123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Bestel & maak elke dag kans op een iPhone 15 of iPad Air

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Bekijk al onze kerstverlichting

Tochtstrips


Op deze pagina vindt u tochtstrips in verschillende profielen. De tochtbanden zijn eenvoudig aan te brengen op de meest voorkomende tochtplekken in huis. Kou en tocht houdt u hiermee buiten, de warmte juist binnen. Vandaag besteld, is morgen geleverd.

Met tochtstrips bespaart u energie en houdt u de warmte in huis

Stookkosten maken een groot deel uit van uw energierekening. Het liefst wilt u er dan ook op besparen. Dit kan op zeer eenvoudige en snelle wijze, namelijk door het plaatsen van tochtstrips. Maar waar plaatst u ze? Uw woning zit vol met naden en kieren. Bij de voor- en/of achterdeur tocht het vaak, of bij een van uw ramen. En zijn ruimtes met elkaar verbonden, dan verdwijnt de warmte vaak via een tussendeur. Andere veelvoorkomende tochtplekken zijn meterkasten, kruipluiken, leidingen en brievenbussen. Voor elk soort kier is een tochtstrip beschikbaar. Wij helpen u met het vinden van de juiste.

Schaf de juiste tochtstrip aan

En dat begint bij het opmeten van de kieren. Welke tochtband u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van de kier. U meet zowel de lengte als de breedte. Maar ook de locatie van de kier is van groot belang bij uw keuze. Bij tochtstrips maken we onderscheid in samendrukbaarheid. De strips met luchtkamer – oftewel open ruimte – geven weinig weerstand. Ze kunnen goed samengedrukt worden. Hoe groter de ruimte, hoe sneller ze hun oorspronkelijke vorm weer aannemen. Ideaal voor gebruik tussen ramen en deuren. Het kost geen extra moeite ze te sluiten. Strips zonder luchtkamer zijn steviger en bieden dus wat meer weerstand. Deze worden vooral gebruikt voor het dichten van kleine gleuven. En dan zijn er nog de verschillende vormen, ook wel profielen genoemd.
 

Tochtprofielen met luchtkamer

  • O-profiel: voorzien van de grootste luchtkamer, dus het meest samendrukbaar. Perfect voor (onregelmatige) openingen bij ramen en deuren die veel sluiten.
  • D-profiel: geeft iets meer weerstand dan het o-profiel en wordt daarom gebruikt voor grote regelmatige kieren (4-6 mm), bijvoorbeeld tussen een raam en het kozijn.
  • P-profiel: vooral geschikt voor het opvullen van een holte met ernaast een lange naad. De kleine luchtruimte past zich eenvoudig aan, daarom geschikt voor middelgrote openingen (3-5 mm).

Tochtprofielen zonder luchtkamer

  • E-profiel: geschikt voor het dichten van kleine, regelmatige kieren (1-3 mm). Met name van houten kozijnen. Heeft door de E-vorm een lucht- en waterdichte afsluiting.
  • I-profiel: Middelgrote openingen (2-5 cm) kunnen gedicht worden met de i-vormige tochtstrip. Deze bestaat in verschillende formaten en kan voor veel situaties gebruikt worden.

Tochtstrips plaatsen

Nu u weet welke tochtbanden u nodig heeft, is het tijd om ze aan te schaffen en te monteren. Hoe u ze bevestigt, verschilt uiteraard per strip. Vaak zijn ze zelfklevend en dus eenvoudig aan te brengen. De ondergrond dient altijd schoon en droog te zijn. Let er wel op dat u niet alle kieren en gleuven dicht in uw huis. Voor uw gezondheid is het van belang dat luchtcirculatie plaats kan vinden.

Mogelijk ook interessant voor u

Veelgestelde vragen

Welke tochtstrip heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de grootte, maar vooral van de locatie van de kier. Strips met luchtkamer geven weinig weerstand. Deze plaatst u bij ramen en deuren die veel openen en sluiten. Strips zonder luchtkamer zijn minder beweeglijk en worden bijvoorbeeld op kleine kieren in kozijnen geplaatst.

Hoe plaats ik een tochtstrip?

U maakt eerst de ondergrond vetvrij. Vervolgens plaatst u de strip aan de binnenkant, dus aan de kant waar de deur of het raam tegenaan sluit. Zorg ervoor dat de strip uit één geheel bestaat. Iedere onderbreking geeft ruimte voor tocht.

Hoe lang gaat een tochtstrip gemiddeld mee?

Tochtstrips worden belast door het openen en sluiten van deuren en ramen en door invloeden van buitenaf (weersomstandigheden etc.). Na verloop van tijd dienen ze dan ook vervangen te worden. Gemiddeld gaan tochtstrips 5 tot 10 jaar mee.


Heeft u nog andere vragen, bijvoorbeeld over het bestelproces? Bekijk onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag even verder.