen, is het van belang dat de printer voorbereid wordt voor installatie. Hier begint u mee door, na het uitpakken van de printer, al het verpakkingsmateriaal en beschermingsmateriaal te verwijderen. Kijk hierbij ook goed in de printer zelf, want hier vindt u vaak ook beschermingsmateriaal. Indien u twijfelt of u alles heeft verwijderd, kunt u de handleiding raadplegen.

Vervolgens steekt u de stekker in het stopcontact, legt u een stapel papier in de papierlade en plaatst u de cartridges op de hieronder beschreven wijze in uw printer. Bij het aanzetten van uw Canon printer, zal het apparaat vragen om een taal te selecteren. U kunt de gewenste taal kiezen via de instructies op het scherm van uw printer.

Hoe plaats ik de cartridges in mijn Canon printer?

  1. Open de klep van de printer waar de inktcartridges in zitten.
  2. Haal de cartridges uit de verpakking.
  3. Verwijder de beschermende tape van de cartridges.
  4. Plaats de juiste kleur op de daarvoor bestemde plek in de printer.
  5. Sluit de klep als alle kleuren in de printer zijn geplaatst.
Op onze website vindt u op basis van het printernummer of inktcartridgenummer ook welke cartridges van het 123inkt huismerk geschikt zijn voor uw Canon printer. Vaak zijn de bijgeleverde inktcartridges namelijk niet geheel gevuld en bevatten ze slechts genoeg inkt voor het printen van de testpagina's. De inktcartridges van ons huismerk zijn een stuk goedkoper dan de originele cartridges en bevatten daarnaast meer inkt!

Hoe verbind ik mijn Canon printer met wifi?

Klik via het scherm van uw printer op 'instellingen' en ga vervolgens naar 'instellingen wifi'. Selecteer uw netwerk, ofwel SSID, door te klikken op het symbool van de wifi. Na het invoeren van uw wifiwachtwoord zal uw Canon printer verbinding maken met het wifinetwerk.

Hoe installeer ik de Canon software op de computer?

Om de juiste software te downloaden en installeren gaat u naar www.canon.nl/support en voert u uw printertype in. Het type vindt u op de printer zelf, de doos van de printer en op de voorkant van de meegeleverde handleiding. Vervolgens kiest u onder ‘software’ voor het ‘operating systeem’ (besturingssysteem) waarmee u werkt en downloadt u de software. Open het bestand, zodat de installatie voltooid kan worden.

Hoe verbind ik mijn Canon printer met mijn mobiele telefoon?

Download en installeer de Canon PRINT-app op uw smartphone. Open de app en tik op het icoon van de printer. Zorg ervoor dat uw telefoon met het wifinetwerk is verbonden en dat bluetooth is ingeschakeld. Vervolgens kiest u voor de optie ‘Toev./schakelen’ en registreert u de printer. Verbind uw printer via wifi met uw telefoon. U bent nu klaar om documenten of afbeeldingen vanaf uw telefoon af te drukken met uw Canon printer.

Aan de slag met uw Canon printer

Is het installatieproces voltooid? Dan bent u klaar om uw eerste printopdracht te starten. Indien de printer niet in de bestemmingslijst staat, kiest u voor de optie ‘meer weergeven’ (Google Chrome) of ‘printer toevoegen’ (Word). Vervolgens voegt u de printer toe aan de bestemmingslijst, zodat u uw nieuwe Canon printer in gebruik kan nemen.

Nu u weet hoe u uw Canon printer installeert, kunt u aan de slag met printen. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice. Onze printerexperts staan dagelijks van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar om u verder te helpen!