123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Bestel & maak elke dag kans op een iPhone 15 of iPad Air

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Bekijk al onze kerstverlichting

Potloden

Potloden zijn er in allerlei kleuren en maten. Ons assortiment bevat potloden die geschikt zijn om te schrijven, maar ook potloden waar u heerlijk mee kunt schetsen. Wij bieden een ruime keuze aan kleurpotloden en tekenpotloden.

Potloden

Kleurpotloden en tekenpotloden kopen

Hier vindt u potloden voor elk teken- of schrijfproject. Ga aan de slag met kleurpotloden in alle kleuren van de regenboog, of maak een gedetailleerde schets met een vulpotlood. Ons grote aanbod bevat ook grafietstiften en accessoires voor het etui. Bestelt u op werkdagen voor 23:59? Dan ontvangt u uw bestelling de volgende dag!

Verschil in hardheid

Potloden onderscheiden zich door van de hardheid van de punt, ofwel het grafiet. Het meestgebruikte potlood is het HB potlood, dit is de standaard potlood die u ook vaak op scholen treft. De hardheid van de punt wordt aangeduid met cijfers en letters.

Een harde punt wordt aangeduid met de letter H. Deze potloden zijn uitermate geschikt voor het maken van technische tekeningen. De potloden voorzien van de letter B zijn zacht. Ze zijn ideaal om te schetsen of om grote oppervlakken mee in te kleuren. In ons blog over potlood hardheid leest u alles over dit onderwerp.

Vulpotloden en vullingen

Voor iedereen die graag een herbruikbaar potlood heeft, hebben we ook vulpotloden in ons assortiment. Doordat de behuizing de vorm van een pen heeft, ligt een vulpotlood fijn en stevig in de hand. Uiteraard is het vulpotlood ook te vullen wanneer de vulling leeg is. De vulpotloodvullingen zijn in verschillende vormen van hardheid te verkrijgen. Foutje gemaakt? Gebruik dan de speciale vulpotloodgum.

Breng kleur aan met kleurpotloden

Gaat u graag met kleur aan de slag? Kijk dan eens naar ons brede assortiment kleurpotloden. We hebben verschillende sets, bestaande uit 6 tot wel 72 potloden, van zowel bekende merken als onze eigen 123inkt huismerk. Ons kleurpotlodenassortiment bevat ook aquarelpotloden waarmee u de mooiste tekeningen maakt. Deze potloden zijn zowel nat als droog te gebruiken en ideaal voor teken- of schilderprojecten.

Alles voor uw etui

Naast potloden in alle kleuren en hardheden vindt u hier ook puntenslijpers en gummen, zodat u in één keer uw gehele etui kunt vullen. Bekijk bijvoorbeeld onze elektrische puntenslijpers of ons uitgebreide gummenassortiment. We hebben onder andere plastic gummen, vinyl gummen en kneedgummen.

Veelgestelde vragen

Welke potloden zijn het beste?

Dat hangt er volledig vanaf wat u wilt doen met het potlood. Om te schrijven kunt u het best een standaard HB potlood gebruiken. Voor schetsen kiest u een hard potlood en voor grote vlakken een zacht potlood. Bekijk de website van 123inkt voor meer informatie over potloden.

Welke potloden gebruik ik bij tekenen?

Als u gaat tekenen, kunt u het best een variatie aan harde en zachte potloden aanschaffen. Met een combinatie van een aantal H-potloden en B-potloden kunt u zowel strakke lijnen trekken als schaduwen creëren. Bij 123inkt kunt u ook een handige potlodenset bestellen.

Waar worden potloden van gemaakt?

Een potlood bestaat uit twee delen: een houten omhulsel met daarin een grafietstift. Door het houten omhulsel te slijpen, komt er een puntje van de grafietstift tevoorschijn, waarmee je kunt schrijven. De grafietstift zelf is gemaakt van een mengsel van grafiet en klei.


Heeft u vragen over het bestellen? Bekijk onze 'Vraag en antwoord' pagina eens. Hier worden veelgestelde vragen beantwoord. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag even verder.