123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winactie zomer 2024 - bestel en maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Bureaustoelen


Hier bestelt u de beste bureaustoel voor elke (werk)plek: van kantoor tot thuis en van gameruimte tot kinderkamer. Kies bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel met verstelbare onderdelen. Hierdoor past u de stoel helemaal naar wens aan.


Bestel comfortabele bureaustoelen voor elke (werk)plek!

De bureaustoel is speciaal ontworpen om langdurig op te zitten en om te gebruiken achter een bureau. Hij heeft een zitting, rugleuning, armsteunen en een poot met vier of vijf wieltjes. Dankzij de wieltjes schuift u soepel heen en weer over de ondergrond. Bureaustoelen zijn verkrijgbaar voor allerlei plekken en activiteiten. Wij zetten de belangrijkste soorten bureaustoelen voor u op een rij.

Ergonomische bureaustoel

Op kantoor gebruikt u de zogeheten kantoorstoel. Werknemers maken langdurig gebruik van de stoel, dus het is belangrijk dat deze ergonomisch verantwoord is. Door een ergonomische bureaustoel te gebruiken op kantoor of thuis, verkleint u de kans op rug- en schouderklachten.

Game-bureaustoel

Voor het gamen kiest u een game-bureaustoel. Hij moet comfort en ondersteuning bieden aan de rug, omdat gamesessies lang kunnen duren. De zitting van een gamestoel herkent u aan de zijkanten die omhoog staan: de zogeheten kuipstoel. Daarnaast heeft de bureaustoel voor gamen een lagere rugleuning, een minder diepe zitting en afneembare hoofdkussens.

Kinderbureaustoel

De kinderbureaustoel is speciaal ontworpen voor gebruik door kinderen. Deze stoelen zijn kleiner van formaat en in hoogte verstelbaar. Daarnaast bieden ze een comfortabele en ergonomische zitpositie. Schaf de bureaustoel voor kinderen aan wanneer uw kind huiswerk moet maken of moet leren voor een toets.

Hoe kies ik de beste bureaustoel? 4 tips

Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten en met verschillende functionaliteiten. Daarom is kiezen soms best lastig, want wat is nu een goede bureaustoel voor u? Om u op weg te helpen, geven wij vijf tips die helpen bij het vinden van de beste bureaustoel.

Tip 1) Bepaal het doeleinde
Bepaal eerst waarvoor u de bureaustoel nodig heeft en wie hem gaat gebruiken. Een bureaustoel voor kantoor is bijvoorbeeld anders dan een bureaustoel voor gamen. Zo is het bij een ergonomische bureaustoel belangrijk dat hij veel verstelbare onderdelen heeft voor een gezonde zithouding. En bij een gamebureaustoel wilt u weer een afneembaar hoofdkussen. Wanneer het duidelijk is wie de stoel gaat gebruiken en waarvoor hij nodig is, heeft u een goed inzicht in welke functionaliteiten belangrijk zijn.

Tip 2) Bureaustoel met verstelbare rugleuning
Bureaustoelen hebben een mechanisme dat de verstelbaarheid bepaalt van de rugleuning en de zitting. Bepaal van tevoren welk mechanisme gewenst is. We onderscheiden drie verschillende soorten:
  • Kantelbaar: met een kantelbaar mechanisme is de rugleuning vast en schuift de zitting met u mee.
  • Permanent: met een permanent mechanisme is de zitting vast en schuift de rugleuning met u mee.
  • Synchroon: met een synchroonmechanisme bewegen zowel de zitting als de rugleuning mee met uw positie. Dit is het meest ideale mechanisme, omdat dit een optimale ondersteuning biedt.
Tip 3) Bureaustoel met verstelbare armleuningen
Bureaustoelen hebben armleuningen die u op verschillende manieren aanpast. Een ergonomische stoel heeft meer verstelbare opties dan een basismodel. Wij zetten de verstelbare opties van armleuningen op een rij:
  • Hoogte: armleuningen met een verstelbare hoogte zorgen ervoor dat uw armen op een goede hoogte liggen ten opzichte van het bureau.
  • Breedte: armleuningen met een verstelbare breedte zorgen ervoor dat uw armen op een juiste afstand van uw lichaam rusten.
  • Diepte: armleuningen met een verstelbare diepte zorgen ervoor dat u de steunen naar voren en achteren kunt schuiven. Hierdoor verandert u makkelijk de afstand tussen uw onderarmen en het bureau.
  • Draaibaarheid: armleuningen die draaibaar zijn, verandert u eenvoudig van positie. Hierdoor kunt u de zithouding afwisselen.
Tip 4) Kleur en materiaal van een bureaustoel
Kijk tot slot naar het design van de bureaustoel. Dit zijn o.a. de kleuren en het materiaal van de rugleuning en zitting. Een bureaustoel in de kleur zwart past bijvoorbeeld goed bij een moderne kantoorstijl. En een bureaustoel met een mesh stof rugleuning ventileert de warmte beter, waardoor u comfortabeler zit tijdens warmere dagen.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Wat is de beste bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel, omdat deze ontworpen is om langdurig op te zitten. Een ergonomische bureaustoel heeft veel instelmogelijkheden en biedt het nodige zitcomfort.

Wat is een synchroonmechanisme van een bureaustoel?

Het synchroonmechanisme van een bureaustoel zorgt ervoor dat de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt. Hierdoor wordt het lichaam tijdens het zitten optimaal ondersteund.

Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

Ga op uw bureaustoel zitten. Stel de hoogte in op een punt, waardoor uw knieën in een hoek van 90 graden staan. De armleuningen stelt u ook op een hoogte in, waarin uw ellebogen in een hoek van 90 graden staan. De rugleuning positioneert u zo dat hij genoeg steun geeft aan de rugholte.

Wanneer moet ik mijn bureaustoel vervangen?

Na zes tot acht jaar is een bureaustoel toe aan vervanging. Vertoont de bureaustoel al wat gebreken? Vervang deze dan zo snel mogelijk. Zo weet u zeker dat u altijd in een gezonde zithouding werkt.

Kunt u achterover vallen met een bureaustoel?

Nee, maar u kunt wel het gevoel hebben dat u achterover valt. Als u denkt achterover te vallen met een bureaustoel, kunt u de weerstandsregeling aanpassen. Deze bepaalt de druk van de rugleuning.


Heeft u nog vragen over het bestellen van bureaustoelen? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord'-pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantenservice u natuurlijk graag even verder.