123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Zelf stickers maken

Zelf stickers maken

Voor het maken van professionele stickers hoeft u echt niet naar een drukkerij. U creëert ze namelijk makkelijk zelf. Zo zijn er drie eenvoudige manieren om zelf thuis stickers te maken. Welke dat zijn? Dat leggen wij hieronder uit!

Cricut stickers maken

Snijplotters zijn veelzijdige machines, die kunnen snijden, tekenen en lamineren. Hierdoor maakt u eenvoudig zelf decoraties die er zeer professioneel uitzien. Ook voor het maken van stickers is een Cricut-snijplotter geschikt. Volg onderstaande stappen met een Cricut Explore of Cricut Maker en creëer zelf eenvoudig creatieve stickers.

1. Kies de stickers die u wilt maken

Open de Cricut Design Space-app en start met een nieuw canvas. Nu heeft u drie opties voor het kiezen van de stickers:
  • Zelf ontworpen stickers: upload eigen ontwerpen uit bijvoorbeeld Procreate of Adobe InDesign. Met deze designprogramma’s heeft u alle creatieve vrijheid en kunt u bijvoorbeeld gepersonaliseerde logostickers maken.
  • Bestaande ontwerpen: zoek naar afdrukbare afbeeldingen in de Cricut-afbeeldingenbibliotheek en selecteer de gewenste stickers. Hier kunt u ook bestaande tekststickers maken.
  • Stickers maken in Design Space: creëer een eigen ontwerp in de Design Space. U kunt meerdere lagen samenvoegen voor het maken van een uniek ontwerp.
Maak een template door een vierkant uit de vormenbibliotheek te kiezen op een formaat van 6,75 x 9,25 inch. Daarna plaatst u de stickers op het template. Liggen alle stickers op hun plaats? Dan verwijdert u het vierkant, selecteert u alle afbeeldingen en maakt deze aan elkaar vast. U heeft nu één afbeelding met stickers zonder achtergrond.

2. Selecteer de juiste printerinstellingen

Klik op ‘Maken’, selecteer uw printer en klik daarna op ‘Afdrukken’. Om de printerinstellingen te wijzigen, kunt u ook klikken op de instellingen van het dialoogvenster. U ziet een zwarte omlijning rond de stickers op het vel. De Cricut-snijplotter gebruikt de zwarte omlijning voor het correct uitsnijden van de stickers.

3. Kies en snijd het Cricut-materiaal

Stop het door u gekozen snijplotter-materiaal in de printer. Check of het materiaal in uw printer met de bedrukbare zijde naar boven of naar beneden moet liggen. Dit is afhankelijk van de manier waarop uw printer het papier invoert. Check dit dus van tevoren. Klik nu op ‘Afdrukken’.

Het geprinte stickervel plaatst u nu helemaal linksboven in de hoek op een LightGrip-snijmat. Selecteer het materiaal dat gesneden moet worden. Hierdoor ‘weet’ de snijplotter dat er stickers gemaakt moeten worden.

Kies de juiste instellingen voor het materiaal. Druk op de knipperende pijlknop en laad de mat in de printer. De snijplotter gebruikt nu zijn sensoren om de zwarte lijnen te lezen. Detecteert hij de lijnen niet? Verplaats de machine dan naar een donkerdere plek. Na het detecteren, begint hij met het snijproces. Zodra dit klaar is, drukt u weer op de knipperende pijlknop. U kunt de mat uit de machine halen en uw stickers gebruiken!
 
 

Stickers maken met een printer

Ook is het mogelijk om stickers zelf af te drukken. Volg de drie eenvoudige stappen in ons artikel over stickers en etiketten printen om direct aan de slag te gaan. Deze methode is geschikt voor bijvoorbeeld het maken van adreslabels, het labelen van eigendommen of het printen van ronde promotiestickers.

Stickers maken met magnetisch fotopapier

Stickers van magnetisch fotopapier zijn gemaakt van magneetfolie. Dit betekent dat u de stickers makkelijk op metalen oppervlakken plakt. Daarna kunt u ze eraf halen, zonder dat er plakresten overblijven. De magneetstickers zijn geschikt voor veel toepassingen en doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Bedrijven: u kunt bijvoorbeeld tijdelijke aanbiedingen promoten en autostickers maken.
  • Magazijnen: u labelt gemakkelijk magazijnstellingen. Verandert de stelling? Dan verwijdert u eenvoudig de magneetstickers.
  • Scholen: magnetische stickers met een whiteboardlaminaat kunt u beschrijven met whiteboardstiften en vervolgens weer uitwissen. Ideaal voor creatieve presentaties, quizzen en andere informatie.
  • Thuis: magnetisch fotopapier kunt u gebruiken om uw favoriete foto’s te printen en bijvoorbeeld op de koelkast te hangen.
Hoe u uw eigen magneetstickers maakt, leggen wij hieronder uit. Het enige dat u nodig heeft is een schaar, een inkjetprinter en magneetetiketten.

1. Bereid de ontwerpen of foto’s voor

Stel uw foto’s of ontwerpen samen in een beeldbewerkingsprogramma naar keuze. Kies daarna het printformaat. Welk formaat dit is, hangt af van de grootte van het magnetisch fotopapier. Stel vervolgens de resolutie in en geef aan of u in kleur of zwart-wit wilt printen. Test of alles goed staat en print een voorbeeld op standaard printpapier.

2. Print het ontwerp op magnetisch fotopapier

Is de testprint goed afgedrukt? Dan kunt u afdrukken op magnetisch fotopapier. Stel de printer in op ‘zwaar papier’ (minstens 160 g/m²). Kies daarna voor ‘handmatige invoer’. Hierdoor print u steeds maar één vel magneetpapier. Dit verkleint het risico op een eventuele papierstoring.

3. Knip of snijd de ontwerpen uit

Nu kunt u beginnen met het uitknippen van uw stickers. Kies voor een witrand om uw stickers en teken deze er eventueel omheen met een potlood. Of knip de sticker nauwkeurig uit zonder witrand. Wilt u zeer nauwkeurig knippen? Gebruik dan een snijmat en Stanleymes. Daarna zijn uw magneetstickers klaar voor gebruik!
 

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig om zelf stickers te maken?

Dit is compleet afhankelijk van hoe u de stickers maakt. In dit artikel van 123inkt.nl leest u over drie makkelijke methoden en welke materialen u hiervoor nodig heeft.

Hoe maak ik zelf professionele stickers?

Professionele stickers maakt u met een Cricut-plotter (Maker en Explore). Kies de stickers die u wilt printen, druk ze af en laat ze uitsnijden door de Cricut-machine. In dit artikel leest u uitgebreid hoe u dit doet.

Kan ik stickers maken met eigen foto’s?

Ja, dit kan met magnetisch en zelfklevend fotopapier en een printer. Stel de foto’s samen in Word of een designprogramma en print de stickerfoto’s uit. Daarna kunt u ze uitknippen en opplakken.
 
U kunt nu aan de slag met het maken van stickers met uw printer of snijplotter. Heeft u nog vragen over de benodigdheden of kunnen wij u op een andere manier van dienst zijn? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan dagelijks van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar!