123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Bestel & maak elke dag kans op een iPhone 15 of iPad Air

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Bekijk al onze kerstverlichting

Balpennen

Balpennen

Balpen nodig? 123inkt heeft alle merken en soorten voor de beste prijs!

Op elke werkplek en in elk kantoor is hij absoluut onmisbaar, de balpen. Bij 123inkt.nl vindt u alle soorten en merken voor de beste prijs.

U staat hier ongetwijfeld niet dagelijks bij stil, maar de balpen was een zeer bijzondere uitvinding. In 1938 vroeg de Hongaarse journalist Lászlo Biró patent aan voor zijn ontdekking. Toentertijd was de vulpen dé manier om te schrijven. Het grote nadeel is dat deze pen steeds bijgevuld dient te worden, vlekken maakt en soms zelfs het papier laat scheuren. Dat moest anders, vond Biró. Hij ontwikkelde een nieuwe pen en plaatste daarbij een kogeltje aan het uiteinde van de pen. Tijdens het schrijven draait dit kogeltje waardoor een inktspoor op het papier achter blijft. De inkt droogt snel en vlekken zijn daardoor verleden tijd. Met zijn uitvinding zorgde hij voor een nieuwe manier van schrijven waar wij elke dag nog van profiteren.

Bent u op zoek naar de beste balpennen voor school of kantoor? Maak een keuze uit bovenstaande artikelen.

Eenvoudig uw kantoorartikelen online bestellen

Profiteer van onze razendsnelle levering (voor 23:59 uur besteld is morgen in huis) en volledige garantie op uw aankopen. Onze klantenservice zit op werkdagen tot 22:00 uur klaar om uw vragen per e-mail of telefoon te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste balpen?

U kunt het best kiezen voor een balpen met een comfortabele grip. Zo weet u zeker dat u langdurig kunt schrijven, zonder dat u last krijgt van uw handen of vingers. Let er dus op dat de balpen een rubberen grip heeft. Indien u op zoek bent naar een balpen voor schoolwerk, adviseren wij de 123inkt-balpen. Deze is door studenten als prettigste pen verkozen.

Waar is de balpen uitgevonden?

In 1931 in Hongarije door de Hongaarse journalist László Bíró. Hij kwam tot de ontdekking dat drukinkt snel opdroogt en vlekkeloos schrijft. Drukinkt is stroperig en was daardoor onbruikbaar in de bestaande vulpen. Hij besloot een nieuw type pen te ontwerpen: de balpen.

Hoe heet het uiteinde van een balpen?

Het uiteinde is een klein metalen balletje dat we de ‘kogel’ noemen. De kogel zorgt ervoor dat inkt op het papier komt en dat de inkt niet uitdroogt.

Hoe komt inkt uit een balpen?

Inkt komt op het papier via de kogel: dit is het kleine metalen balletje aan het uiteinde van de balpen. Tijdens het schrijven draait de kogel rond en sluit hij het inktreservoir half af. Hierdoor vloeit de inkt in kleine beetjes over het papier.

Wat is het verschil tussen een balpen en een rollerball-pen?

Balpennen bevatten inkt op oliebasis. Rollerball-pennen bevatten inkt op waterbasis. Het voordeel van rollerpennen is dat ze vloeiender schrijven en een hogere kleurafgifte hebben dan balpennen. Het voordeel van balpennen is dat ze goedkoper zijn dan rollerpennen.

Hoe krijg ik balpen-inkt uit mijn kleding?

De meeste inktvlekken op kleding verwijdert u door vloeibaar wasmiddel in te masseren in de stof. Werkt dit niet? Dan kunt u ossengalzeep gebruiken. Deze zeep heeft een krachtige werking en laat inktvlekken volledig uit kleding verdwijnen.