123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Zomergevoel op kantoor

Zomergevoel op kantoor


De tijd van gezellige BBQ's, eindeloze zomeravonden en lekker buiten zijn is aangebroken. De zomer is in het land! Veel mensen hebben vakantie en vertrekken naar zonnige bestemmingen. Gaat u pas later weg of wacht u met vrij nemen tot na de zomervakantie? Of het nu komkommertijd is of juist erg druk: ook als u doorwerkt kunt u het zomergevoel omarmen.

Hier vindt u zeven tips voor een summervibe op kantoor.

1. Creëer een zomerse sfeer op kantoor

Laat de klanken van "One Love" (Bob Marley), "Summertime" (DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince) en "Walking on Sunshine" (Katrina and The Waves) direct de zomerse vibes verspreiden door uw kantoorruimte. Maak een playlist van zomerse nummers en deel deze met uw collega's. Of beluister hem lekker via uw koptelefoon als uw collega's hun veto uitspreken.

Naast muziek kunt u ook een vleugje zomer toevoegen met weelderige zomerse planten, geurstokjes of -kaarsen in betoverende geuren zoals lavendel, kokosnoot of citrus, en zomerse posters met zon, zee en strand. Zelfs als uw invloed beperkt is tot uw eigen bureau, kunt u nog een verschil maken met een klein zomers plantje, een verkwikkend geurtje of een fotolijstje. Maak van uw kantoor of werkplek een oase van zomerplezier!
druppie geeft een tip
TIP!
Loopt de temperatuur te hoog op? Zet dan een ventilator op of naast uw bureau voor verfrissing.
 

2. Duik de buitenlucht in

Ontsnap aan de kantoormuren en omarm het buitenleven! Gebruik uw pauzes optimaal door naar buiten te gaan en te genieten van de frisse buitenlucht. Maak een wandeling in de buurt van uw kantoor, ontdek een nabijgelegen park of zoek een rustig plekje om heerlijk te ontspannen en vitamine D op te doen.

Maar waarom zou u zich beperken tot uw pauzes? Verplaats uw brainstormsessies, vergaderingen en dagelijkse overleggen eens naar de buitenlucht. Of combineer een functioneringsgesprek met een ontspannen wandeling. Het kan allemaal! Geniet in ieder geval ook tijdens kantooruren van de frisse lucht en vrijheid van het buitenzijn.
 

3. Plan leuke activiteiten met collega's

Grijp de zomermaanden aan om de banden met uw collega's te versterken. Organiseer een gezellige bedrijfsborrel, (buiten)lunch of barbecue, ga met z'n allen naar een ijskraam of organiseer een teambuildingsactiviteit in de buitenlucht.
Deze leuke activiteiten geven u iets om naar uit te kijken, versterken de teamgeest en zorgen voor een welkome afwisseling van het dagelijkse kantoorleven.


4. Stel doelen voor de zomer (en erna)

Gebruik de energie van de zomer om nieuwe ideeën op te doen. Praat met collega's, bekijk websites van concurrenten, lees blogs over uw vakgebied, luister podcasts van experts op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wat wilt u bereiken, waar krijgt u energie van, wat wilt u ontwikkelen? Maak een lijst met doelen, laat de zomerse vibe u aanmoedigen en geef uzelf nieuwe energie!

5. Begin vroeger

Geniet optimaal van de zonnige dagen en de activiteiten buiten werktijd door vroeger te starten op kantoor. Hebt u de mogelijkheid om flexibele werktijden in te voeren, dan is dit hét moment om het te overwegen. Zo bent u er zeker van dat u de lange zomerdagen volop kunt benutten. Ga na het werk lekker picknicken, buiten sporten, een terrasje pakken of barbecueën.
 

6. Ruim uw werkplek op en vul uw voorraden aan

Is het (af en toe) iets rustiger op kantoor? Dit is een mooi moment om uw werkplek een frisse look te geven. Maak korte metten met die onbestemde stapel papier op uw bureau, ruim kasten en opslagruimtes op en beheer en organiseer uw archiefmappen. Grijp daarnaast de kans om uw voorraden te checken, van kantoorartikelen en papier tot toners en schoonmaakmiddelen. Zorg ervoor dat u voldoende voorraad heeft. Dat maakt de zomer én de periode erna lekker zorgeloos.
+

Bonustip: volop genieten van uw vakantie

Gaat u wél op vakantie? De belangrijkste tip om ontspannen op reis te gaan is om tijdens uw vakantie een digitale stilte in te lassen. Zo voorkomt u dat u constant 'aan staat' (met risico's op overbelasting en burn-out) en creëert u ruimte voor echte ontspanning. Om te zorgen dat u tijdens uw vakantie niet wordt 'lastiggevallen', is een goede voorbereiding belangrijk. Drie belangrijke punten daarbij:
  1. Vermeld ruim van tevoren uw vakantieperiode in uw e-mailhandtekening. Eventuele vragen kunnen contacten dan voor (of na) die tijd stellen.
  2. Stel een out-of-office-melding in, waarin u vermeldt wanneer u weg bent, dat u uw e-mails niet leest en wat de afzender in de tussentijd kan doen.
  3. Bent u actief op Facebook? Pas dan uw openingstijden aan en plaats een (originele) vakantiepost die u vastzet (klik daarvoor op de drie puntjes rechtsboven de post en selecteer "Bericht vastzetten").
Op deze manier kunt u met een gerust hart de kantoordeuren achter u dichttrekken. Geniet van uw welverdiende rust!


Heeft u nog vragen? Bekijk dan onze Vraag en antwoord-pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag verder.