123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Bestel & maak elke dag kans op een iPhone 15 of iPad Air

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!
Bekijk al onze kerstverlichting
  • Home
  • Zo vindt u de juiste papiervernietiger

Zo vindt u de juiste papiervernietigerOf het nu uit noodzaak is of juist vanwege het gemak, we werken steeds vaker vanuit huis. Dan is het wel zo fijn als u ook thuis efficiënt en veilig kunt werken. Een bureaustoel, computer en printer spreken voor zich, maar een papiervernietiger is voor velen minstens zo belangrijk. Om het risico op een datalek, met alle gevolgen van dien, zo klein mogelijk te maken, is een papiershredder noodzakelijk voor het versnipperen van documenten. Zo laat u ook thuis geen vertrouwelijke papieren rondslingeren. Wilt u niet uren zoeken naar de juiste versnipperaar? Begrijpelijk! Met de informatie in dit blog heeft u binnen no time een goed model gevonden.

Waarom heb ik een papiervernietiger nodig?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat niet alleen over digitale data, maar ook over fysieke, papieren documenten. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat 40% van de datalekken juist door geprinte documenten veroorzaakt wordt. Als u over gevoelige data beschikt, helpt een papierversnipperaar u bij het voldoen aan de regels van de privacywet. Zo voorkomt u dat vertrouwelijke gegevens, zoals persoonsgegevens, bankafschriften en bepaalde bedrijfsinformatie, in verkeerde handen komen. Door zulke documenten na gebruik te veranderen in onleesbare snippers, wordt het risico op een datalek aanzienlijk kleiner. Daarnaast voorkomt een versnipperaar dat papier onnodig veel ruimte inneemt in de papierbak of container.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een papierversnipperaar?

Er zijn belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van een papierversnipperaar, waarbij het veiligheidsniveau het belangrijkste is. We gaan hier verderop in het blog dieper op in. Vervolgens speelt het aantal gebruikers een rol bij de doorvoercapaciteit van de vernietiger. Werkt u thuis of met max. 5 anderen? Dan voldoet een vellencapaciteit van 100 tot 300. Wordt de papiervernietiger door meer dan 10 personen gebruikt? Kies dan een uitvoering met een capaciteit van minimaal 600 vellen. Voor echt grote kantoren zijn er zelfs papierversnipperaars met een opvangbak van 175 liter!
 

Daarnaast heeft u de keuze uit een versnipperaar met een handmatige invoer of een automatische invoer. Bij een automatische papiervernietiger hoeft u slechts de stapel te vernietigen papieren in de invoer te plaatsen. Het apparaat regelt de juiste dosering en werkt zelf de stapel af. Bij handmatige invoer dient u zelf de juiste hoeveelheid papier aan te bieden. Dit kan vaak alsnog met veel vellen papier tegelijkertijd. Het verschil zit dus vooral in het gemak.

Welk veiligheidsniveau moet mijn papierversnipperaar hebben?

Het veiligheidsniveau geeft aan in hoeveel snippers het apparaat het vel snijdt. Dit wordt aangegeven met een DIN P-cijfer. Hoe hoger de P-waarde, hoe meer snippers, dus hoe veiliger. Sommige shredders vernietigen zelfs paperclips, creditcards en nietjes. Veiligheidsklasse P-3 is het kantelpunt, waarbij stroken veranderen in snippers. Bekijk de tabel hieronder om te zien welke veiligheidsklasse bij uw situatie past.
 

Veiligheid Aantal snippers Veilig voor...
P-1 18 Niet-gevoelige, algemene data
P-2 35 Niet-gevoelige, interne data
P-3 200 Vertrouwelijke algemene data, zoals adressen
P-4 400 Vertrouwelijke data, zoals bankgegevens en gevoelige bedrijfsinformatie
P-5 2.000 Zeer vertrouwelijke data: financieel, persoonlijk of strategisch
P-6 6.000 Beschermde, geheime data: juridisch, financieel of militair
P-7 12.500 Hoogst geheime data van overheid en defensie
 
Dat zijn, in het kort, de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een papierversnipperaar. In onze webshop vindt u een ruim assortiment papierversnipperaars, zodat er altijd een naar uw wens te vinden is. Heeft u nog vragen of wilt u een advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Terug naar het blogoverzicht

Mogelijk ook interessant: