123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Penselen & schildersmessen

Penselen en schildersmessen zijn onmisbare hulpmiddelen bij het schilderen. Wilt u een dikke of een fijne penseelstreek? En werkt u graag met aquarel of liever met olieverf? Kies het juiste penseel en kom goed uit de verf!

Penselen & schildersmessen

Een ruim aanbod aan professionele penselen

Of u nu een kunstschilder of hobbyschilder bent; een penseel en kwast is geen overbodige luxe. Dit schildersgereedschap vindt u in uiteenlopende formaten en soorten. Elke verf en elke techniek vraagt om zijn eigen penseel of kwast. Met welke verf werkt u en wat voor penseel heeft u daarbij nodig? Wij helpen u kiezen!

De haren van een penseel
Penselen worden gebruikt voor het aanbrengen van olieverf, aquarel, gouache of acryl op doek of schilderpapier. In onze webshop vindt u penselen met varkenshaar, geitenhaar en ponyhaar. Ook kunt u moderne varianten bestellen, gemaakt van polyester of synthetische vezels. Met een zacht penseel maakt u gladde penseelstreken en perfecte overgangen. Flexibele haren zuigen verdunde verf goed op, waardoor u minder vaak het penseel in de verf hoeft te dopen. Gebruikt u liever een kwast met stugge haren? Dan creëert u een penseelstreek met veel textuur.
  • Varkenshaar: veerkrachtig, stug en zeer sterk. Varkenshaar is dikker dan pony- en geitenhaar. Het neemt enorm veel verf op en is slijtvast. Penselen met varkenshaar zijn ideaal bij het gebruik van olieverf en acrylverf.
  • Geitenhaar: zacht, pluizig en dun. Kwasten van geitenhaar nemen veel water op. De penselen zijn handig om mee te slepen. Werkt u met aquarel en wilt u grote vlakken schilderen? Dan zijn deze penselen onmisbaar.
  • Ponyhaar: zacht, zeer fijn en veerkrachtig. Ponyhaar neemt niet veel water op en is iets minder vormvast. Ideaal voor gebruik in het onderwijs.
  • Synthetische haren: over het algemeen stevig en flexibel. Penselen met synthetische haren nemen minder vocht op dan aquarelpenselen. Een pluspunt is dat u ze makkelijk schoon maakt!
De lengte en vorm van een penseel
Lang, kort, plat, rond of hoekig... Er zijn enorm veel variaties mogelijk wat betreft penselen. Wat is het verschil en welke heeft u nodig?
  • Platte penselen hebben een recht of beitelvormig uiteinde, waarvan de kwast in een platte bus zit. Ze zijn ideaal voor grovere wassingen. Een plat penseel met lange haren gebruikt u voor het snel en gelijkmatig verdelen van verf. Koopt u een plat penseel met korte haren, dan maakt u er perfecte, scherpe lijnen mee. Deze zijn ook geschikt voor de schildertechniek impasto.
  • Ronde penselen zijn erg populair. Ze hebben lange haren en houden veel verf vast. Met een rond penseel bereikt u ieder hoekje. Gebruik de punt van een rond penseel voor precisiewerk. Door meer of minder druk te geven bepaalt u de dikte van de lijn die u schildert.
  • Met een puntige kwast schildert u dunne lijnen. Om te aquarelleren gebruikt u het best een penseel met een korte, dikke én puntige kwast.
  • Bent u op zoek naar de eigenschappen van een ronde én platte kwast? Probeer dan een kattentong penseel met afgeronde hoeken en een puntige tong. Kunstenaars waarderen de kattentong om zijn precieze streek, de soepelheid bij het aanbrengen van kleuren en de goede dekking van verf.
Verniskwasten
Er is een belangrijk verschil tussen verniskwasten en andere penselen. Om uw schilderij te beschermen en mooi te houden, brengt u vernis aan. Vernis moet heel dun aangebracht worden. Het is dus van belang dat de kwast niet veel verf opneemt. Verniskwasten nemen geen vocht op, maar verdelen de verf gelijkmatig op het oppervlak. De kwasten zorgen ervoor dat u meerdere lagen flinterdunne vernis aanbrengt.

Schildersmessen en paletmessen
Een schildersmes is een hulpmiddel voor het aanbrengen van verf op uw doek. Ze zijn soepel en niet scherp. Schildersmessen herkent u aan de dubbele knik in het metalen staafje. Een paletmes is recht en bedoeld om verf te mengen op een palet. In tegenstelling tot een schildersmes, gebruikt u bij een paletmes allebei de kanten van het mes.

Het schoonmaken van penselen met zeep
U heeft de juiste penselen uitgekozen, maar hoe houdt u ze mooi? Maak uw penselen direct schoon na het schilderen. Veeg het penseel schoon met een doek en spoel hem daarna uit met penselen zeep en koud water onder de kraan. Met onze zeep heeft u bij een volgend project geen last van oude verfresten!

Op werkdagen voor 23.59 uur besteld? Dan heeft u de penselen morgen al in huis! Hulp nodig bij het bestellen? Bekijk onze 'Vraag en antwoord' pagina voor de antwoorden op veelgestelde vragen. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag verder.

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten