123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Elektrische kachels


Bespaar op uw gasrekening met een van onze elektrische kachels. U kunt uw kamer of (thuis)werkplek snel, veilig en energiebewust bijverwarmen. Bestel vandaag nog uw elektrische kachel, dan zit u er morgen al warmpjes bij!

Elektrische kachel bestellen? Voordelig en snel thuisbezorgd!

Wanneer u uw huis verwarmt met een cv-installatie, bestaat een groot deel van de energierekening uit kosten voor gas. Die kosten kunt u verlagen door met een elektrische kachel gericht bij te verwarmen. Maar elektriciteit is ook niet bepaald gratis, dus waarom zou u dan kiezen voor elektrische verwarming?

Met een traditionele centrale verwarming verwarmt u het hele huis met watergevulde radiatoren. Dat water wordt door een gasgestookte ketel verwarmd en rondgepompt. Door de warme radiatoren wordt uw huis langzaam op de juiste temperatuur gebracht. Omdat u hiervoor aardgas gebruikt, is dit kostbaar en niet echt milieuvriendelijk. Bovendien duurt het even voor de hele ruimte een behaaglijke temperatuur heeft.

Elektrisch verwarmen kent die nadelen niet. Het verbruikt elektriciteit in plaats van gas, is zeer veilig en geeft snel veel warmte af. Hoewel elektrische kachels relatief meer energie gebruiken, kunt u door ze slim te gebruiken toch op de energienota besparen. Omdat deze kachels zeer snel warm worden, kunt u ze gewoon uitschakelen als u even de ruimte verlaat. Elektrische kachels zijn bovendien gemakkelijk te verplaatsen. U verwarmt alleen de ruimte waar u aanwezig bent, zoals de woonkamer, keuken, garage of uw thuiswerkplek. Zo zit u er toch warmpjes bij als u de cv-installatie een paar besparende graden lager zet.

Belangrijkste voordelen van elektrisch verwarmen:

  • lage aanschafprijs;
  • ideale bijverwarming;
  • verwarmt zeer snel;
  • gebruikt geen gas;
  • eenvoudig te verplaatsen;
  • verwarmt enkel waar het nodig is.

Welke soorten elektrische kachels zijn er?

Er zijn verschillende vormen van elektrische verwarming. Welk type is voor uw situatie nu de beste keus? Wij zetten de belangrijkste soorten met hun unieke voor- en nadelen voor u op een rij.

Ventilatorkachel

ventilatorkachel
Een ventilatorkachel is het meest basale soort elektrische verwarming. Hij bestaat uit een of meerdere gloeidraden en een ventilator die de warmte uitblaast. Daardoor kunt u met een relatief laag vermogen toch een ruim oppervlak verwarmen. Die draaiende ventilator heeft ook een nadeel: ventilatorkachels zijn niet de stilste vorm van elektrisch verwarmen. De meeste ventilatorkachels zijn licht en compact waardoor u ze makkelijk verplaatst of opbergt als u ze niet gebruikt.

Keramische kachel

keramische kachel
Een keramische kachel werkt op dezelfde manier als een ventilatorkachel, maar de gloeidraden zijn bij dit type elektrische kachel vervangen door een keramisch verwarmingselement. Dat heeft een aantal voordelen. Het keramische element houdt zelf warmte vast en dat zorgt voor een lager energieverbruik. Bovendien wordt de warmte van deze zuinige elektrische kachels door veel mensen als meer behaaglijk ervaren. Vanwege de draaiende ventilator zijn ook keramische kachels niet de stilste soort elektrische verwarming.
druppie geeft een tip
TIP!
Veel kachels met ventilator zijn ook te gebruiken zonder het verwarmingselement in te schakelen. Zo gebruikt u in de zomer uw kachel als een heerlijk verkoelende ventilator!

Convectorkachel

convectorkachel
Een convectorkachel maakt slim gebruik van het principe dat warme lucht opstijgt. In de kachel wordt lucht opgewarmd, zodat deze de bovenkant van de kachel verlaat en de ruimte opwarmt. Daarna koelt de lucht af en zakt weer naar beneden. Vervolgens wordt de afgekoelde lucht aan de onderkant van de kachel weer aangezogen. Op die manier ontstaat een natuurlijke circulatie van lucht die steeds weer wordt opgewarmd.

Een convectorkachel is meestal wat groter, maar dat betekent niet altijd dat u er grote ruimtes mee kunt verwarmen. Dat lukt alleen met modellen waar een ventilator aan is toegevoegd, die de verspreiding van warme lucht extra aanjaagt. Convectorkachels zonder zo’n ventilator zijn daarentegen nagenoeg geluidloos. Zoekt u een kachel voor ruimtes waar stilte belangrijk is, zoals de slaapkamer? Kies dan een convectorkachel zonder ventilator, of let erop dat u de ventilator kunt uitschakelen.

Robuuste kachel

robuuste kachel
Soms vragen de omstandigheden om een elektrische kachel die tegen een stootje kan. Bijvoorbeeld tijdens een verbouwing of in een druk magazijn. Voor dat soort situaties zijn er speciale, robuuste elektrische kachels. Naast een extra stevige metalen behuizing heeft dit type vaak een ruime beugel of groot handvat om de kachel gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien hebben ze meestal een hoog vermogen, zodat ze geschikt zijn voor grotere ruimtes.

Handige functies van elektrische kachels

Een elektrische kachel is eigenlijk een heel simpel concept: u bestelt er een in onze webshop, wij bezorgen hem snel bij u thuis of op kantoor, u steekt de stekker in het stopcontact en geniet van een lekker opgewarmde ruimte. Toch kan de ene kachel meer dan de andere. Ontdek welke handige functies elektrische kachels zuiniger, veiliger of efficiënter maken.

Warmtestanden

Met verschillende warmtestanden kunt u de elektrische kachel precies de gewenste warmte laten afgeven. Een lage stand is prettig als het in het najaar wat koeler wordt. Zo bespaart u energie zonder in te leveren op comfort. En vriest het buiten dat het kraakt? Dan is die hogere warmtestand natuurlijk heel prettig.

Thermostaat

Elektrische kachels met een thermostaat zijn aanzienlijk zuiniger. Deze modellen meten de temperatuur in de ruimte. Wanneer die temperatuur hoog genoeg is, schakelt de thermostaat de kachel tijdelijk uit waardoor u veel energie bespaart. Wordt het weer wat koeler in de ruimte? Dan schakelt de thermostaat de kachel ook weer in.

Zwenkstand

Elektrische kachels met een ventilator hebben vaak een zwenkstand. Dit wordt soms de ‘oscillatiefunctie’ genoemd en houdt in dat de kachel van links naar rechts en weer terug kan draaien. Hierdoor wordt de warme lucht niet steeds in dezelfde richting geblazen, maar veel gelijkmatiger over de ruimte verdeeld.

Veiligheid

Omdat elektrische kachels geen gas gebruiken zijn ze zeer veilig. Let wel op de aanwezigheid van een aantal veiligheidsfuncties. De belangrijkste is een oververhittingsbeveiliging. Loopt de temperatuur van de kachel te hoog op, omdat er bijvoorbeeld een kledingstuk op ligt? Dan schakelt deze beveiliging de kachel uit. Daarnaast hebben veel kachels een omval- of kantelbeveiliging. Als de elektrische kachel omvalt, schakelt deze beveiliging de kachel automatisch uit. Wel zo veilig!

Snoer

Het elektriciteitssnoer van elektrische kachels is meestal zo’n 1,5 meter lang. Voor de meeste situaties in huis is dat voldoende. Is dit toch te kort en heeft u een stekkerdoos of verlengsnoer nodig? Let dan op het toegestane vermogen. Dat moet liefst iets hoger zijn dan het maximale vermogen van de elektrische kachel. Wilt u een haspel gebruiken? Dan moet u deze helemaal afrollen, zodat het snoer goed kan afkoelen.
druppie geeft een tip
TIP!
Met een slimme stekker kunt u een elektrische kachel met uw smartphone bedienen of zelfs automatisch in- en uitschakelen.

Verwarmingsvermogen

Let bij de aanschaf goed op het vermogen van de kachel. Dat bepaalt niet alleen het verbruik van de elektrische kachel, maar ook welk oppervlak u kunt verwarmen. Het onderstaande schema helpt u bij het maken van de juiste keus. Ga bij kachels met meerdere vermogensstanden uit van de hoogste stand en kies bij twijfel het model met het hogere vermogen. Dan weet u zeker dat de kachel ook bij strenge vorst voldoende warmte afgeeft.
Vermogen van de kachel Inhoud van de ruimte Oppervlak van de vloer
1500 Watt circa 45 m3 circa 20 m2
2000 Watt circa 60 m3 circa 25 m2
3000 Watt circa 75 m3 circa 30 m2

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Welke elektrische kachel is zuinig?

Als u zuinig elektrisch wilt verwarmen dan kiest u voor een kachel met thermostaat. Deze schakelt de kachel uit zodra de gewenste temperatuur is bereikt. Daarnaast is een keramische kachel meestal zuiniger dan een ventilatorkachel.

Is elektrisch verwarmen voordeliger dan gas?

Elektrische kachels zijn ondanks hun relatief hoge verbruik bij uitstek geschikt om op de energienota te besparen. Gebruik ze dan vooral om een enkele ruimte in huis snel en tijdelijk (bij) te verwarmen. Bijvoorbeeld uw thuiswerkplek in de uren dat u daar aan het werk bent. Zo kunt u de cv-installatie gemakkelijk een paar besparende graden lager zetten.

Is elektrisch verwarmen veilig?

Verwarmen met elektriciteit is veilig. Elektrische kachels gebruiken geen gas, dus u loopt geen risico op koolmonoxidevergiftiging. Goedgekeurde elektrische kachels hebben bovendien verschillende beveiligingen. Die voorkomen oververhitting of schakelen de kachel uit als deze omvalt.

Wat is het verbruik van een elektrische kachel?

U kunt het verbruik van een elektrische kachel berekenen door het vermogen per 1000 Watt te vermenigvuldigen met de prijs die u voor een kilowattuur elektriciteit betaalt. Dat laatste is afhankelijk van uw energiecontract en kan daarom verschillen. Maar ter illustratie; bij een vermogensstand van 1000 Watt en een tarief van € 0,40* per kilowattuur (kWh) verbruikt een elektrische kachel ongeveer 40 cent per uur.

*indicatief, dit was het stroomtarief op 1 januari 2023 binnen het tijdelijk prijsplafond voor energie.
(bron: rijksoverheid.nl)


Bestel uw elektrische kachel op werkdagen voor 23:59 uur, dan zit u er de volgende dag al warmpjes bij! Heeft u nog aanvullende vragen? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Onze klantenservice helpt u graag verder.