123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Olieverf

Schildert u graag met olieverf? Dan bent u hier aan het juiste adres. Met ons uitgebreide assortiment in professionele olieverf creëert u prachtige schilderijen.

Olieverf

Professioneel schilderen met olieverf

Olieverf was een populaire verfsoort onder veel grootmeesters als Rembrandt en Johannes Vermeer. Maar niet alleen tijdens de Gouden Eeuw was de verf erg geliefd: nog steeds werken veel schilders er graag mee. 

Olieverf is een veelzijdige verfsoort

De reden dat olieverf nog steeds zo populair is, komt door de veelzijdigheid van deze verfsoort. Het is een dikkere pasta die bestaat uit pigment en olie. U kunt olieverf verdunnen met terpentijn, lijnolie of standolie. De olie zorgt ervoor dat de verf goed hecht op uw doek en makkelijk te verplaatsen is. Met olieverf schilderen is soms lastig: het vergt veel tijd en geduld. Maar is de verf eenmaal opgedroogd, dan is het volume in uw olieverfschilderij identiek aan hoe u het in eerste instantie aanbracht. Door deze bijzondere eigenschap is olieverf perfect om reliëftechnieken aan te brengen. Daarnaast verkleurt de verf niet en is het een ideaal middel voor nat-in-nat technieken. Vanwege de lange droogtijd kunt u steeds nieuwe olieverf toevoegen en aanpassingen doen in uw schilderij.

Gebruik een primer en acrylvernis

In onze webshop koopt u zowel losse tubes olieverf als sets olieverf. Maar voordat u aan de slag gaat, is het handig om eerst een primer aan te brengen. Dit zorgt voor een betere hechting, waardoor de verf niet wordt opgezogen door ondergronden als hout, schildersdoek, karton, papier of beton. Met speciale olieverfpenselen bent u klaar om aan de slag te gaan met uw schilderij. Wilt u de olieverf kwasten schoonmaken? Veeg dan de overtollige verf voorzichtig af aan een stuk keukenpapier en was de kwast af met water. Wanneer uw schilderij helemaal is opgedroogd, kunt u ervoor kiezen om een extra beschermlaag aan te brengen met onze acrylvernis. Gebruik een matte of glanzende afwerking en uw creatie is klaar om aan de muur te hangen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen olieverf en acrylverf?

Het grootste verschil tussen olieverf en acrylverf is het type bindmiddel dat toegevoegd wordt aan de kleurpigmenten. Bij olieverf wordt lijnolie als bindmiddel gebruikt, terwijl bij acrylverf een synthetisch bindmiddel wordt gebruikt. Daarnaast heeft olieverf ook een langere droogtijd dan acrylverf. Meer over verf leest u in de blogs van 123inkt.

Welke penselen gebruik ik het best met olieverf?

Als u gaat schilderen met olieverf gebruikt u het best penselen van varkenshaar. Zulke penselen nemen de verf goed op en brengen ze ook goed over op de drager. Meer tips over hobbyverf leest u op de website van 123inkt.

Wat is de ‘nat-in-nat’ schildertechniek?

Voor het schilderen met olieverf wordt vaak de ‘alla prima’ of ‘nat-in-nat’ techniek gebruikt. Hierbij wordt er al een nieuwe laag verf aangebracht wanneer de vorige nog niet volledig droog is. Dit heeft als effect dat de overgang tussen kleuren natuurlijker wordt. Meer weten? Lees het blog over schildertechnieken bij 123inkt.


Zit u met vragen omtrent het bestelproces van olieverf? Kijk dan of uw antwoord op de 'Vraag en antwoord' pagina staat. Staat uw vraag er niet tussen? Dan helpt onze klantenservice u graag verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten