123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Stickers printen

Gekleurde cadeauzakjes met gekleurde ronde stickers
 
Met zelfgemaakte stickers kunt u ontzettend veel. U kunt een jampot beplakken met een houdbaarheidsdatum, uw verpakkingen een finishing touch geven, een ringmap labelen of zelfs een cadeau personaliseren. Het thuis printen van etiketten met een inkjetprinter is makkelijker dan de meesten denken en wij leggen u hier de drie eenvoudige stappen uit!

Dit heeft u nodig voor het printen van etiketten

Als u een printer in huis heeft, bent u er al bijna. Alle inkjetprinters kunnen stickers printen. In de productomschrijvingen van onze labels staat daarnaast of ze ook geschikt zijn voor laserprinters. Naast een printer heeft u een bewerkingsprogramma nodig, zoals Microsoft Word of Adobe InDesign. En uiteraard kunnen de stickervellen of bedrukbare labels niet ontbreken.

Stap voor stap etiketten printen

Met de onderstaande stappen weet u binnen no time hoe u zelf thuis stickers print.

Stap 1: het formaat en soort sticker kiezen

Er bestaan tal van stickers die u met een inkjetprinter kunt bedrukken. Bedenk voor welk doeleinde u aan de slag gaat en zoek daar geschikt stickerpapier bij.
  • Wilt u stickers in allerlei vormen en afmetingen? Dan zijn glossy stickervellen ideaal. Deze knipt u zelf op maat.
  • Uw eten in de diepvries voorzien van een houdbaarheidsdatum? Voor vriestemperaturen zijn diepvriesetiketten ideaal.
  • Wilt u graag ronde stickers? Kies dan voor zogenoemde promotie stickers. Deze zijn perfect voor het personaliseren van cadeaus, (relatie)geschenken of verpakkingen.
  • Voor algemene toepassingen kunt u altijd voor bedrukbare universele stickers kiezen. Deze labels zijn veelzijdig inzetbaar, rechthoekig en beschikbaar in allerlei handige afmetingen.
  • Kies voor gekleurde plaklabels om uw producten of verzendingen een vrolijk tintje te geven. Onze kleurenstickers zijn verkrijgbaar in o.a. rood, geel, blauw en groen.
Let op! Kies altijd voor bedrukbare stickers, en geen beschrijfbare. Zorg er ook voor dat uw inkjetprinter het formaat van de stickervellen ondersteunt. Deze informatie vindt u in de meegeleverde handleiding van uw printer. De afdrukinstellingen past u vervolgens eenvoudig aan.
 
druppie geeft een tip
TIP!
Wilt u uw enveloppen of verzenddozen voorzien van adressen? Lees dan ons uitgebreide artikel over het printen van etiketten. Hier leggen wij u stap voor stap uit hoe u gepersonaliseerde labels met Excel en/of Word afdrukt.
 

Stap 2: de stickers vormgeven

U heeft de juiste stickers gevonden, maar wat wilt u erop afdrukken? U kunt kiezen voor een tekst, zoals een naam, product, ingrediënt of gerecht, maar ook een afbeelding is mogelijk. We helpen u graag op weg en delen hieronder twee manieren om eenvoudig uw stickervel te ontwerpen.

Bestaande templates voor etiketten

Microsoft Office biedt (gratis) aanpasbare stickertemplates aan. Bij elk design staat het formaat vermeld en voor welk merk etiketten het geschikt is. Het sjabloon zorgt ervoor dat in Word precies wordt aangegeven waar de randen van de stickers lopen. Zo weet u zeker dat uw afdruk perfect op uw labels wordt geprint. Gebruikt u Adobe InDesign? Via de website van Adobe vindt u ook honderden (gratis) sjablonen voor stickers.

Etiketten-functie in Word

De andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de Etiketten-functie in Word. U vindt deze onder het menu Verzendlijsten > Etiketten.
  • Klik op Opties
  • Selecteer welk merk stickervellen u gebruikt en wat het bijbehorende productnummer is.
  • Staat uw type etiket er niet tussen? Klik in het geopende Opties-venster op Nieuw om aangepaste formaten handmatig in te vullen.
  • Klik op OK.
  • Vul eventueel uw gewenste tekst in het venster onder Adres in. Dankzij deze optie verschijnt uw tekst op elke sticker. Liever elk label apart invullen? Sla dan deze stap over.
  • Klik nu op Nieuw document.
Er opent een (leeg) bestand met stippellijnen. Microsoft Word geeft hiermee de contouren van de stickers aan. In de vakken typt u vervolgens de gewenste gegevens of plakt u een afbeelding.
 
druppie geeft een tip
TIP!
Bij veel stickervellen in ons assortiment staat een handig template in de specificaties. Als u deze downloadt en opent in Word kunt u direct aan de slag met het personaliseren van uw stickers.
 

Stap 3: de etiketten printen

Als u klaar bent met het bewerken van het sjabloon of het ontwerpen van de etiketten, klikt u op Bestand > Afdrukken of gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl+P. Een tip: maak eerst een proefafdruk op een gewoon printpapier. Markeer één zijde van het papier, zodat u weet welke kant van het stickervel u omhoog in de printer moet leggen. Selecteer vervolgens bij de printerinstellingen het juiste papierformaat. Is uw testafdruk gelukt? Dan kunt u met een gerust hart uw zelfgemaakte stickers printen. Plakken maar!

Heeft u vaak stickers nodig? Dan is een labelprinter een slimme investering. Dit apparaat print labels door middel van hitte en wordt gebruikt voor het maken van verzendetiketten of het ordenen van mappen.

Veelgestelde vragen

Welke printer is geschikt voor stickers maken?

Een inkjetprinter is het meest gebruikelijk voor het printen van stickers. Ze zorgen voor een mooie kleurweergave en scherpe teksten. Gebruikt u toch liever een laserprinter? Druk de stickers dan af op speciale laserprinter-etiketten.

Hoe maak ik stickers met een printer?

Bestel bedrukbare etiketten die werken met uw printer. Deze labels bestelt u voor de scherpste prijs bij 123inkt.nl. Kijk daarna naar de vormgeving van de stickers. Download een bestaand template óf ontwerp uw eigen stickers in Microsoft Word of Adobe InDesign. Druk ze vervolgens af. In dit artikel leest u hoe u stap voor stap stickers print.

Hoe maak ik stickers in Word?

Met de etiketten-functie. Ga naar Verzendlijsten > Etiketten > Opties. Selecteer het merk en het productnummer van uw stickervellen. Klik op Nieuw document. U ziet nu een bestand met stippellijnen: deze vormen de contouren van uw labels. Typ of plak in deze vakken de gewenste informatie en print de stickers uit.


Zelf stickers maken is met dit artikel zo gepiept. Heeft u nog vragen over de benodigde producten of kunnen wij u op een andere manier helpen? De medewerkers van onze klantenservice staan op werkdagen van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar.