123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

In 5 stappen naar minder schermtijd

In 5 stappen naar minder schermtijd


Zon op uw gezicht, een verkoelend briesje, ruisende zee of frisse berglucht. En misschien wel het allerbelangrijkste: Even.Geen.Scherm(en). Vakantie is voor veel mensen een tijd om even pauze te nemen van technologie. Schermen uit, zintuigen aan en weer landen in het hier en nu. Maar eenmaal thuisgekomen, zien uw ogen opnieuw meer blauw licht dan u lief is.

Constant aanstaan en verbonden zijn vraagt veel van mensen. En hoewel de technologie ons veel voordelen brengt, laten we ons ook gemakkelijk opslokken door de digitale draaikolk. Met als gevolg een vol hoofd, veel afleiding en een oplopend stresslevel. Zet uw schermen eens wat vaker uit en ga terug naar de basis. Met deze 5 simpele aanpassingen vermindert u uw schermtijd en creëert u meer rust in uw dagelijks leven.

1. Lees dit blog vanaf papier

Lezen vanaf papier is veel rustiger voor uw ogen. U kunt zich beter concentreren, onthoudt tekst beter en u absorbeert minder blauw licht van het beeldscherm. En dat laatste is dan weer beter voor uw slaap-waakritme. Blauw licht gooit namelijk ons bioritme in de war waardoor slapen lastiger gaat. Dus print dit blog en lees verder vanaf papier.
druppie geeft een tip
TIP!
Printen zonde van de bomen? Het 123inkt-printpapier is van zeer goede kwaliteit en voorzien van het FSC-keurmerk. Dit houdt in dat het duurzaam geproduceerd is. Door te kiezen voor papier met dit keurmerk draagt u bij aan het behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier.
 

2. Maak aantekeningen met pen en papier

We zouden het haast verleren door al dat getyp: schrijven met pen en papier. Vergadering? Laat die laptop liggen en neem een notitieboek mee. En een (123inkt)pen natuurlijk, wel zo handig. Net als bij punt 1 onthoudt u dingen beter als u ze opschrijft in plaats van typt. Ook een goed moment om uw handschrift te herontdekken!
 

3. To do, or not to do: een to-do-lijst maken

Een to-do-lijst is nooit af. Sterker nog: vaak wordt deze alleen nog maar langer. Zeker na de vakantie. En wat is het toch fijn dat we zo’n lijst binnen no time in onze smartphone kunnen opnemen. Inclusief deadlines natuurlijk. Notificaties aan en gaan met die banaan ... STOP! Een to-do-lijst is zeker goed om georganiseerd te werk te gaan. Maar bij iedere notificatie, is de neiging groot om nog even wat andere dingen op uw smartphone te checken. Onnodige afleiding dus. Laat uw smartphone erbuiten en schrijf uw taken op. Werk ze vervolgens één voor één af. Dat is prettiger voor uzelf en een stuk efficiënter.

4. Agenda van papier

Die digitale agenda’s bieden tal van mogelijkheden. Meetings inschieten, agenda’s delen, herinneringen ontvangen. Alles wat een ‘gewone’ agenda niet kan. Hoe hebben we ooit zonder gekund? De keerzijde is dat we afspraken minder goed onthouden en continu digitale prikkels krijgen van, bijvoorbeeld, wijzigingen en herinneringen. Een papieren exemplaar heeft nooit een lege accu, loopt niet vast en u kunt ‘m indelen zoals u zelf wilt. Bovendien is er volop keuze op het gebied van vormgeving en indeling.

5. Ontspan door tekenen en kleuren

Wist u dat tekenen en kleuren perfecte bezigheden zijn om uw hoofd leeg te maken? Doordat u zich volledig focust op de kleuren en lijnen die u op papier zet, verdwijnen andere gedachten naar de achtergrond. En, geen schermen na 20.00 uur betekent een betere nachtrust. Dus laat televisie en tablet uit en pak uw tekenspullen erbij. U kunt altijd en overal direct aan de slag. Of dat nu aan de keukentafel is of in het park verderop. Het enige wat u nodig heeft is een schetsboek of kleurboek en de juiste (kleur)potloden.

 


Heeft u nog vragen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord-pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.