123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Inbindmachines

Hier vindt u verschillende soorten inbindmachines, zoals thermische, verwisselbare en permanente inbindmachines. U kiest uit inbindapparaten met een tijdelijke of permanente binding. Daarnaast vindt u ook alles wat u nodig heeft om optimaal gebruik te kunnen maken van een inbindmachine, zoals bindomslagen, bindstrips en bindruggen. Vandaag besteld, is morgen in huis!

Inbindmachine kopen? Goedkoop en snel in huis!

Een inbindmachine is ideaal voor het bundelen van documenten, rapporten en andere papieren. Met een inbindmachine bundelt u losse papieren tot één geheel. Hierdoor deelt, presenteert en leest u documenten. Inbindmachines koopt u in verschillende soorten. Hier leggen wij uit wat de verschillen zijn en wat de juiste inbindmachine is voor u.

Permanente inbindmachines

Een permanente inbindmachine houdt uw documenten bij elkaar, zodat ze niet kunnen worden verwijderd of vervangen. Een permanente inbindmachine voorziet uw stapel papieren van een harde omslag, waardoor uw permanente bundel stevig bij elkaar blijft. Permanente inbindmachines worden vaak gebruikt voor:
  • Rapporten
  • Handleidingen
  • Presentaties
  • Boeken
Zoals u ziet, is een permanente inbindmachine ideaal voor zakelijke toepassingen, zoals rapporten en handleidingen. Ook is het apparaat bij uitstek geschikt voor scholieren die een werkstuk, presentatie of boekverslag moeten maken. Met een permanente inbindmachine kunt u verschillende volumes papier aan elkaar binden. Dit begint al met 150 pagina’s en kan oplopen tot wel 400 pagina’s of zelfs nog meer.

Permanente thermische inbindapparaten

Een thermische inbindmachine (ThermaBind) gebruikt warmte om een klevende stof te activeren die de pagina’s permanent aan elkaar bindt. Bij het inbindproces van een thermische inbindmachine heeft u thermische bindomslagen nodig. Deze zijn gemaakt van een transparant materiaal dat bestand is tegen hitte. Het inbindapparaat maakt de omslag warm, waardoor deze smelt en de papieren aan elkaar hecht. Als dit eenmaal is afgekoeld, vormt de kleefrand een sterke binding tussen de pagina’s. Een thermische inbindmachine is vooral handig voor boeken of handleidingen die een lange levensduur hebben.

Inbindmachines voor draadruggen of bindomslagen

Een inbindmachine voor draadruggen of bindomslagen (SureBind of WireBind) perforeert papieren of documenten en haalt hier een draadrug of bindomslag doorheen. De machine heeft vaak een hendel om de draad te buigen en te sluiten. Inbindmachines voor draadruggen of bindomslagen koopt u in verschillende formaten. Ze zijn verkrijgbaar als kleine, handmatige modellen die zeer geschikt zijn voor thuisgebruik, of elektrische modellen die vaak te zien zijn op kantoren of in drukkerijen.

Inbindmachines voor verwisselbare binding

Als u uw documenten wilt samenvoegen, maar later nog iets wilt kunnen toevoegen, heeft u een inbindmachine nodig voor verwisselbare binding. Deze inbindapparaten zijn ontworpen om documenten te binden met een bindrug. De bindrug maakt het mogelijk om achteraf nog pagina’s toe te voegen of te verwijderen. Er bestaan plastic bindruggen, metalen bindruggen, bindstrips en klem- en klikstrips. Inbindmachines voor verwisselbare bindingen worden vaak gebruikt door grote organisaties die hun documenten vaak moeten herzien, zoals bij maandelijkse meetings of trainingsmateriaal. Zo kunt u, als er iets is veranderd, makkelijk papieren verwijderen of toevoegen.

MultiBind inbindapparaten

Met een multifunctionele MultiBind inbindmachine kunt u verwisselbare en permanente bindingen maken. Een multifunctionele inbindmachine maakt gebruik van bindruggen of draadruggen. Het is niet mogelijk om hiermee een thermische binding te maken. Deze inbindmachines zijn handig voor organisaties die veel verschillende documenten gebruiken, zowel rapporten, presentaties, trainingsmateriaal als handleidingen.

Ook handig om mee te bestellen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een thermische inbindmachine?

Een thermische inbindmachine maakt gebruik van een klevend bindmiddel. Als u het papier in de inbindmachine plaatst, wordt het bindmiddel warm gemaakt, waardoor dit zich hecht aan het papier. Zo maakt een thermische inbindmachine een permanente binding tussen verschillende losse documenten.

Wat heb je nodig om in te binden?

U gebruikt hier een inbindmachine voor, samen met een bindmiddel. Dit kan een thermisch bindmiddel zijn, of een bindrug, draadrug, bindstrip of klem- en klikstrips.

Wat is een inbindmachine?

Een inbindmachine wordt gebruikt om losse vellen papier samen te voegen tot één document. Een inbindmachine perforeert pagina’s, waarna u deze kunt inbinden met een bindrug van metaal of plastic. Er zijn ook thermische inbindmachines. Deze maken de bindrug warm, waardoor een permanente binding ontstaat.
 

Heeft u vragen over het bestellen? Bekijk onze ‘Vraag en antwoord’ pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag even verder.